Un îndulcitor ASCUNS în multe alimente, real PERICOL! Dă peste cap sistemul imunitar

Alimentele bogate în fructoză nu fac bine sistemului imunitar. Aceasta este concluzia unui studiu care apare în revista Nature Communications.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Swansea, Universitatea din Bristol și Institutul Francis Crick din Londra, toate din Regatul Unit, au examinat modul în care celulele umane și de șoareci au răspuns la expunerea la fructoză.

Cercetătorii au descoperit că fructoza determină inflamația sistemului imunitar. Acest proces, la rândul său, produce molecule mai reactive, care sunt asociate cu inflamația.

„Studiul nostru este interesant, deoarece ne duce cu un pas mai aproape de înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”, spune dr. Emma Vincent, autor al studiului și cercetător la Bristol Medical School, citat de doctorulzilei.ro.

Deși fructoza este un zahăr natural prezent în fructe, miere și în anumite legume, cum ar fi sparanghelul și dovleacul, în ultimii ani, se folosește siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS), care este mai ieftin. Șocant este că acest sirop se găsește în multe alimente la care nici nu te-ai fi gândit, cum ar fi pizza congelată și sos de salată.

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.