Tehnologie

Aerul condiționat poate avea unele efecte neplăcute, în ciuda necesității lui în zilele caniculare. Jetul de aer direcționat spre o persoană poate provoca unele dureri, care pot duce cu gândul la infarct.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 16:23

Spitalul Județean Vâlcea a primit peste 520.000 de lei din excedentul bugetului județului, pentru achiziționarea de aparatură medicală. Din acești bani vor fi cumpărate, printre altele, un ecograf de ultimă generație și o stație medicală de aer comprimat pentru copiii internați la secția...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 19:20

Cercetătorii de la ETH Zurich au dezvoltat o nouă metodă de producere a microstructurilor maleabile - de exemplu, stenturi vasculare care sunt de 40 de ori mai mici decât au fost anterior. În viitor, astfel de stenturi ar putea fi utilizate pentru a ajuta la lărgirea constricțiilor...

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 23:03

Cercetători spanioli au descoperit noi funcţii ale unei proteine care ar evita deteriorarea celulare şi întârzierea îmbătrânirii.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 19:17

Cercetători japonezi vor începe creșterea de organe umane în corpul animalelor. Guvernul Japoniei a autorizat măsura.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 18:11

Masa osoasă și cea musculară sunt reglate de gravitație - au descoperit cercetătorii în urma unor experimente. Rezultatele ar putea fi utile în tratamentele osteoporozei sau a unor boli musculare.

Scris de: Angela Sabău       25 iul, 19:07

Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timișoara va avea două noi săli de operație din blocul operator, care vor fi dotate cu aparatura medicală necesară atât pentru intervențiile la adulți, cât și pentru cele la copiii cu malformații la inimă, care se vor face în cadrul...

Scris de: Adisa Codruț       25 iul, 16:38

Patru mese noi de operație vor funcționa în blocurile operatorii ale Spitalului Județean de Urgență Cluj –Napoca. Au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

Scris de: Dana Lascu       25 iul, 16:19

În diabet, utilizarea unui glucometru pentru a verifica și monitoriza nivelul zahărului (glicemiei) din sânge, alături de benzile de testare, e ceva ce face parte din viața de zi cu zi. Iată cum se folosește exact glucometrul și ce trebuie să știi despre întreținerea și...

Scris de: Dana Lascu       20 iul, 17:42

Salteaua din spumă poliuretanică ar putea avea unele efecte nebănuite asupra sănătății. Cercetătorii au descoperit că în prezența căldurii corpului, acestea emană anumite substanțe.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 09:31

Cojile de ouă au fost folosite de cercetători de la Universitatea din Massachusetts Lowell pentru regenerarea oaselor și vindecarea mai rapidă a rănilor.

Scris de: Florina Pop       09 iul, 13:30

Vitamina D ar fi responsabilă de mărimea și forța mușchilor, arată un studiu făcut pe șoareci la un institut din Australia.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 18:12

Un sistem imagistic, creat în Germania, ajută medicii să detecteze rapid aluniţele noi, modificate şi maligne. Procedura ar reduce nevoia de biopsii.

Scris de: Adisa Codruț       06 iun, 22:11

Sânge, transfuzii, investiție. Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj își va dubla capacitatea de recoltare în urma unei investiții realizate de TenarisSilcotub.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 17:05

Viață artificială, asta au creat cercetătorii din Marea Britanie în laborator. Practic, au înlocuit ADN-ul unei bacterii E-coli, bucată cu bucată, până când l-au tansformat într-un ADN artificial.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 14:12

Urechi: poate o aplicație de pe smartphone să detecteze o infecție a urechii? Cercetători de la Universitatea Washington din Seattle zic că da.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 11:17

Tumorile din creier pot fi mai bine văzute de către chirurgi cu ajutorul unei noi tehnici ce folosește o formă sintetizată din veninul de scorpion.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 15:16

Vorbirea pentru cei ce și-au pierdut această abilitate ar putea fi facilă cu ajutorul unui dispzitiv care le „traduce” gândurile. Oamenii de știință au reușit pentru prima dată să obțină rezultate notabile.

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 22:02

Un dispozitiv cu mici impulsuri electrice poate fi utilizat pentru reducerea riscului formării de cheaguri de sânge. Este deosebit de util persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       01 mai, 23:32

Celulele T, cu rol important în sistemul imunitar, au fost încapsulate într-un gel special creat care le ajută să se multiplice mai repede în lupta cu cancerul.

Scris de: Florina Pop       28 apr, 11:17

Rănile de pe piele se vindecă mai repede cu ajutorul unei soluții găsite de cercetătorii suedezi.

Scris de: Florina Pop       27 apr, 14:45

Antioxidanți obținuți din cărbune obișnuit pot fi de folos oamenilor ce suferă de infarct, leziuni traumatice cerebrale, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 apr, 23:08

Proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon" a primit 70.000 lei nerambursabili de la autoritățile clujene.

23 apr, 20:05

Studenți de la Universitatea Rice au creat o invenție care să-i ajute pe oameni când au reacții alergice. Dispozitivul lor e mic și poarte fi purtat pe mână.

Scris de: Florina Pop       20 apr, 09:28

Funcții ale creierului la un porc mort de patru ore au fost restabilite de cercetători într-un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 14:58

Cercetătorii au creat o tehnică de doar 5 minute care ar putea îmbunătăți tensiunea arterială, ar reduce riscul de atac de cord și ar crește capacitatea cognitivă.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 16:48

Consumul prea mare de carne roșie crește riscul apariției de boli de inimă, diabet, cancer și chiar deces timpuriu la bărbați, susține un studiu finlandez.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 22:40

O bacterie implicată afecțiuni gingivale ar contribui la dezvoltarea Alzheimerului, susține o cercetare recentă din Statele Unite.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 21:36

Cercetătorii au descoperit o nouă metodă de identificare a compușilor ce împiedică îmbătrânirea.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 23:58

O proteină pare a fi răspunsul la menținerea pielii mereu tinere. La această concluzie au ajuns mai mulți cercetători al căror studiu a apărut în Nature.

Scris de: Florina Pop       08 apr, 22:53

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27