Căpșunile, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce să le incluzi în alimentație

Căpșuni FOTO: pexels.com

Căpșunile unt o sursă excelentă de vitamina C și mangan și conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina B9 și potasiu. Căpșunile sunt foarte bogate în antioxidanți și compuși vegetali, care pot avea beneficii pentru sănătatea inimii și controlul zahărului din sânge.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale căpșunilor:

Sănătatea inimii - Bolile de inimă sunt cele mai frecvente cauze de deces la nivel mondial. Căpșunile contribuie la reglementarea circulației sanguine, fiindcă potasiul este un nutrient sănătos necesar inimii. Pe lângă acesta, căpșunile sunt cele mai sănătoase fructe pe care le poate consuma o persoană atunci când vine vorba de buna funcționare a inimii.

Previn cancerul - Cancerul este o boală caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale. O serie de studii sugerează că, căpșunile pot ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer prin capacitatea lor de a lupta împotriva stresului oxidativ și a inflamației. Efectele protectoare ale căpșunilor pot fi determinate de acidul elagic și de elagitanine, care s-au dovedit a stopa creșterea celulelor canceroase.

Citește continuarea pe Spectacola.

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.