Un medic ATI a RĂBUFNIT: SARS-COV2, infecţia NOSOCOMIALĂ a anului 2020

Angela Sabău / 12 aug 2020 / 18:35
Tratament spital
Tratament spital

Laura Zarafin, medic ATI la spitalul Colentina din Capitală, a răbufnit şi a catalogat COVID-19 drept infecţia nosocomială a anului 2020. Aceasta a pus şi o întrebare extrem de importantă în contextul în care va mai trece ceva timp până la un vaccin eficient.

"Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical, adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat, adevărul pe care nimeni nu indrăznește să îl rostească onest și cu voce tare, adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pt oricine gândeste cu proprii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei. Acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază: "infecția cu Sars Cov 2 este infecția nosocomială a anului 2020" .

Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise "non Covid" să ne convingâ că transferul intraspitalicesc, (după ce pacienții au fost ținuți una - două - trei saptamâni la ei) spre spitale "suport Covid" ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului... Nu este decât o mare iluzie că există spitale "non Covid" și spitale "Covid".

Nu inseamnă că e vina personalului medical! Nicidecum. Pur și simplu ...

Citește continuarea pe DC NEWS

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy