Stil de viață

Televizorul ar putea avea efecte grave asupra sănătății. Prea mult timp petrecut în fața ecranului și prea puțină mișcare vin cu o serie de riscuri pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       25 iun, 07:33

Muzica le dezvoltă elevilor abilități care îi ajută să obțină rezultate mai bune la alte discipline, cel puțin asta arată rezultatele unui studiu recent.

Scris de: Angela Sabău       24 iun, 21:03

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că nu e greu să fii sănătos. Totul e să vrei să faci 13 lucruri care îți schimba stilul de viață.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:11

Cercetătorii au descoperit că celor mai buni prieteni patrupezi ai omului le place când se vorbește cu ei, în special cățelușilor, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 09:58

Obiceiurile din viața de zi cu zi și stilul de viață - adică ceea ce mâncați și beți, dacă faceți exerciții sau nu, cât de stresat sunteți și multe altele - vă afectează sănătatea mintală la fel de mult ca și sănătatea fizică. Un număr tot mai mare de cercetări arată că exercițiile...

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 13:03

Aplicațiile telefonice de monitorizare a somnului duc la insomnie și anxietate, susține un neurolog din Marea Britanie.

Scris de: Florina Pop       12 iun, 10:03

Proprietarii de câini stresați ar avea patrupezi la fel de stresați, arată o cercetare suedeză publicată recent.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 10:30

Oamenii cărora le plac mai mult câinii decât semenii lor și obișnuiesc să vorbească periodic cu patrupezii ar fi mai inteligenți, susține un studiu de la Harvard.

Scris de: Florina Pop       06 iun, 18:23

Medicul Mihaela Bilic face, pe Facebook, un scurt istoric al pastei de dinți și a modalităților prin care oamenii își curățau ori credeau că își curăță dinții.

Scris de: Adisa Codruț       04 iun, 17:57

Vârsta, stilul de viață, medicamentele pe care le luați sau o afecțiune vă pot ridica de mai multe ori din pat noaptea. Experții de la Harvard explică de ce.

Scris de: Florina Pop       03 iun, 16:54

Succes, examene. Temperatura sălii influențează modul în care bărbații și femeile se descurcă la teste matematice și verbale, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 22:13

Țigările, absolut toate, sunt nesănătoase. Un nou studi a demontat toate teoriile conform cărora țigările light sau mentolate ar fi mai puțin nocive.

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 15:56

Copiii bilingvi au aceleași capacități de organizare ca și cei monolingvi, în ciuda faptului că studii anterioare au sugerat altceva. Ultimul studiu indică, în schimb, alte beneficii ale învățării unei limbi străine.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 15:21

Aproape 50 de milioane de oameni din întreaga lume au o formă de demență, dar oamenii de știință încă nu sunt siguri exact ce cauzează această afecțiune cu foarte mmulte forme. Dar noul ghid de prevenire recent publicat de OMS punctează 12 factori de risc din stilul de viață și...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 23:26

Gene, câini. Au unii oameni o înclinație spre a avea câini ca și animale de companie? O cercetare suedeză a căutat răspunsuri.

19 mai, 08:03

Informațiile de pe ambalajele unor alimente ne pot determina să cumpărăm un produs, fără să mai verificăm cu atenție ce luăm. Cercetătorii au analizat cum ne păcălesc producătorii cu informații care nu au nicio legătură cu produsul.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 19:50

Mai mult de o pătrime dintre cei care practică meditația în mod regulat au avut o experiență psihologică „deosebit de neplăcută” legată de practică de relaxare, inclusiv apariția de sentimente de frică și emoții distorsionate, a aflat un studiu condus de cercetători de la...

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 13:39

Bătrânii îi îngrijorază pe americanii din generația mai tânără. Potrivit unui studiu, avansarea în vârstă este corelată cu scăderea sănătății fizice și mintale.

Scris de: Angela Sabău       09 mai, 11:50

Privitul sânilor i-ar putea ajuta pe bărbați să trăiască mai mult. Asta susțin cercetătorii, care au asociat emoțiile pozitive cu o sănătate mai bună.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 10:48

Inimă. Antropologul Helen Fisher, care cercetează de ani buni iubirea, a vorbit la un eveniment TED despre influențele tehnologiei asupra dragostei.

Scris de: Florina Pop       28 apr, 12:50

Un nou deodorant fără miros ar putea apărea pe piață în curând. Cercetătorii danezi au descoperit că un produs utilizat în tratarea rănilor ar putea ține la distanță bacteriile care provoacă mirosul neplăcut de transpirație.

Scris de: Angela Sabău       27 apr, 11:47

Cunoscutul medic cardiolog Vasi Rădulescu arată cât de simplu și fără pre amare osteneală am putea avea cu toții o viață sănătoasă. Lucrurile enunțate de el – cu excepția ultimului - nu costă, dar îți schimbă viața radical în bine.

Scris de: Dana Lascu       24 apr, 18:22

Tot mai mult timp petrecem așezați în fața ecranelor tv sau de calculator, asta spun ultimele studii. În lipsa exercițiilor fizice, acest lucru crește riscul unor boli grave.

Scris de: Angela Sabău       24 apr, 11:52

Femeile care dorm cu câinii ar avea parte de un somn mai odihnitor decât cu bărbații sau pisicile, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 18:04

Alunele și chipsurile sunt alimente care îngrașă, fără doar și poate. Într-un studiu, oamenii de știință au arătat că persoanele care au utilizat canabis s-au îngrășat mai puțin decât ceilalți participanți la studiu, care nu au utilizat planta, chiar dacă au consumat...

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 08:55

În creierul unui om se activează anumite regiuni când este îndrăgostit. O zonă e activă și când se resimte agitația dată de cocaină, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       21 apr, 09:38

Țigările electronice ar putea fi mai dăunătoare decât cele din tutun, cel puțin dacă bănuielile specialiștilor se confirmă. Ei au început o cercetare după ce au fost raportate mai multe cazuri de convulsii la tineri, după ce au vapat.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 06:02

Pisicile își recunosc propriile nume dacă sunt folosite regulat de proprietarii lor, arată primul studiu de acest gen, făcut în Japonia.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 11:41

Fericirea? Banii? Faima? Ce ne menține sănătoși pe măsură ce îmbătrânim? Cel mai longegiv studiu pe tema asta a găsit un răspuns surprinzător.

Scris de: Florina Pop       14 apr, 12:46

Fericirea și fețele ei în lume. Cercetătorii au descoperit 17 expresii faciale care o redau și care sunt recunoscute în mai toate culturile de pe glob.

Scris de: Florina Pop       13 apr, 13:23

Click pentru a naviga in paginile din categoria STIL DE VIAțăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26