Stil de viață

Femeile care dorm cu câinii ar avea parte de un somn mai odihnitor decât cu bărbații sau pisicile, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 18:04

Alunele și chipsurile sunt alimente care îngrașă, fără doar și poate. Într-un studiu, oamenii de știință au arătat că persoanele care au utilizat canabis s-au îngrășat mai puțin decât ceilalți participanți la studiu, care nu au utilizat planta, chiar dacă au consumat...

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 08:55

În creierul unui om se activează anumite regiuni când este îndrăgostit. O zonă e activă și când se resimte agitația dată de cocaină, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       21 apr, 09:38

Țigările electronice ar putea fi mai dăunătoare decât cele din tutun, cel puțin dacă bănuielile specialiștilor se confirmă. Ei au început o cercetare după ce au fost raportate mai multe cazuri de convulsii la tineri, după ce au vapat.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 06:02

Pisicile își recunosc propriile nume dacă sunt folosite regulat de proprietarii lor, arată primul studiu de acest gen, făcut în Japonia.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 11:41

Fericirea? Banii? Faima? Ce ne menține sănătoși pe măsură ce îmbătrânim? Cel mai longegiv studiu pe tema asta a găsit un răspuns surprinzător.

Scris de: Florina Pop       14 apr, 12:46

Fericirea și fețele ei în lume. Cercetătorii au descoperit 17 expresii faciale care o redau și care sunt recunoscute în mai toate culturile de pe glob.

Scris de: Florina Pop       13 apr, 13:23

Sinestezie: amestecarea percepțiilor senzoriale. Unii văd culori când aud anumite vocale. Lingviștii de la două universități europene au analizat fenomenul.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 22:09

Cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic atrage atenția femeilor care trec de 50 de ani că viața nu s-a terminat. Se poate trăi frumos și bine și în continuare. Totul e să știi ce trebuie să faci și să vrei să faci ceva pentru tine. Și, foarte important, menopauza se tratează!...

Scris de: Dana Lascu       11 apr, 23:30

Psihologii explică felul în care ne poate afecta surplusul de grăsime din corpul nostru. Folosind o metaforă, este explicat cum sunt îngreunate toate funcțiile din cauza excesului de grăsime.

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 09:57

Consumul de alcool duce la creșterea bacteriilor dăunătoare din gură, acesta este rezultatul unui studiu recent. Este încă un mod în care alcoolul dăunează sănătății.

Scris de: Angela Sabău       07 apr, 16:22

Frumusețea, scrisă în gene? Sunt genele responsabile de atractivitatea facială? Cercetători de la Universitatea Wisconsin-Madison au căutat răspuns la aceste întrebări.

Scris de: Florina Pop       06 apr, 20:09

Educația copiilor are foarte mare legătură cu agresiunile online. Mai precis, copiii au tendința de a transpune în mediul virtual exact ceea ce primesc acasă.

Scris de: Angela Sabău       05 apr, 22:39

Studiile muzicale duc la beneficii cognitive neașteptate: concentrare și atenție sporită, potrivit unei cercetări. Aceleași studii ar îmbunătăți fluxul sanguin în zonele creierului legate de prelucrarea limbajului.

Scris de: Florina Pop       05 apr, 11:35

Diverticuloza este o boală foarte dureroasă și, după ce a fost pus diagnosticul, este foarte probabil să reapară.  Medicii au câteva recomandări.

Scris de: Angela Sabău       05 apr, 00:08

Lipsa de somn poate duce la efecte la care nu ne-am fi gândit, de la lipsa de concentrare, vulnerabilitate în fața bolilor sau risc de accidente.

Scris de: Angela Sabău       04 apr, 17:38

Studiile arată că mai mulți pași făcuți într-o zi înseamnă artere mai sănătoase, iar artere elastice, un sistem cardiovascular sănătos.

Scris de: Florina Pop       04 apr, 12:36

Persoanele care dorm prea puțin ar putea suferi de deshidratare. Semne precum incapacitatea de a gândi dimineața sunt puse pe seama acesteia.

Scris de: Angela Sabău       04 apr, 00:03

Conflictele cu părinții la vârsta școlară mică aduc viitorilor tineri dificultăți în a-și găsi o direcție în viață. Mamele sunt cele care contează cel mai mult.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 22:21

Creierului îi ia mai puțin efort să uite decât să-și amintească, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Texas.

Scris de: Florina Pop       01 apr, 10:09

Corpul uman se corectează în mod constant să rămână în picioare, e concluzia unui studiu al unor cercetători americani. 

Scris de: Florina Pop       29 Martie, 21:51

Mahmureala este o experiență pe care multe persoane au încercat-o cel puțin o dată în viață. Cum inflențează capacitatea de a gândi, a fost tema unui studiu recent.

Scris de: Angela Sabău       28 Martie, 14:14

Steroizii în exces pot duce la scăderea producției de spermatozoizi, arată ultimele studii. Bărbații care utilizează aceste produse ar trebui să fie atenți la doze.

Scris de: Adisa Codruț       28 Martie, 07:17

Tutunul este considerat a fi cea mai mare cauză a deceselor care pot fi prevenite. Statisticile arată că anual mor peste șapte milioane de oameni din această cauză. Forumul Global Drepturile Omului și o Lume fără Tutun, al doilea eveniment de amploare organizat de Administrația...

Scris de: Adisa Codruț       27 Martie, 09:52

Alimentele care pot ține departe demența îmbină legumele, proteinele și uleiul de măsline cu vinul. Specialiștii le-au combinat din două diete cunoscute.

Scris de: Florina Pop       26 Martie, 22:41

Masa în familie poate avea un efect important asupra psihicului adolescenților. Ultimele studii arată că micul dejun cu părinții îmbunătățește imaginea despre propriul corp.

Scris de: Angela Sabău       25 Martie, 07:23

Mai multe studii japoneze susțin că plimbările prin pădure duc la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de cortizol și a stresului.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 16:13

Oamenii care mănâncă mai târziu în timpul zilei riscă să devină obezi, susține un studiu de la Universitatea din Colorado, SUA.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 13:30

Traiul într-un cartier cu mulți copaci ar duce la scăderea șanselor de a dezvolta o boală de inimă sau accident vascular cerebral, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 12:14

Gătitul acasă i-ar face pe oameni să mănânce porții mai mici, cu mai puține calorii, grăsimi, sare și zahăr, susține un faimos medic și chef din State.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 11:29

Click pentru a naviga in paginile din categoria STIL DE VIAțăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22