Tehnologie

Un sistem imagistic, creat în Germania, ajută medicii să detecteze rapid aluniţele noi, modificate şi maligne. Procedura ar reduce nevoia de biopsii.

Scris de: Adisa Codruț       06 iun, 22:11

Sânge, transfuzii, investiție. Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj își va dubla capacitatea de recoltare în urma unei investiții realizate de TenarisSilcotub.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 17:05

Viață artificială, asta au creat cercetătorii din Marea Britanie în laborator. Practic, au înlocuit ADN-ul unei bacterii E-coli, bucată cu bucată, până când l-au tansformat într-un ADN artificial.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 14:12

Urechi: poate o aplicație de pe smartphone să detecteze o infecție a urechii? Cercetători de la Universitatea Washington din Seattle zic că da.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 11:17

Tumorile din creier pot fi mai bine văzute de către chirurgi cu ajutorul unei noi tehnici ce folosește o formă sintetizată din veninul de scorpion.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 15:16

Vorbirea pentru cei ce și-au pierdut această abilitate ar putea fi facilă cu ajutorul unui dispzitiv care le „traduce” gândurile. Oamenii de știință au reușit pentru prima dată să obțină rezultate notabile.

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 22:02

Un dispozitiv cu mici impulsuri electrice poate fi utilizat pentru reducerea riscului formării de cheaguri de sânge. Este deosebit de util persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       01 mai, 23:32

Celulele T, cu rol important în sistemul imunitar, au fost încapsulate într-un gel special creat care le ajută să se multiplice mai repede în lupta cu cancerul.

Scris de: Florina Pop       28 apr, 11:17

Rănile de pe piele se vindecă mai repede cu ajutorul unei soluții găsite de cercetătorii suedezi.

Scris de: Florina Pop       27 apr, 14:45

Antioxidanți obținuți din cărbune obișnuit pot fi de folos oamenilor ce suferă de infarct, leziuni traumatice cerebrale, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 apr, 23:08

Proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon" a primit 70.000 lei nerambursabili de la autoritățile clujene.

23 apr, 20:05

Studenți de la Universitatea Rice au creat o invenție care să-i ajute pe oameni când au reacții alergice. Dispozitivul lor e mic și poarte fi purtat pe mână.

Scris de: Florina Pop       20 apr, 09:28

Funcții ale creierului la un porc mort de patru ore au fost restabilite de cercetători într-un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 14:58

Cercetătorii au creat o tehnică de doar 5 minute care ar putea îmbunătăți tensiunea arterială, ar reduce riscul de atac de cord și ar crește capacitatea cognitivă.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 16:48

Consumul prea mare de carne roșie crește riscul apariției de boli de inimă, diabet, cancer și chiar deces timpuriu la bărbați, susține un studiu finlandez.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 22:40

O bacterie implicată afecțiuni gingivale ar contribui la dezvoltarea Alzheimerului, susține o cercetare recentă din Statele Unite.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 21:36

Cercetătorii au descoperit o nouă metodă de identificare a compușilor ce împiedică îmbătrânirea.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 23:58

O proteină pare a fi răspunsul la menținerea pielii mereu tinere. La această concluzie au ajuns mai mulți cercetători al căror studiu a apărut în Nature.

Scris de: Florina Pop       08 apr, 22:53

Copiii care au fost concepuți in vitro ar putea avea o predispoziție pentru creșterea tensiunii arteriale, la vârsta adolescenței. Un studiu în acest sens dă câteva indicii.

Scris de: Angela Sabău       08 apr, 08:40

Sărăcia lasă urme în genele noastre, aceasta este concluzia unui studiu. Cercetători au constatat că nivelul socio-economic scăzut ne predispune la anumite boli.

Scris de: Angela Sabău       07 apr, 13:22

Autorităţile americane au aprobat utilizarea unui spray nazal ce poate fi folosit în tratarea depresiei.

Scris de: Sebastian Florea       06 Martie, 09:31

Un ''implant cerebral'' a fost utilizat în tratamentul bolii Parkinson în cadrul unui studiu de pionierat.

Scris de: Sebastian Florea       27 feb, 21:18

Mâine, 28 februarie,  se deschide evenimentul expozițional din domeniul medical „Maramedica”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 15:05

Igiena mâinior este tema unui proiect propus la Sibiu. Proiectul vizează dotarea cabineteor medicale școlare cu dispozitive cu ultraviolete.

Scris de: Adisa Codruț       15 feb, 15:43

Aparatură medicală ultraperformantă pentru recuperarea deficiențelor motricității a ajuns în dotarea Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Scris de: Adisa Codruț       15 feb, 12:03

Cercetătorii de la Institutul Olandez de Neuroștiințe (NIN) și Centrul Medical al Universității Leiden (LUMC) au arătat că tratamentul care utilizează terapia genică duce la o recuperare mai rapidă după leziuni ale nervilor. Prin combinarea unei proceduri chirurgicale de reparare cu terapia...

Scris de: Alexandra Mănăilă       21 ian, 21:50

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland din Australia au dezvoltat senzori "ultrapreciși cu ultrasunete", care sunt suficient de sensibili pentru a auzi formarea moleculelor de aer din jur, potrivit unui studiu. Această descoperire ar putea crește sensibilitatea imaginilor standard, cu...

Scris de: Alexandra Mănăilă       21 ian, 20:25

O nouă tehnică neinvazivă care măsoară cantitatea de oxigen prezentă în țesut numit oxigenare tisulară ar putea contribui la crearea unor tratamente mai eficiente în cancer, potrivit Universității Arizona State. Terapiile standard pentru tratarea tumorilor, cum ar fi radioterapia,...

Scris de: Alexandra Mănăilă       17 ian, 15:39

O echipă de cercetători de la spitalul general Massachusetts (MGH) raportează că vizitele video virtuale, folosite la spital, pot înlocui cu succes vizitele la cabinet sau la spital pentru mulți pacienți fără a compromite calitatea îngrijirii și comunicării. Vizitele video virtuale...

Scris de: Alexandra Mănăilă       17 ian, 11:46

O nouă tehnologie bazată pe inteligența artificiala (AI) poate identifica boli genetice rare din fotografii, potrivit unui nou studiu. Mai precis, prin analiza unei imagini a feței unui pacient s-ar putea reduce timpii de diagnosticare a bolilor rare, fapt care duce și la acordarea unei...

Scris de: Alexandra Mănăilă       14 ian, 11:13

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26