Tehnologie

Cercetătorii din Olanda au dezvoltat o tehnologie cu laser care permite administrarea unor injecţii fără ace.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 17:12

Cercetătorii David Julius şi Ardem Patapoutian au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2021.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 14:02

O echipă de cercetători afiliați la instituții din China au creat un hidrogel injectabil pentru a fi folosit la repararea cartilajului deteriorat.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 10:31

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că obsesia mămicilor de a folosi aparate de nebulizat de fiecare dată când copilul are nasul înfundat e inutilă!

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 13:42

Un studiu a analizat dacă acizii grași omega 3 au sau nu legătură cu speranța de viață.

Scris de: Florina Pop       06 aug, 15:41

O companie din Spania a creat un dispozitiv care transformă aerul în apă potabilă.

Scris de: Adisa Codruț       04 aug, 14:45

Comisia Europeană a semnat marţi un contract-cadru de achiziţii publice pentru un tratament experimental cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 23:16

Cafeaua nu ar crește riscul de aritmii, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 23:59

O companie elvețiană a dezvoltat un aparat care produce piele în cantități mari pornind de la o mostră a pacientului.

Scris de: Adisa Codruț       05 iul, 17:17

Cercetători israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au reuşit să obţină apă potabilă din aerul poluat dintr-o zonă urbană, apă ce corespunde atât standardelor privind calitatea ale statului Israel cât şi celor ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la capătul unui studiu desfăşurat în...

Scris de: Adisa Codruț       23 iun, 19:36

O echipă multidisciplinară de oameni de ştiinţă de la Universitatea Ben Gurion din Israel a inventat un nas artificial capabil să detecteze o varietate de bacterii.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 16:11

Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va inaugura, vineri, 11 iunie, o nouă bază de pregătire dedicată dezvoltării procesului educaţional medical.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 12:25

Datorită unei tehnologii care îmbină terapia genică și stimularea luminoasă un bărbat de 58 de ani și-a recuperat parțial vederea.

Scris de: DCMedical Team       24 mai, 19:34

Un material a fost inventat de cercetători cu gândul ca aplicat pe răni să prevină infecțiile, inclusiv cele rezistente la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 17:49

Cercetătorii italieni au descoperit că vârstnicii de 105 ani și peste au un fond genetic unic ce le permite să trăiască mai mult decât restul oamenilor.

Scris de: DCMedical Team       05 mai, 12:58

Un animal marin - o specie din rândul viețuitoarelor numite ascidii - are abilitatea de a-și regenera toate organele, chiar și când e disecat în trei bucăți.

Scris de: DCMedical Team       04 mai, 09:45

Cercetătorii au descoperit peste 50 de noi substanţe chimice din mediul înconjurător în corpurile oamenilor. Multe dintre acestea sunt prea puțin cunoscute.

Scris de: DCMedical Team       22 Martie, 19:34

Profesorul Mircea Coșea susține că tehnologiile militare vor fi devansate de industria farmaceutică.

Scris de: DCMedical Team       18 Martie, 13:17

Covid-19 este o boala care apare mai ales prin simptome cum ar fi tuse, dureri musculare, febră, oboseală, pierderea gustului și mirosului. Unii pacienți prezintă semne clinice mult mai grave, cu dificultăți de respirație care necesită ventilație mecanică.  

Scris de: Cătălina Burghelea       24 feb, 15:08

O echipă de cercetători de la MIT a creat un sistem care poate detecta conținutul chimic și microbian al unei probe de aer cu o sensibilitate chiar mai mare decât nasul unui câine.

Scris de: Florina Pop       23 feb, 11:09

Noile modele iPhone 12 poate afecta grav funcționarea unui defibrilator cardioverter implantabil, un dispozitiv care salvează viața pacienților cu aritmii ventriculare maligne, arată un raport publicat în Heart Rhythm.

Scris de: Dana Lascu       10 feb, 17:41

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara folosesc o nouă terapie pentru bolnavii cu plămânii afectaţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, bazată pe un sistem cu flux mare de oxigen, care presupune astfel o scădere a numărului internaţilor care pot ajunge în...

Scris de: Cătălina Burghelea       22 ian, 11:26

Anumite mutații în ARN, susțin cercetători de la Institutul Karolinka din Suedia, explică de ce unii oameni se îmbolnăvesc sau mor din cauza bacteriei Neisseria meningitidis, o bacterie obișnuită.

Scris de: DCMedical Team       08 dec 2020 / 22:41

Cercetătorii americani au creat o tehnologie prin care pot dezvolta organe umane - ficat cu tot ce înseamnă circulație sanguină.

Scris de: Florina Pop       07 dec 2020 / 19:57

Restaurarea vederii la persoanele nevăzătoare printr-un implant cerebral nu mai e un obiectiv îndepărtat din viitor.

Scris de: Florina Pop       05 dec 2020 / 15:20

Cercetătorii americani au creat un medicament care trimite celulele stem către locurile rănite din organism și grăbește vindecarea.

Scris de: Florina Pop       25 noi 2020 / 13:52

Sertralina, un antidepresiv, ar inhiba creșterea celulelor canceroase, arat un studiu pe animale de laborator.

Scris de: Florina Pop       17 noi 2020 / 19:33

Cercetătorii americani au descoperit că două gene ale receptorilor androgeni ar controla statutul social la o specie de pești.

Scris de: Florina Pop       11 noi 2020 / 11:39

Medicul Răzvan Iacob a subliniat, la emisiunea Academia de Sănătate, impactul uriaș al cercetărilor genetice asupra îmbunătățirii calității vieții. 

Scris de: Florina Pop       10 noi 2020 / 15:10

Local American Working Group, care reunește companii farma, înființată în România în 2010, propune inițierea unui fond prin care pacienții români să beneficieze de acces rapid la terapii inovatoare.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi 2020 / 17:32

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy