Tratamente în străinătate

Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi, 6 noiembrie 2021, alți 4 pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați în unități medicale din străinătate.

Scris de: Dana Lascu       06 noi 2021 / 16:26

Statul român cheltuie anual milioane de lei pentru serviciile medicale din străinătate. Sumele ar fi suficiente pentru construcția a patru spitale. Dr. Bogdan Andreescu vorbit despre acest lucru la Interviurile DC Medical și DC News.

Scris de: Angela Sabău       29 iun 2020 / 13:46

Sorina Pintea este eliberată din arestul preventiv. Ea va fi cercetată sub control judiciar.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie 2020 / 15:08

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, de ce subfinanțarea sistemului sanitar aduce, de fapt, costuri mult mai mari statului român.

Scris de: Angela Sabău       14 ian 2020 / 12:27

Casa Județeană de Pensii Suceava a plătit peste 450.000 de lei statului german pentru spitalizarea unor pacienți, în urma a trei accidente de muncă . 

Scris de: Adisa Codruț       15 oct 2019 / 17:46

Pacienții care până deunăzi erau obligați să meargă în străinătate pentru intervenții care nu se fac în spitalele românești de stat, vor putea să se opereze la clinici private din România, dacă doresc, pe banii statului, a anunțat Ministrul Sănătății, Sorina...

Scris de: Dana Lascu       08 aug 2019 / 20:16

România a semnat un acord cu Ungaria privind transplantul de plămâni. 15 pacienți vor putea fi operați anual în Ungaria, iar România va trimite în țara vecină plămânii care nu sunt compatibili în țară.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug 2019 / 07:31

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu arsuri și la trimiterea acestora în strinătate pentru tratament. Medicul curant va fi pionul principal în toată schema.

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019 / 15:37

Executivul a aprobat azi, Hotărâre de Guvern, Acordul  între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Scris de: Adisa Codruț       29 Martie 2019 / 14:04

Un pacient în vârstă de 31 ani, care suferă de o boală rară, a recurs la o ultimă soluție pentru a trăi. Dr. Lavinia Davidescu, medicul primar pneumolog care l-a avut în grijă, a mărturisit că cetățenia austriacă l-a salvat pe tânărul român de la moarte, după ce...

Scris de: Alexandra Mănăilă       11 dec 2018 / 22:46

De la Colectiv încoace, zeci pacienți cu arsuri mari pe suprafața corpului au fost transferați la clinici din străinătate pentru a fi tratați. Și de fiecare dată s-a pierdut timp prețios din cauza birocrației și a indeciziei unui lider sau altul. Ministerul Sănătății a compus și pus...

Scris de: Dana Lascu       20 noi 2018 / 00:20

Tânărul ars în urma unei deflagraţii produsă miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ, care a fost transferat joi cu un avion al Ministerului Apărării la o clinică din Belgia, are 50% șanse de supraviețuire. El va fi operat cel mai probabil luni. 

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2018 / 10:57

Tânărul ars în urma unei deflagraţii produse miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ va fi transferat astăzi la o clinică din Belgia. Avionul care-l va transporta pleacă într-o oră din București pre Iași și, după ce va prelua pacientul, va zbura în Belgia.

01 noi 2018 / 12:53

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia au semnat, la Ankara, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Scris de: Dana Lascu       16 oct 2018 / 12:58

Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a declarat miercuri la Parlament, la conferința „Institutul Clinic Fundeni - Unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc”, că în opt ani s-a decontat o sumă de peste jumătate de miliard de euro pentru...

Scris de: Dana Lascu       03 oct 2018 / 13:32

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prezentă miercuri la conferința „Institutul Clinic Fundeni - Unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc” de la Palatul Parlamentului a declarat că până când în România nu vor avea exact...

03 oct 2018 / 12:59

Un reputat chirurg, specialist în intervenții cardiovasculare, susține că statul român arunci bani aiurea decontând anual sume uriașe către clinici din străinătate pentru tratamente cardiovasculare necesare copiilor cu malformații congenitale și nu numai, care ar fi putut fi...

Scris de: Dana Lascu       02 oct 2018 / 11:51

Sorina Pintea, ministrul român al Sănătății s-a întâlnit, luni, la Viena, cu omologul austriac Beate Hartinger - Klein și a discutat posibilitatea semnării unui parteneriat, astfel încât pacienții români să aibă acces mai ușor la clinici din Austria.

10 sep 2018 / 13:37

Noile reglementări privind accesul pacienților la tratamente în străinătate, decontate de Ministerul Sănătății au intrat în vigoare din luna iulie. Ele ușurează accesul pacienților care nu pot fi tratați în țară la aceste facilități. 

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2018 / 15:26

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, marți, că anul trecut statul român a decontat echivalentul a peste 100 de milioane de euro pentru tratamentele peste hotare acordate românilor. Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a explicat și că urmează fie...

Scris de: Dana Lascu       14 aug 2018 / 19:19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy