Tratamente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost dotat cu aparatură medicală performantă în valoare de 6 milioane de lei.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 19:16

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați va beneficia de o investiție de peste șase milioane lei pentru consolidarea și modernizarea corpului de clădire în care funcționa blocul alimentar, a anunțat biroul de presă al Consiliului Județean (CJ) Galați.

Scris de: Dana Lascu       11 dec, 15:56

Toxicologii americani au găsit substanțe chimice toxice provenite de la ecranele LCD în aproape jumătate din probele de praf casnice recoltate.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 23:25

Cercetătorii au analizat efectele secundare ale unor medicamente pentru anxietate și tulburări obsesiv-complusive asupra adolescenților.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 22:22

Adela Golea, fostul director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, a fost condamnată definitiv la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare. Aceasta ceruse personalului medical să preia cu prioritate pacienții în stare gravă și nu cazurile de șoferi băuți.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 21:58

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean va funcţiona din ianuarie în regim de permanenţă, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea aprobând luni înfiinţarea unei linii de gardă pentru ca acest aparat să poată fi operaţional non-stop.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 18:38

Spitalul Municipal Paşcani şi medicul şef al Compartimentului Primiri Urgenţe (CPU) au primit sancţiuni din partea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, ca urmare a unui control efectuat în urma decesului unui copil de 7 ani.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 17:21

Patru aparate medicale de ultimă oră au ajuns la Spitalul din Carei, Satu Mare. Valoarea investiției se ridică la peste 2 milioane de lei.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 15:49

Ministerul Sănătății vrea să introducă în Lista cu denumirile comune internaționale (DCI) 10 noi medicamente pentru insuficiență cardiacă cronică, boli endocrine, oncologie, boli neurologice, boli rare și de ochi.

Scris de: Dana Lascu       09 dec, 12:16

Medicamente precum antibioticele și laxativele sunt o parte dintre cele care afectează bacteriile intestinale, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 13:39

Aproape 8.900 de absolvenți ai facultăților de Medicină participă duminică, 8 decembrie, la examenul de rezidențiat.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 07:23

18 oameni dintr-un bloc din Galați au fost intoxicați cu fum sâmbătă seara. Printre aceștia 4 minori. Un copil de 6 luni a ajuns la spital.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 06:49

O femeie de 61 de ani, dintr-o comună din Olt, a suferit arsuri superficiale pe față și mâini în urma unei explozii. A fost dusă la spital.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 19:22

Specialiști de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează că doctorii din România prescriu de multe ori nejustificat antibiotice.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 16:13

Zeci de oameni au donat sânge sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul unei campanii organizate de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 13:11

”De la student online la rezident onlive” este numele unui mesaj scris de un medic de al Spitalul Militar București pentru viitorii rezidenți, cu o zi înainte de examen.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 12:25

Un test de sânge care analizează anumite proteine poate arăta ritmul de îmbătrânire al unei persoane.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 20:54

Un număr de 13 medici din Satu Mare, Cluj, Oradea și București, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, au primit cheile pentru tot atâtea locuințe ANL repartizate de către Consiliului Județean.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 19:46

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) dar doar după ce analizele epidemiologice vor arăta că totul e steril.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 17:45

Robotul cu raze UVC poate fi folosit și la dezinfecția finală a incubatoarelor utilizate pentru nou-născuți, în maternități. Cum se face dezinfecția în acest caz, detaliază Cătălin Hideg, președintele SANIMED.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 14:44

Un număr de 3.259 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, adică 36,72% dintre candidaţii înscrişi la nivel naţional la concursul de intrare în Rezidenţiat, vor susţine duminică examenul la UMF "Carol Davila" din Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 13:33

Saloanele de Terapie Intensivă pot fi dezinfectate cu robotul cu raze UVC, fără a fi scoși toți pacienții din ele, arată Cătălin Hideg, importatorul dispozitivului.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 13:03

Mamiferele moderne, inclusiv oamenii, datorează fineţea auzului lor celor trei osicule din urechea medie, pe care strămoşii lor reptilieni nu le aveau. Până la acest studiu, oamenii de ştiinţă nu identificaseră momentul exact din evoluţia speciilor în care a început să se...

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 12:57

Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc, a declarat vineri consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 11:40

Ministrul Agriculturii, Nechita Adrian Oros, consideră că este necesară modificarea şi înăsprirea legislaţiei privind folosirea medicamentelor, în special a antibioticelor, la animale.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 11:31

Alimentarea cu gaze la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost reluată joi seara, după remedierea defecţiunilor apărute în cursul zilei.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 21:42

Medicii spanioli au anunţat joi că au reuşit să salveze viaţa unei turiste britanice, după ce aceasta a rămas timp de şase ore consecutive în stop cardiac, în urma unei hipotermii severe suferite în cursul unei excursii pe munte.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 20:49

Oamenii de ştiinţă pot testa reacţia unei persoane la anumite medicamente înainte ca acestea să le fie administrate, utilizând un model de vas sangvin obţinut dintr-o probă prelevată din sângele pacienţilor.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 20:33

Pacienţii şi cadrele medicale de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina au fost evacuaţi joi, pentru câteva zeci de minute, după ce s-a simţit miros de gaze.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 18:26

Spitalul din Dej a fost dotat de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj cu un aparat complex de chirurgie laparoscopică, în valoare de 585.000 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 18:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26