Stil de viață

Un studiu pe 200.000 de britanici arată că sănătatea acestora este mai proastă decât cea a semenilor lor născuți în urmă cu un secol.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 09:36

Un bebeluș năsut în urmă cu trei săptămâni în Polonia a murit. Procurorii au arătat că nou-născutul avea o alcoolemie de 3,2 mg/l.

Scris de: Angela Sabău       21 ian, 18:13

Mișcarea fizică, fie și o plimbare în ritm vioi de doar 20 de minute, îți poate îmbunătăți memoria la fel de bine ca o ceașcă de cafea, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       21 ian, 06:23

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 ian, 18:14

Dreptaci, stângaci, ambidextri, iată care sunt diferențele, care e ponderea fiecărei categorii, care sunt mai abili și la ce:

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 21:47

O tânără a fost obligată de către o companie aeriană să facă un test de sarcină înainte de a se îmbarca în avion. Incidentul a atras numeroase critici.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:52

O femeie din SUA a fost condamnată la 25 de ani de închisoare după ce și-a ucis soțul utilizând picături oftalmice.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:32

Indicele Bloomberg Global Health este un studiu care se clasează 163 de țări. Acesta este bazat pe variabile precum speranța de viață, factorii de mediu și riscurile pentru sănătate, inclusiv malnutriție, hipertensiune arterială și consum de tutun - iar cea mai recentă ediție vă va ajuta să...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 15:30

O echipă de cercetători a identificat patru căi biologice pentru îmbătrânire - care ne-ar putea ajuta să răspundem la această întrebare.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 10:15

Efectele adverse ale fumatului asupra plămânilor sunt binecunoscute. Dar dacă sunteți un fumător obișnuit, este posibil să interferați și cu capacitatea corpului de a absorbi nutrienții vitali. În special pentru femei, fumatul poate interfera cu absorbția fierului alimentar,...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 14:50

Șase lucruri interesante despre nas au fost făcute publice de către cercetători. De ce unele persoane rămân fără simțul mirosului, sau cât de mult poate nasul uman să se apropie de „performanțele” câinilor, sunt doar câteva dintre curiozități.

Scris de: Angela Sabău       16 ian, 12:25

Pierderea poftei de mâncare este atunci când nu simți că îți este foame sau nu vrei să mănânci. Este posibil să nu puteți mânca fizic dacă stomacul vă supără stomacum și nu vă va permite să mâncați. Și bolile pot provoca pierderea poftei de mâncare,...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 11:13

La un moment dat în viața pot apărea episoade de singurătate pe termen scurt. Aceste tipuri de sentimente sunt de obicei sumare și nu sunt considerate cronice. Cu toate acestea, când sentimentele de singurătate și de izolare se agravează și continuă pe termen lung, pot exista semne...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 10:00

Exercițiile fizice ajută femeile să aibă o funcție musculară mai bună pe tot parcursul vieții, confirmă un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 19:44

Prin natură, ființele umane sunt creaturi sociale. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, dinamica personală și stilul de viață se schimbă, ceea ce poate duce la singurătate și izolare. Cercetătorii de la Universitatea din California, Școala de Medicină din San Diego au căutat...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 19:02

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu efectele negative ale fumatului asupra sănătății fizice, dar obiceiul poate afecta și bunăstarea noastră mentală și emoțională. Un nou studiu sugerează că există legături între fumat și depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 17:53

Consumul de alcool în China a crescut constant din anii ʼ80, în timp ce în țările occidentale a scăzut. Cu toate acestea, nivelul consumului este încă mult mai mic în China, deși se vorbește deja de o problemă națională ce seamănă tot mai mult cu cea...

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 13:57

Consumul de ceai de cel puțin trei ori pe săptămână este legat de o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit unui studiu publicat astăzi în European Journal of Preventive Cardiology, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC) .

Scris de: Georgiana Ioniță       09 ian, 08:34

Stilul de viață sănătos îți poate prelungi speranța de viață fără boli cronice cu circa un deceniu, arată un nu studiu. Iată ce trebuie să faci ca să trăiești mai mult: 

Scris de: Adisa Codruț       08 ian, 15:14

Psihologul Laura Maria Cojocaru explică beneficiile meditației, cum a apărut si de ce trebuie să o luăm în serios.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 ian, 10:48

În timpul iernii, cu toții avem tendința să lenevim mai mult și să acordăm mai puțin timp exercițiilor fizice. Chiar și așa, dorim să rămânem sănătoși, deși nu avem o sarcină ușoară având în vedere alimentele pline de calorii pe care le consumăm.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 ian, 18:21

Psihologul Andra Tănăsescu face o serie de comentarii privind relațiile de cuplu, arătând care sunt factorii ce aduc dezechilibre cel mai adesea.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 12:26

Aproximativ 36,6% dintre chinezii bătrâni susțin că se simt singuri, conform unui raport publicat recent de Centrul de Cercetări asupra Îmbătrânirii din China.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 14:36

Cea mai vârstnică persoană din lume, japoneza Kane Tanaka, a împlinit 117 ani şi şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere într-un centru pentru persoane vârstnice din Fukuoka, în sudul Japoniei.

Scris de: Adisa Codruț       05 ian, 17:37

Dacă ai nevoie de încă un motiv pentru a dormi suficient, iată unul care te poate trezi: Știința arată că lipsa somnului te poate face să mănânci mai mult.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 13:25

Un studiu realizat la Universitatea din Hyogo din Awaji, Japonia, prezintă beneficiile plantelor asupra reducerii stresului la birou.  

03 ian, 09:59

Rezoluțiile mari și dramatice de Anul Nou pot fi greu de respectat. Cele mai mici, însă, sunt mult mai ușoare - și mai simplu de urmat.  

Scris de: Georgiana Ioniță       02 ian, 10:01

Cunoscutul cardiolog-scriitor dr Vasi Rădulescu a realizat o listă cu sfaturi pentru o viață fericită și sănătoasă. Iată care sunt acestea:

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 10:13

Smartphone-ul, televizorul și ecranele computerului vă pot contamina casa cu substanțe chimice potențial toxice, sugerează un nou studiu.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 09:27

Exercițiile fizice ar trebui făcute dimineața, înainte de a mânca micul dejun, arată un nou studiu. Efectele benefice pentru organism sunt majore. 

Scris de: Dana Lascu       28 dec 2019 / 10:28

Click pentru a naviga in paginile din categoria STIL DE VIAțăurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26