Tehnologie

Igiena  în sălile de operații este o provocare din ce în ce mai mare, în contextul infecțiilor dobândite în spital din ce în ce mai des. O soluție potențială este lumina ultravioletă, care are o eficiență de peste 96%.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 23:30

Oamenii de ştiinţă au folosit pentru prima dată Inteligenţa Artificială pentru a prezice cu acurateţe posibilitatea producerii unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 15:58

Un celebru pianist din Brazilia a reușit să cânte din nou la pian cu ajutorul unor mănuși bionice, după ce, unele accidente și o afecțiune l-au forțat să renunțe la pasiunea lui.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 13:38

O echipă de oameni de știință din China a conceput bandaje care „simt” infecțiile bacteriene și le tratează prin eliberarea substanțelor medicamentoase corespunzătoare.

Scris de: Adisa Codruț       29 ian, 23:28

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a descoperit o metodă de întinerire a rinichilor, care are potenţialul de a elimina în viitor necesitatea dializei, a anunţat miercuri Centrul Medical Sheba.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 14:03

O echipă de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că evoluţia se poate desfăşura la o cu totul altă scară, nu prin intermediul genelor ci al unor molecule ataşate de suprafaţa acestora.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 12:04

Cercetătorii britanici au dat întâmplător peste un nou tip de celulă a sistemului imunitar care distruge mai multe tipuri de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 10:05

O echipă de oameni de știință a reușit să construiască ceea ce au numit prima mașină vie din lume, folosind programe de calculator pentru „a evolua” un organism care este alcătuit în totalitate din ADN de broască, dar fără ca rezultatul final să fie o broască.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 23:00

Biologii de la Universitatea din Manchester au explicat, pentru prima dată, de ce un somn de calitate ar fi benefic oamenilor pentru a doua zi.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 20:15

O analiză a genomului la aproximativ 200.000 de veterani militari a identificat șase variante genetice legate de anxietate.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 07:32

Un tratament care implică stimularea nervoasă electrică s-a dovedit benefic la femeile cu fibromialgie într-un studiu clinic publicat recent.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 23:59

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 250.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 14:30

Noi teste ADN sunt puse la dispoziție în Anglia, pentru depistarea rapidă a unor boli rare, în special pentru copii mici și copii bolnavi în stare critică.  

Scris de: Angela Sabău       06 ian, 21:36

Spitalul Județean de Urgență Focșani a fost dotat în acest an cu aparatură medicală nouă în valoare de aproape 30 milioane lei

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 17:46

O echipă de cercetători de la Agenţia naţională de Știinţă din Australia a descoperit o metodă simplă pentru a prezice durata de viaţă a fiecărei specii pe baza analizei genomului.

Scris de: Adisa Codruț       13 dec 2019 / 22:39

Cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși ”hibrizi” mai siguri pentru crearea de vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec 2019 / 23:47

Medicii sunt cu un pas mai aproape de momentul în care vor putea utiliza ţesuturi regenerate pentru tratarea pacienţilor umani, datorită unei descoperiri importante în domeniul celulelor stem, potrivit unui studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec 2019 / 17:49

Toxicologii americani au găsit substanțe chimice toxice provenite de la ecranele LCD în aproape jumătate din probele de praf casnice recoltate.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec 2019 / 23:25

Mamiferele moderne, inclusiv oamenii, datorează fineţea auzului lor celor trei osicule din urechea medie, pe care strămoşii lor reptilieni nu le aveau. Până la acest studiu, oamenii de ştiinţă nu identificaseră momentul exact din evoluţia speciilor în care a început să se...

Scris de: Adisa Codruț       06 dec 2019 / 12:57

Robotul cu raze UVC poate fi folosit și la dezinfecția finală a incubatoarelor utilizate pentru nou-născuți, în maternități. Cum se face dezinfecția în acest caz, detaliază Cătălin Hideg, președintele SANIMED.

Scris de: Dana Lascu       06 dec 2019 / 14:44

Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc, a declarat vineri consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec 2019 / 11:40

De anul viitor din spitale vor dispărea încet-încet toate dispozitivele de dezinfecție pe bază de mercur, în locul lor putând fi folosit robotul cu raze UVC, a explicat Cătălin Hideg, președintele Sanimed, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec 2019 / 10:31

Robotul cu raze UVC exploatează o sensibilitate a bacteriilor și virușilor care dau infecțiile nosocomiale, distrugând aceste organisme, a arătat biologul Florin Handra, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec 2019 / 09:47

Robotul cu raze UVC are eficiență dovedită prin numeroase studii realizate în spitale din întreaga lume, a arătat biologul Florin Handra, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec 2019 / 11:40

Lupta cu infecțiile nosocomiale se poate câștiga cu robotul cu raze UVC emise de xenon pulsat, care distruge bacteriile și virușii în proporție de 100%. Detalii despre eficiența acestei tehnologii, la emisiunea Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 09.00.

Scris de: Dana Lascu       05 dec 2019 / 06:26

Saloanele de Terapie Intensivă pot fi dezinfectate cu robotul cu raze UVC, fără a fi scoși toți pacienții din ele, arată Cătălin Hideg, importatorul dispozitivului.

Scris de: Dana Lascu       06 dec 2019 / 13:03

Unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a primit o parte din echipamentele medicale performante, achiziționate de Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management al...

Scris de: Adisa Codruț       25 noi 2019 / 16:05

În tratamentul unei fetițe care suferă de o boală neurologică rară a fost folosit primul medicament creat în funcție de ADN-ul micuței.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi 2019 / 12:29

Cercetătorii din Japonia au descoperit noi informații despre procesele genetice care pot declanșa tulburări legate de vârstă.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi 2019 / 22:52

Trăsăturile umane precum cele legate de aspect și nivelul de inteligență sunt rezultatul mai multor gene, iar selectarea acestora în funcție de doleanțele părinților e, deocamdată, nerealizabilă, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       21 noi 2019 / 22:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25