Spital din Arad, modernizat cu bani europeni. Garajul va fi transformat în ambulatoriu

Investiții de peste opt milioane de lei vor fi făcute în localitatea arădeană Sebiș. Proiectul cu finanțare europeană vizează un spital din localitate.

Finanțarea europeană nerambursabilă în valoare de aproape 8,8 milioane de lei a fost obținută de autoritățile locale din Sebiș,  pentru lucrări de extindere, modernizare şi dotare a Spitalului de Boli Cronice, potrivit agerpres.ro.
Proiectul are o valoare totală de 8.794.812 lei, din care 8.502.296 reprezintă finanţarea nerambursabilă prin

Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.
Contractul de finanţare a fost semnat, marţi, de către directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, şi primarul interimar al oraşului Sebiş, Radu Demetrescu.

Conform aceleiași surse, proiectul vizează extinderea şi modernizarea Spitalului de Boli Cronice. Practic, un corp al clădirii în care acum funcționează un garaj, va fi transformat în ambulatoriu de specialitate –Pneumologie.

De asemenea, în proiect mai este prevăzută dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului şi a laboratoarelor, situate în corpul de clădire care va fi extins şi modernizat.

Proiect va fi finalizat în cel mult 35  luni.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy