Tehnologie

Aproximativ 400.000 de decese premature au fost provocate în 2016 de aerul poluat. Deși se înregistrează o scădere, nivelul de poluare este încă mare.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 22:44

Prima naştere în spaţiu ar putea avea loc în următorii 12 ani, susține un specialist la primul Congres pentru Spaţiu şi Știinţă al Asgardiei.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 15:25

Au fost descoperiți cei mai virulenți reprezentanți ai bacteriei Listeria monocytogenes, care provoacă listerioza, o infecție care poate pune viața la animale la oameni.

Scris de: Florina Pop       10 oct, 18:36

Șase autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, alte patru fiind așteptate să ajungă în județ până la sfârșitul acestui an.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 19:29

Un test de respirație, creat de cercetători, ar fi util în îngrijirea pacienților cu dureri cronice și pentru verificarea consumului ilegal de anumite substanțe.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 12:39

Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare și Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României organizează marți, 8 octombrie, de la ora 11.00, dezbaterea publică "Plasmă pentru România".

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 11:05

Terapia cu celule stem oferă tot mai des speranțe în unele afecțiuni aparent fără rezolvare. Este cazul celor care suferă leziuni ale măduvei spinării, ceea ce duce la paralizie.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 18:30

Stângacii au structura creierului diferită, cel puțin asta arată ultimul studiu al cercetătorilor. Zona care determină care mână este utilizată predominant este asociată cu limba vorbită.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 20:44

Un pacient, cu toate membrele paralizate după un accident, se poate mişca datorită unui exoschelet robotic, o premieră posibilă datorită unor cercetători din Franţa, ce oferă perspective semnificative pentru tetraplegici.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 12:47

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că a primit primele echipamente de terapie intensivă avansată, pentru dotarea Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

Scris de: Dana Lascu       02 oct, 13:29

Invitată la emisiunea Academia de Sănătate, prof dr Liliana Pâslaru a explicat ce înseamnă CRISPR CAS, terapia genică revoluționară, inspirată de la bacterii, care poate să decupeze și să repare ADN-ul uman deteriorat. Aplicațiile ei sunt uriașe, printre altele ea putând fi...

Scris de: Dana Lascu       01 oct, 19:18

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a subliniat, marţi, că viitorul în Sănătate înseamnă inovare, iar investiţia în acest domeniu reprezintă o investiţie în viitor.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 13:05

Oamenii de ştiinţă care au administrat musculiţelor de oţet un tratament constând dintr-o combinaţie din trei medicamente şi au descoperit că au extins astfel durata de viaţă a acestor insecte cu aproape 50% au declarat că studiul lor oferă indicii despre modul în care se poate...

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 10:50

Organizația Salvați copiii România a donat, astăzi, echipamente medicale în valoare de peste 12.000 de euro Secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. 

Scris de: Adisa Codruț       30 sep, 14:48

Micile celule exterioare ale părului din ureche ar ajusta sensibilitatea urechii la sunet și nu ar acționa ca un amplificator, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 20:55

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj alocă Spitalului de Recuperare Cluj-Napoca peste două milioane de lei, pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie, anunță Agerpres. 

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep, 13:45

România era, în 2016, pe primul loc în Europa la numărul deceselor care ar putea fi evitate, având în vedere cunoștințele și tehnologia medicală de care dispunem. 

Scris de: Adisa Codruț       05 sep, 19:48

Sunt cazuri când deslexia și răul de mașină sunt provocart de fapt de o slăbiciune a mușchilor oculari care, nefuncționând optim, nu transmit semnalele corecte către creier. Pentru tratarea sau cel puțin ameliorarea acestor cazuri poate fi folosită o platformă inteligentă creată de...

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 23:21

Țigările electronice ar putea fi cauza a peste 150 de cazuri de boli pulmonare grave în SUA. Sunt vizați în special adolescenții și tinerii.

Scris de: Adisa Codruț       22 aug, 17:42

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi, la Bistrița, că în trimestrul III al acestui an se va lua decizia redistribuirii finanțărilor alocate unor spitale din țară, care nu au reușit să finalizeze procedurile de achiziție pentru dotările necesare, către unitățile...

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 15:29

Aerul condiționat poate avea unele efecte neplăcute, în ciuda necesității lui în zilele caniculare. Jetul de aer direcționat spre o persoană poate provoca unele dureri, care pot duce cu gândul la infarct.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 16:23

Spitalul Județean Vâlcea a primit peste 520.000 de lei din excedentul bugetului județului, pentru achiziționarea de aparatură medicală. Din acești bani vor fi cumpărate, printre altele, un ecograf de ultimă generație și o stație medicală de aer comprimat pentru copiii internați la secția...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 19:20

Cercetătorii de la ETH Zurich au dezvoltat o nouă metodă de producere a microstructurilor maleabile - de exemplu, stenturi vasculare care sunt de 40 de ori mai mici decât au fost anterior. În viitor, astfel de stenturi ar putea fi utilizate pentru a ajuta la lărgirea constricțiilor...

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 23:03

Cercetători spanioli au descoperit noi funcţii ale unei proteine care ar evita deteriorarea celulare şi întârzierea îmbătrânirii.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 19:17

Cercetători japonezi vor începe creșterea de organe umane în corpul animalelor. Guvernul Japoniei a autorizat măsura.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 18:11

Masa osoasă și cea musculară sunt reglate de gravitație - au descoperit cercetătorii în urma unor experimente. Rezultatele ar putea fi utile în tratamentele osteoporozei sau a unor boli musculare.

Scris de: Angela Sabău       25 iul, 19:07

Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timișoara va avea două noi săli de operație din blocul operator, care vor fi dotate cu aparatura medicală necesară atât pentru intervențiile la adulți, cât și pentru cele la copiii cu malformații la inimă, care se vor face în cadrul...

Scris de: Adisa Codruț       25 iul, 16:38

Patru mese noi de operație vor funcționa în blocurile operatorii ale Spitalului Județean de Urgență Cluj –Napoca. Au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

Scris de: Dana Lascu       25 iul, 16:19

În diabet, utilizarea unui glucometru pentru a verifica și monitoriza nivelul zahărului (glicemiei) din sânge, alături de benzile de testare, e ceva ce face parte din viața de zi cu zi. Iată cum se folosește exact glucometrul și ce trebuie să știi despre întreținerea și...

Scris de: Dana Lascu       20 iul, 17:42

Salteaua din spumă poliuretanică ar putea avea unele efecte nebănuite asupra sănătății. Cercetătorii au descoperit că în prezența căldurii corpului, acestea emană anumite substanțe.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 09:31

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28