Stil de viață

Postul este una din cele mai vechi metode de a ține bolile departe și de menținere a longevității. Cercetătorii au descoperit cum răspund celulele la înfometare și caută, acum, substanțe care au același efect.

Scris de: Angela Sabău       22 oct, 14:46

Disonanța cognitivă este o teorie în psihologia socială. Se referă la conflictul mental care apare atunci când comportamentele și credințele unei persoane nu se aliniază. Se poate întâmpla și atunci când o persoană deține două credințe care se contrazic.

Scris de: Georgiana Ioniță       22 oct, 08:56

O gustare în plus poată părea un lucru inofensiv, dar efectele supraalimentării sunt grave și au impact asupra mai multor aspecte ale vieții. În timp ce supraalimentarea este adesea văzută ușoară de către societate, costurile pe termen lung depășesc beneficiile unei muscături...

Scris de: Georgiana Ioniță       22 oct, 08:12

Diabetul este o afecțiune medicală în care organismul nu utilizează eficient insulina, hormonul responsabil pentru reglarea glicemiei.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 oct, 07:43

Un tânăr motociclist și-a pierdut viața în urma unui accident rutier, în care a fost implicată și o ambulanță.

Scris de: Angela Sabău       21 oct, 11:44

Hiperkalemia sau excesul de potasiu în sânge este o afecțiune medicală potențial fatală. Nivelurile normale de potasiu din sânge variază între 3,6 și 4,8 mEq / L. Nivelurile de potasiu din sânge de peste 6,0 mEq / L sunt periculoase și necesită o asistență medicală...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 oct, 09:39

Chiar dacă multe persoane cu diabet se luptă să slăbească, unii pot avea dorința de a câștiga în greutate. Suplimentele te pot ajuta să obții caloriile de care ai nevoie pentru a câștiga în greutate. Dar, la fel ca în cazul tuturor celorlalte opțiuni alimentare,...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 oct, 07:52

Insomnia ar putea deveni o problemă de sănătate publică în Norvegia, după ce un studiu a arătat o creștere semnificativă a prevalenței acestei afecțiuni în ultimii ani.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 16:54

Alcoolul pare a fi cel mai frecvent declanșator al migrenelor la pacienții care suferă de această afecțiune. Vinul roșu a fost raportat cel mai frecvent.

Scris de: Angela Sabău       20 oct, 08:09

Personalitatea unui adolescent ar putea să prezică riscul de demență la bătrânețe, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 16:13

Obezitatea la copii ar putea deveni în curând boala secolului. Ultimele date statistice arată previziuni sumbre la acest capitol, în următorii 10 ani.

Scris de: Angela Sabău       18 oct, 12:42

Prea puţine dovezi sugerează că dependenţa de jocuri video este nocivă pentru sănătatea persoanelor tinere, conform concluziilor unor cercetători britanici care susţin că temerile actuale sunt ''exagerate''.  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 11:46

Mușchii alcătuiesc unele dintre cele mai integrale țesuturi din corp. Indiferent dacă sunteți un tânăr de 20 de ani sau un pensionar de 70 de ani, exercițiile fizice - în special exercițiile de rezistență - continuă să joace un rol important în sănătatea musculară. 

Scris de: Georgiana Ioniță       19 oct, 09:00

Cu excepția cazului în care este miezul nopții și tocmai v-ați trezit, când probabil că nu vă gândiți foarte mult la calitatea urinei, medicii spun că ar trebui analizat cu atenție mirosul acesteia, care, de multe ori ar putea fi un simptom al unor afecțiuni grave.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 10:17

Ar trebui să mănânci înainte sau după exerciții fizice dimineața? Dezbaterea face furori de ani buni. Experții spun că arzi mai multă grăsime dacă faci antrenamentul pe stomacul gol.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 09:24

Toate femeile știu la ce să se aștepte când se termină perioadele de menstruație și ajung la menopauză. Multe ar putea chiar aștepta cu nerăbdare. Totuși, ceea ce multe femei nu știu, este că vor avea simptome și înaintea menopauzei. Aceasta perioadă este cunoscută sub numele de...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 08:46

Odată cu înaintarea în vârstă, oglinda poate dezvălui câteva linii fine, riduri, pete și o calitate a pielii nu tocmai minunată. Trecerea timpului te-ar putea face să te îngrijorezi și cu gândul la grosimea părului, la articulațiile crepante sau la pierderea...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 08:05

Excesul de grăsime abdominală provoacă mai multe probleme decât dificultățile de a se potrivi în blugi preferați. Există două tipuri - viscerale, care vă înconjoară organele abdominale, și subcutanate, care se află între peretele abdominal și pielea voastră. Grăsimea...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 15:56

Numărul cazurilor de cancer la nivel mondial ar putea creşte cu 60% până în anul 2040 ca urmare a înmulţirii şi îmbătrânirii populaţiei, însă obiceiurile nesănătoase pot contribui la o augmentare a valorilor estimate, conform noii ediţii a ''Cancer Atlas'',...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 15:40

Creşterea în greutate în jurul vârstelor de 20, 30 şi 40 de ani măreşte cu peste o cincime riscul de deces prematur, sugerează un studiu citat de Press Association.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 11:13

Organizațiile neguvernamentale din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor ies în stradă la marșul “Împreună pentru siguranța femeilor”.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 23:40

Nu mai puțin de 60 de membri ai Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6 București au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei şi celor mai bune metode de a te menţine sănătos.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 23:04

Renumitul prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, astăzi, cum ne sabotăm singuri sănătatea și cum ne creștem major riscul de diabet convinși fiind că de fapt mâncăm sănătos. Iată ce spune despre fructe

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 16:01

Dacă aveți hipertensiune arterială, este posibil să vi se recomande să reduceți sarea. S-ar putea chiar să luați medicamente. Acestea sunt strategii bune, dar cum ar fi să putem reducem tensiunea arterială de fiecare dată când bem un pahar de apă de la robinet?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 oct, 12:38

Un raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) plasează o țară din Asia pe primul loc la sănătate infantilă, cu o rată scăzută de mortalitate şi un număr foarte mic de copii subponderali.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 10:59

Durere după un antrenament greu? Nu trebuie să vă grăbiți să luați medicamente de calmare a durerii atunci când gheața sau căldura pot ajuta. Dar când ar trebui să răcești și când trebuie să încălzești?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 oct, 09:04

10 alimente au un impact substanțial asupra riscului de a muri de o boală cardiometabolică, cum ar fi diabet de tip 2, boli de inimă sau accident vascular cerebral (AVC), arată un studiu publicat în JAMA. Iată care sunt acestea și cât din ele trebuie să mănânci:

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 22:14

Unele persoane devin mai anxioase pe măsură ce încearcă să se relaxeze, deoarece relaxarea le întrerupe îngrijorările, potrivit noilor cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 12:35

Monitorizarea modului în care oamenii merg poate contribui la evaluarea calităţii somnului lor cu ajutorul algoritmilor specifici învăţării automate, conform concluziei unei echipe de cercetători din China, publicată în jurnalul PLOS ONE, citată de agenţia Xinhua duminică.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 11:32

Mâncarea poate avea multe efecte asupra stării de spirit și emoționale.Mai exact, consumul de prea mult zahăr poate crește riscul de tulburări de dispoziție, inclusiv depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 09:52

Click pentru a naviga in paginile din categoria STIL DE VIAțăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23