Tratamente

Ai nevoie de vitaminele complexului B, care includ naicina, tiamina, riboflavina, biotina, acidul pantotenic, folatul și vitaminele B-6 și B-12, pentru transformarea alimentelor pe care le consumi în energie. Aceste vitamine joacă de asemenea un rol important în creșterea și...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 13:20

Opoidele sintetice sunt cauza a jumătate din decesele produse din cauza unei supradoze de opoide. Fentanilul este unul din cele mai vândute pe piața neagră din SUA.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 07:31

Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) salută decizia Ministerului Sănătății de a deconta, în premieră în România, medicamentele ajunse în țară prin import paralel.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 12:54

Laureații Premiului Nobel pentru Medicină au făcut o serie de declarații în care au relatat despre lucrarea care le-a adus recompensa cea mai înaltă.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 10:25

Sezonul Premiilor Nobel din 2019 începe astăzi (în jurul orei 11.30 ora României) cu anunțarea, la Stockholm, a laureatului - sau laureaților - distincției pentru fiziologie sau medicină.

Scris de: Dana Lascu       07 oct, 10:45

Faimoasă pe Instagram că şi-a modificat drastic felul în care arată prin mai multe operații estetice, o femeie a fost arestată în Iran şi acuzată de ”blasfemie”.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 10:28

Ministerul Sănătății revine luni dimineața, 7 octombrie, cu informații despre starea victimelor în urma accidentului din Ialomița, internate în spitale din Capitală.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 09:58

Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare și Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României organizează marți, 8 octombrie, de la ora 11.00, dezbaterea publică "Plasmă pentru România".

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 11:05

Fostul președinte Ion Iliescu a stat internat a doua noapte la Spitalul Elias din București. Acesta suferă de probleme cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 11:38

Tânăra de 19 ani, una dintre victimele accidentul rutier din judeţul Ialomiţa, internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, se află, în continuare, în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 11:06

Starea de sănătate a trei dintre victimele accidentului rutier din Ialomița, internate la spitalele Floreasca și Bagdasar-Arseni din Capitală, se menține gravă. 

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 18:39

Terapia cu celule stem oferă tot mai des speranțe în unele afecțiuni aparent fără rezolvare. Este cazul celor care suferă leziuni ale măduvei spinării, ceea ce duce la paralizie.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 18:30

Stângacii au structura creierului diferită, cel puțin asta arată ultimul studiu al cercetătorilor. Zona care determină care mână este utilizată predominant este asociată cu limba vorbită.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 20:44

Una din victimele accidentului rutier din Ialomița a fost adusă la București cu elicopterul. Ministerul Sănătății spune că este vorba de o pacientă de 19 ani, aflată în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 14:10

Reprezentanții firmei Mega Image scriu pe Facebook că în urma accidentului din Ialomița au pierdut 8 colegi, iar alți 7 sunt răniți.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 12:34

Doi oameni au ajuns la spital și unul a murit în urma unui accident rutier petrecut în localitatea clujeană Bunești.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 11:47

Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca a primit, vineri, la sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţare, Ordinul Meritul Sanitar în Grad de Cavaler.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 14:41

Diversia biliopancreatică, o procedură chirurgicală mai puţin cunoscută utilizată pentru pierderea din greutate, ajută la slăbit şi sporeşte sensibilitatea la insulină a pacienţilor.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 14:11

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că victimele de la Colectiv vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 13:49

Un pacient, cu toate membrele paralizate după un accident, se poate mişca datorită unui exoschelet robotic, o premieră posibilă datorită unor cercetători din Franţa, ce oferă perspective semnificative pentru tetraplegici.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 12:47

Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au anunţat, vineri, 4 octombrie, că au avut primul caz de hipotermie din acest sezon: o femeie de 48 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 09:48

Reprezentanții patronatelor solicită candidaților la alegerile prezidențiale să se implice în rezolvarea problemei dispariției medicamentelor ieftine din farmacii. Ei susțin că producția de medicamente a scăzut în ultimii ani.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 17:11

Ancheta de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad legat de refolosirea perfuzoarelor la una dintre secţii, fapt reclamat de pacienţi, a scos în evidenţă lipsuri în gestiune de peste 5.000 de lei, care au fost imputate unei asistente-şefe, însă nu s-au dat sancţiuni...

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 14:04

"Caravana cu Medici", o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare şi ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 13:51

Celebra actriță Tamara Buciuceanu-Botez, care a împlinit anul acesta 90 de ani, a fost transportată astăzi la Spitalul Elias din Capitală, cu ambulanța.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 12:44

Furosemidul este utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială, bolile hepatice și retenția de lichide. Acest medicament afectează compoziția urinei și poate duce la modificări ale nivelului de electroliți, inclusiv potasiu. Dacă luați furosemid, este posibil să fie necesar ca medicul...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 oct, 23:20

Vitamina B-12 este una dintre cele opt vitamine care alcătuiesc complexul B. Acesta joacă un rol crucial în a ajuta organismul să producă celule noi, inclusiv celule roșii din sânge, care transportă oxigen și nutrienți în întregul corp. B-12 există în mai multe...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 oct, 06:29

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, susține că, în timp ce instituţia pe care o reprezintă face eforturi pentru a aduce la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila medici tineri, există unele persoane, inclusiv consilieri judeţeni, care profită de orice ocazie pentru a...

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 13:57

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că a primit primele echipamente de terapie intensivă avansată, pentru dotarea Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

Scris de: Dana Lascu       02 oct, 13:29

Un nou studiu sugerează că pacienții cu sepsis și detresă pulmonară septică ar putea avea o șansă mai bună de supraviețuire și să se recupereze mai rapid atunci când sunt tratați și cu vitamina C intravenos.

Scris de: Dana Lascu       01 oct, 23:46

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23