COVID-19 vs. ALERGIE. Simptomul care face DIFERENȚA
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.
O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, Universitatea din Cincinnati și Centrul Medical al Copiilor din Cincinnati a descoperit că persoanele cu alergii la arahide au în intestinul lor o abundență de anticorpi imunoglobuline E care provoacă alergii (IgE). În lucrarea lor publicată în revista Science Immunology, grupul descrie secvențierea genelor de anticorpi din celulele plasmatice din linia B colectate din mai multe locații ale corpului la persoanele cu alergii la arahide și relevă ce au găsit. Duane Wesemann și Cathryn Nagler cu Brigham și Women’s Hospital și Harvard Medical School și, respectiv, Universitatea din Chicago, au publicat o perspectivă asupra lucrărilor realizate de echipă în același număr al jurnalului.
După cum observă cercetătorii, se estimează că între 3 și 6 procente din populația Statelor Unite are alergie alimentară - iar studiile recente au arătat că procentul este în creștere. Din această cauză, cercetătorii încearcă să înțeleagă mai bine alergiile și să le oprească. În acest nou efort, cercetătorii s-au concentrat pe cauza care stă la baza alergiilor la arahide.
Pentru a înțelege mai bine factorii care duc la alergia la arahide, cercetătorii au colectat probe de celule plasmatice din linia B (care produc IgE) din esofag, duoden și stomac din 19 persaone care suferă de alergii la arahide, care urmau să ia parte la un studiu clinic stabilit pentru a testa eficacitatea dozelor prescrise de proteine de arahide pentru tratamentul alergic. Celulele au fost apoi secvențiate.
În studierea datelor lor, cercetătorii au descoperit o cantitate anormală de IgE în intestinele bolnavilor de alergie la arahide și că mulți dintre aceștia au avut secvențe similare de gen de IgE reactive cu arahide. De asemenea, au găsit dovezi care arată că multe dintre celulele plasmatice au fost supuse recombinării (CSR), în care o celulă încetează să mai producă un tip de anticorp și începe să producă altul - în acest caz, IgE.
Pe lângă adăugarea unei alte piese la puzzle-ul alergiilor alimentare, rezultatele sugerează că ar putea fi posibilă tratarea pacienților cu alergii la arahide cu terapii care vizează prevenirea acestei recombinării CSR. De asemenea, rezultatele sugerează că studii similare ar putea ajuta la dezvoltarea de terapii pentru alte alergii alimentare.
Sursa, aici.
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care ne pot afecta în orice sezon, la orice vârstă.
Alimentele toxice sunt cele care în cazul unor persoane pot provoca alergii alimentare.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Tatuajele nu doar că înfrumusețează corpul, dar au și beneficii la care nici nu te-ai fi așteptat.
Sezonul alergiilor la ambrozie a început, aducând un risc crescut de reacții alergice severe.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.