Tom Cruise, dietă. Cum gătește mâncarea ca să nu facă inflamații cronice și să nu îmbătrânească. Alimentele ce-l mențin în formă, la 60 de ani

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tom Cruise. FOTO Captura video @ YouTube The Late Late Show With James Corden
Tom Cruise. FOTO Captura video @ YouTube The Late Late Show With James Corden

Care sunt obiceiurile alimentare ale lui Tom Cruise, starul din Top Gun și Misiune Imposibilă.

Tom Cruise se menține într-o formă de invidiat, care nu îi trădează nicicum vârsta. Ajuns la 60 de ani, starul din Top Gun și Misiune imposibilă, atrage privirile tuturor, iar mulți au curiozitatea privind modul în care se întreține. Iar acesta nu este deloc greu greu de urmat.

Care sunt obiceiurile alimentare ale lui Tom Cruise

Potrivit Men's Health, citat de Eat This, Tom Cruise nu consumă decât produse gătite pe grătar, nimic prăjit. Asta pentru că alimente gătite la temperaturi ridicate pot provoca inflamații cronice ale țesuturilor și pot accelera îmbătrânirea.

De altfel, este cunoscut faptul că unul dintre cele mai bune obiceiuri alimentare pentru persoanele trecute de 50 de ani este să consume alimente antiinflamatorii, cu ar fi somonul, ciocolata neagră, ovăzul crud, afinele, ghimbirul, sfecla, broccoli, uleiul de măsline, roșiile și spanacul.

Evită carbohidrații

Aportul caloric al lui Tim Cruise este de 1.200 de calorii, din el lipsind însă carbohidrații. Astfel, șansele ca acesta să fie văzut cu un bol de paste în față sunt aproape nule, cel mult în vreo fază de film, asta deși în trecut era cunoscut ca ”Regele Carbonara”. Semn că între timp dieta lui Cruise a suferit modificări, adaptate vârstei.

Cercetătorul în nutriție, dr. Paul Clayton a afirmat pentru Men's Health că aceștia pot accelera îmbătrânirea prin crearea de insulină, un hormon de îmbătrânire.

Consumă gustări sănătoase

Cu toții avem momente în care vrem să ronțăim ceva între mese, de asta nu este scutit nici starul de film. Diferența însă stă în alegerea ronțăielilor, cât sunt acestea de sănătoase.

Astfel, cu un program extrem de încărcat, Cruise se energizează consumând gustări sănătoase. Potrivit NewsHub, Cruise este un consumator de astfel de gustări, din care nu lipsesc afinele congelate și nucile. Mai mult, colegul său de platou de la filmarea Misiunea Imposibilă Rouge Nation, Simon Pegg a dezvăluit că Tom era cel care se ocupa de ”serviciile de bucătar” pentru întreaga distribuție, semn că își dorea ca și colegii săi să îi urmeze dieta. Cea mai delicioasă gustare era însă cea formată din curmale umplute cu unt de arahide și presărate cu nucă de cocos.

Zahărul, pe lista neagră

Zahărul este interzis pentru Cruise, mai ales atunci când urmează un film. Este cunoscut că zahărul poate accelera îmbătrânirea prin provocarea de inflamații și deteriorarea colagenului și a elastinei. Astfel, consumul de prea mult zahăr poate face ca pielea să pară mai bătrână.

Dar doar pentru că starul Top Gun nu se poate bucura el însuși de zahăr, asta nu înseamnă că nu poate împărtăși cu alții. Cruise le trimite adesea colegilor săi prăjituri: ”Îmi place zahărul, dar nu pot să-l mănânc pentru că atunci când mă antrenez, fac toate aceste filme - așa că le trimit tuturor”, a spus el în emisiunea The Late Late Show With James Corden, potrivit Eat This.

Care este dieta Reginei Elisabeta a II-a. Ce alimente au ajutat-o să ajungă la 96 de ani

Dieta Reginei Elisabeta a II-a, ajunsă la onorabila vârstă de 96 de ani, a fost dezvăluită de Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai Alteței, în cartea sa, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, precum și pe canalul său de YouTube, dar și în multe articole care au relatat obiceiurile sale alimentare.

Ceea ce îi place să mănânce în fiecare zi nu s-a schimbat prea mult în 60 de ani, susține McGrady.

Meniul Reginei

Ceai și biscuiți

Regina își începe ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey fierbinte, cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. În Anglia, fursecurile se numesc tot biscuiți. Biscuiții ei preferați din toate timpurile sunt Chocolate Bath Olivers, care sunt niște fursecuri crocante învelite în ciocolată. Aceste delicii sunt un fel de pre-mic dejun.

Mic dejun

După ritualul de dimineață, de îmbăiat și îmbrăcat, Regina Elisabeta a II-a își mănâncă micul dejun oficial, care constă în cereale reci, iar marca sa preferată se zvonește că ar fi Special K. Uneori, pe masă se pun și pâine prăjită și marmeladă. Ouăle sunt o raritate.

Masa de prânz

Prânzul este simplu și urmează un model bogat în proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați. McGrady a declarat pentru The Telegraph că somonul scoțian (”limba de mare”) servit cu spanac și dovlecei este unul dintre preferatele ei. De asemenea, se știe că se bucură de o salată simplă cu pui la grătar. ”Când ia masa singură, este foarte disciplinată”, a spus McGrady, potrivit unui articol din Bustle: ”Fără amidon este regula”.

Ceai de după-amiază

Ceaiul de după-amiază este o necesitate pentru Regină, potrivit Cosmopolitan. Biograful regal, Katie Nicholl, a spus că în meniu sunt sandvișuri cu castraveți, prăjituri cu fructe și mai mult ceai Earl Grey.

McGrady a împărtășit rețeta sandvișului cu castraveți. Totul începe cu o felie de pâine albă care este unsă cu cremă de brânză, cu o notă de mentă proaspătă, iar deasupra sunt așezați castraveți rași foarte fin. Crustele sunt apoi tăiate și sandvișul este tăiat în două bucăți. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Smochinele, benefice pentru diabetici. Cum ajută organismul  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel