Ai nevoie de vitamina C? Iată ce ar trebui să consumi, în special în sezonul rece

Vitamina C are o serie de efecte benefice, atât la exterior, cum ar fi pielea strălucitoare, cât și în interiorul organismului. DE exemplu, este cunoscută pentru că luptă împotriva răcelii și crește imunitatea. Prin urmare, este important să cunoașteți tipul potrivit de alimente bogate în vitamina C care ar trebui să fie consumate, în special în lunile de iarnă, pentru a ajuta sistemul imunitar.

Imunitatea slăbește pe măsură ce începem să ne apropiem de iarnă din cauza condițiilor meteorologice extreme și a aerului uscat. Corpul are nevoie să-și refacă energia și să câștige imunitate pentru a lupta împotriva bolilor și a virușilor.

Iată cinci alimente care te vor ajuta în acest sens:

Portocale

Portocalele sunt printre fructele citrice care au cea mai mare concentrație de vitamina C. Există aproximativ 128% din necesarul zilnic vitamina C, într-o portocală.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Cum recunoști anxietatea. Acestea sunt primele semne care ar trebui să-ți dea de gândit

Guava

Guava este un fruct de iarnă care este foarte bogat în vitamina C și substanțe nutritive. O guava are 280% din necesarul zilnic, de vitamina C. Guava este excelentă pentru a stimula imunitatea și pentru a preveni diabetul.

Broccoli

O legumă de sezon, broccoli, este un carbohidrat bun și este grozav în conținutul de fibre. Cel mai bine este să întăriți imunitatea și să reduceți supraalimentarea.

Kiwi

Includeți kiwi în dieta și consumul zilnic, acest fruct de sezon este esențial pentru stimularea imunității și este bogat în vitamina C.

Papaya

Excelent pentru creșterea imunității, ajută și digestia. Acest fruct este plin de vitamina C, plin de vitamina A și antioxidanți.

Citește mai multe AICI

Articole similare

Șefii de secții, la mâna pacienților

09 iul 2025, 09:24
Șefii de secții, la mâna pacienților. Satisfacția pacienților devine criteriu oficial de evaluare pentru șefii de secții. La externare, bolnavii și aparținătorii vor completa formulare...