Tratamente

O nouă doză de medicament antigripal baloxavir marboxil ar reduce răspândirea gripei în gospodării, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 12:17

Biologii de la Universitatea Bayreuth au descoperit o formă unică și rapidă de regenerare a neuronilor răniți și a funcției lor în sistemul nervos central.

Scris de: Florina Pop       14 iul, 12:11

Executivul a aprobat vineri, 9 iulie, circa 25.000.000 de lei pentru construirea unui nou corp care să lege mai multe platforme din cadrul Spitalului Județean Timișoara. 

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 23:04

O specie creată genetic de porumb ar oferi o soluție pentru un tratament viabil al bolii inflamatorii a intestinului.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 07:31

Înțelegerea deplină a modului în care funcționează ritmul circadian ar ajuta omenirea să explice o serie de procese naturale ca îmbătrânirea și probleme de sănătate precum cancerul.  

Scris de: Florina Pop       06 iul, 17:50

UMF Cluj-Napoca i-a oferit profesorului și medicului stomatolog Dorin Dumitru Borzea medalia „Iuliu Hațieganu”.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 15:06

O tehnică care face bacteriile să strălucească ar ajuta la combaterea rezistenței la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 12:26

Coenzima Q10 se prescrie alături de statine pentru cei cu colesterolul mare tocmai pentru a evita durerile musculare. Un studiu neagă acest beneficiu.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 09:06

Un spital din județul Dâmbovița a fost nevoit vineri, 3 iulie, să transfere, cu elicopterul, trei pacienți cu COVID-19 întrucât nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 19:12

Adelina Pestrițu a vorbit despre operația de rinoplastie și stările prin care a trecut.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 20:00

Pentru mai puține efecte secundare ale medicamentelor pentru hipertensiune arterială, cercetătorii au modificat genetic orez și l-au testat pe rozătoare.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 16:24

De aproape patru luni de zile Spitalul Clinic Colentina din Capitală e mai mult gol. Secții întregi sunt ținute încuiate și zeci de mii de pacienți au trebuit să-și caute alinarea în alte spitale, așa cum DC Medical arăta încă din luna mai. Situația s-ar putea, însă, rezolva nesperat de repede.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 23:27

O aplicație telefonică identifică prin analiză vocală congestia pulmonară la pacienții cu insuficiență cardiacă.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 18:15

Conf Dr Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni, a anunțat că până în toamnă vor fi schimbate toate aparatele din Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională. 

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 19:42

Cercetătorii au realizat un test rapid de urină care ”măsoară” sănătatea dietei unei persoane.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 22:40

Cunoscutul medic ginecolog Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în perioada pandemiei trebuie realizate și consultațiile de rutină, mai ales cele ginecologice. Iată cum se desfășoară acestea și ce analize pot și trebuie să-și facă femeile, inclusiv în funcție de vârstă: 

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 22:20

Cercetătorii americani au descoperit cum creierul percepe un miros și îl deosebește de altele.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 17:04

Angajații de la Spitalul Colentina au lansat o petiție prin care cer autorităților să nu mai țină blocată uriașa instituție medicală pentru câțiva pacienți cu COVID și să lase pacienții cronici să aibă acces la serviciile de specialitate. Peste 20.000 de pacienți erau tratați lunar aici. Acum...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 17:01

În timpul stării de urgență și de alertă, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a îngrijit 1.218 de pacienți. 193 dintre aceștia, cu COVID-19. Circa 6 milioane de lei au fost investiți în această perioadă.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:30

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică beneficiile administrării medicamentului Dexametazonă, observate la pacienții cu COVID-19, dar trage în același timp și un semnal de alarmă!

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 14:42

Cercetătorii susțin că un hormon, recent descoperit, ar juca un rol esențial în ajustarea nivelului de sete la nevoile corpului.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 14:05

Directorul medical al Spitalului Marie Curie din București, Radu Tăbăcaru, a declarat că 5 angajați ai unității sunt pozitivi cu infecția COVID-19.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 14:47

Managerul interimar al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Prof Dr Catalin Cîrstoiu, care sâmbătă nu a răspuns solicitărilor noastre, transmite astăzi că de fapt șeful Secției de oftalmologie, prof dr Liliana Voinea, rămâne în funcție. 

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 10:41

Sorin Oprescu, șeful secției de Chirurgie IV de la Spitalul Universitar de Urgență din București, este unul dintre șefii de secție demiși de conducerea unității. Acesta se află în concediu medical și va contesta decizia.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 19:55

Adriana Nica a fost demisă din funcția de șef ATI de la Spitalul Universitar din București. Alături de ea, alți 4 șefi de secții. Printre aceștia - Sorin Oprescu, aflat în concediu medical.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 13:41

Cinci șefi de secție de la Spitalul Universitar din București au fost demiși.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 12:23

Un medicament banal, luat regulat, ani la rând, ar preveni cancerul intestinal, susține un studiu britanic.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 09:39

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la Alba Iulia, motivele care ar fi dus la criza legată de medicamentul Euthyrox.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 15:11

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a făcut publică o scrisoare deschisă în care cer autorităților să deschidă spitalele. Înainte de pandemie, 142 de români mureau zilnic de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 08:35

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită Avocatului Poporului să revină asupra informărilor transmise privind monitorizarea spitalelor prin Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, considerând că emiterea unor astfel de suspiciuni sunt un derapaj grav. 

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 20:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy