Tehnologie

Cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși ”hibrizi” mai siguri pentru crearea de vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec, 23:47

Medicii sunt cu un pas mai aproape de momentul în care vor putea utiliza ţesuturi regenerate pentru tratarea pacienţilor umani, datorită unei descoperiri importante în domeniul celulelor stem, potrivit unui studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec, 17:49

Toxicologii americani au găsit substanțe chimice toxice provenite de la ecranele LCD în aproape jumătate din probele de praf casnice recoltate.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 23:25

Robotul cu raze UVC poate fi folosit și la dezinfecția finală a incubatoarelor utilizate pentru nou-născuți, în maternități. Cum se face dezinfecția în acest caz, detaliază Cătălin Hideg, președintele SANIMED.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 14:44

Saloanele de Terapie Intensivă pot fi dezinfectate cu robotul cu raze UVC, fără a fi scoși toți pacienții din ele, arată Cătălin Hideg, importatorul dispozitivului.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 13:03

Mamiferele moderne, inclusiv oamenii, datorează fineţea auzului lor celor trei osicule din urechea medie, pe care strămoşii lor reptilieni nu le aveau. Până la acest studiu, oamenii de ştiinţă nu identificaseră momentul exact din evoluţia speciilor în care a început să se...

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 12:57

Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc, a declarat vineri consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 11:40

De anul viitor din spitale vor dispărea încet-încet toate dispozitivele de dezinfecție pe bază de mercur, în locul lor putând fi folosit robotul cu raze UVC, a explicat Cătălin Hideg, președintele Sanimed, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 10:31

Robotul cu raze UVC exploatează o sensibilitate a bacteriilor și virușilor care dau infecțiile nosocomiale, distrugând aceste organisme, a arătat biologul Florin Handra, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 09:47

Robotul cu raze UVC are eficiență dovedită prin numeroase studii realizate în spitale din întreaga lume, a arătat biologul Florin Handra, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 11:40

Unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a primit o parte din echipamentele medicale performante, achiziționate de Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management al...

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 16:05

În tratamentul unei fetițe care suferă de o boală neurologică rară a fost folosit primul medicament creat în funcție de ADN-ul micuței.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 12:29

Cercetătorii din Japonia au descoperit noi informații despre procesele genetice care pot declanșa tulburări legate de vârstă.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 22:52

Trăsăturile umane precum cele legate de aspect și nivelul de inteligență sunt rezultatul mai multor gene, iar selectarea acestora în funcție de doleanțele părinților e, deocamdată, nerealizabilă, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       21 noi, 22:40

Cercetători din China au creat 5 grame de carne din carne obținută din celule stem musculare de la porc.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 20:27

Implementarea tehnologiei 5G în România se face fără punctul de vedere al Ministerelor Sănătății și Mediului, susține Asociația Pro Consumatori, deși afectarea sănătății și mediului este ca mai importantă problemă.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 13:10

Un defibrilator automat achiziționat din donații a ajuns la complexul Borșa, unde a fost amplasat la intrarea într-un hotel de la baza pârtiei.

Scris de: Angela Sabău       15 noi, 10:21

Primele probe de aterizare/decolare de pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) au avut loc miercuri seară.

Scris de: Dana Lascu       14 noi, 10:09

O aplicație de logopedie a fost dezvoltată de o echipă de IT-ști din România. Jocul educațional conține peste 100 de tipuri de exerciții pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de vorbire sau auz.

Scris de: Angela Sabău       12 noi, 23:48

A treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii "Educaţie pentru Ştiinţă" va avea loc, la Bucureşti, în perioada 6 - 8 decembrie. Vor participa 200 de invitați.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi, 20:07

Mecanismul genetic care joacă un rol esenţial în adaptarea umană la medii extreme, precum altitudinile mari, a fost identificat de o echipă de cercetători din China.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 19:04

Expertul în securitate şi rezilienţă urbană, politici şi strategii NATO/UE, Mădălina Neacşu, a declarat, joi, la workshop-ul "NATO Urban Medical", organizat în cadrul congresului CardioNET de la Târgu Mureş, că Medicina nucleară îşi câştigă relevanţa şi utilitatea...

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 17:41

Laboratorul de Radiologie și Imagistică a Spitalului Clinic Colentina are un nou aparat de radiologie de ultimă generație, care acoperă toată plaja de investigații necesare în specialitățile medicale și chirurgicale.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 12:58

Un studiu realizat în 120 de oraşe din 37 de ţări a permis măsurarea consumului de droguri prin analiza apelor reziduale ale acestor localităţi.

Scris de: Adisa Codruț       23 oct, 18:58

Lumina albastră a ecranelor digitale ar putea accelera procesul de îmbătrânire. Asta arată ultimele teste ale cercetătorilor.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 22:17

Aproximativ 400.000 de decese premature au fost provocate în 2016 de aerul poluat. Deși se înregistrează o scădere, nivelul de poluare este încă mare.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 22:44

Prima naştere în spaţiu ar putea avea loc în următorii 12 ani, susține un specialist la primul Congres pentru Spaţiu şi Știinţă al Asgardiei.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 15:25

Au fost descoperiți cei mai virulenți reprezentanți ai bacteriei Listeria monocytogenes, care provoacă listerioza, o infecție care poate pune viața la animale la oameni.

Scris de: Florina Pop       10 oct, 18:36

Șase autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, alte patru fiind așteptate să ajungă în județ până la sfârșitul acestui an.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 19:29

Un test de respirație, creat de cercetători, ar fi util în îngrijirea pacienților cu dureri cronice și pentru verificarea consumului ilegal de anumite substanțe.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 12:39

Click pentru a naviga in paginile din categoria TEHNOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29