Tehnologie

România este independentă din punct de vedere al dispozitivelor medicale de protecție. O companie din Maramureș produce 50 de milioane de măști chirurgicale pe lună, acoperind necesarul intern.    

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 08:46

Chirur gul plastician Dana Miricioiu spune că a tratat tinere de 14 ani pentru cicatrici postacnee.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 11:28

Biologii de la Universitatea Bayreuth au descoperit o formă unică și rapidă de regenerare a neuronilor răniți și a funcției lor în sistemul nervos central.

Scris de: Florina Pop       14 iul, 12:11

Tehnologia 5G este incriminată pentru efectul negativ (nedovedit încă) asupra sănătății. Cercetătorii americani au vrut să verifice aceste informații și au făcut mai multe teste. Descoperirile lor sunt uimitoare.

Scris de: Angela Sabău       10 iul, 11:11

O specie creată genetic de porumb ar oferi o soluție pentru un tratament viabil al bolii inflamatorii a intestinului.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 07:31

Aplicațiile descărcate pe telefoanele mobile își arată utilitatea. Un studiu a dovedit că poate ajuta persoanele care iau tratament, amintindu-le să-și ia medicația conform indicațiilor.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 16:51

Pentru mai puține efecte secundare ale medicamentelor pentru hipertensiune arterială, cercetătorii au modificat genetic orez și l-au testat pe rozătoare.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 16:24

O aplicație telefonică identifică prin analiză vocală congestia pulmonară la pacienții cu insuficiență cardiacă.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 18:15

Conf Dr Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni, a anunțat că până în toamnă vor fi schimbate toate aparatele din Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională. 

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 19:42

Cercetătorii au realizat un test rapid de urină care ”măsoară” sănătatea dietei unei persoane.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 22:40

Cercetătorii americani au descoperit cum creierul percepe un miros și îl deosebește de altele.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 17:04

Cercetători americani au creat celulele roșii sintetice care au abilitățile naturale ale celulelor roșii din sânge și altele noi.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 22:30

Cercetătorii americani au descoperit o nouă modalitate de a depista cheagurile de sânge.  

Scris de: Adisa Codruț       05 iun, 00:02

Cercetători japonezi au creat anticorpi umani cu celule de pui, cultivate în laborator, și susțin că ar fi mai eficienți.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 23:50

Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit în creier ”casa” stresului. Scanările cerebrale ale unor oameni care se uită la imagini foarte tulburătoare au relevat acele rețele neuronale care se activează la stres.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 18:49

Un nou tip de laser ar simplifica noile interveții chirurgicale la nivelul ochilor și inimii, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 17:52

Cercetători de la Universitatea Australia de Sud speră să descopere cu ajutorul tehnologiilor digitale moduri care să prevină boli cronice ca diabetul, afecțiunile cardiace și anumite tipuri de cancer.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 13:45

Moștenirea genetică a unei femei o predispune sau nu să ia în greutate când folosește o formă populară de contracepție, susține un studiu.

13 mai, 17:37

Igiena  în sălile de operații este o provocare din ce în ce mai mare, în contextul infecțiilor dobândite în spital din ce în ce mai des. O soluție potențială este lumina ultravioletă, care are o eficiență de peste 96%.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 23:30

Oamenii de ştiinţă au folosit pentru prima dată Inteligenţa Artificială pentru a prezice cu acurateţe posibilitatea producerii unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 15:58

Un celebru pianist din Brazilia a reușit să cânte din nou la pian cu ajutorul unor mănuși bionice, după ce, unele accidente și o afecțiune l-au forțat să renunțe la pasiunea lui.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 13:38

O echipă de oameni de știință din China a conceput bandaje care „simt” infecțiile bacteriene și le tratează prin eliberarea substanțelor medicamentoase corespunzătoare.

Scris de: Adisa Codruț       29 ian, 23:28

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a descoperit o metodă de întinerire a rinichilor, care are potenţialul de a elimina în viitor necesitatea dializei, a anunţat miercuri Centrul Medical Sheba.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 14:03

O echipă de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că evoluţia se poate desfăşura la o cu totul altă scară, nu prin intermediul genelor ci al unor molecule ataşate de suprafaţa acestora.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 12:04

Cercetătorii britanici au dat întâmplător peste un nou tip de celulă a sistemului imunitar care distruge mai multe tipuri de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 10:05

O echipă de oameni de știință a reușit să construiască ceea ce au numit prima mașină vie din lume, folosind programe de calculator pentru „a evolua” un organism care este alcătuit în totalitate din ADN de broască, dar fără ca rezultatul final să fie o broască.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 23:00

Biologii de la Universitatea din Manchester au explicat, pentru prima dată, de ce un somn de calitate ar fi benefic oamenilor pentru a doua zi.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 20:15

O analiză a genomului la aproximativ 200.000 de veterani militari a identificat șase variante genetice legate de anxietate.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 07:32

Un tratament care implică stimularea nervoasă electrică s-a dovedit benefic la femeile cu fibromialgie într-un studiu clinic publicat recent.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 23:59

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 250.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 14:30

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy