Legătura dintre poliartrita reumatoidă și deficiențele cognitive. Cum afectează inflamația funcția cognitivă
Persoanele cu poliartrită reumatoidă au un risc semnificativ mai mare de a dezvolta deficiențe cognitive specifice adulților în vârstă.
Artrita este o problemă comună de sănătate care apare la mulți adulți, dar și la tineri. Implică inflamații la nivelul articulațiilor care duc la slăbirea oaselor și deteriorarea acestora. Unii experți cred că anumite componente ale dietei sunt legate de simptomele crescute ale artritei. Problema, spun ei, ar putea fi excesul de grăsimi și zahăr sau evitarea alimentelor bogate în purină.
Iată ce tipuri de alimente ar trebui să eviți dacă ai artrită:
Deoarece grăsimile provoacă inflamații în organism, acestea trebuie evitate de persoanele cu artrită. Alimente care includ acizi grași Omega 6 precum uleiul, porumbul, floarea-soarelui și uleiul vegetal. Grăsimi saturate precum carnea, untul, brânza și grăsimile trans. Grăsimile trans sunt oricum dăunătoare sănătății, deoarece cresc nivelul colesterolului rău din organism.
Zahărul crește riscul pentru multe afecțiuni. Aceasta duce la obezitate, inflamație, ba chiar crește riscul de accident vascular cerebral și de multe boli cronice. Și se găsește în din ce în ce mai multe produse, așa că înainte de a cumpăra ceva, consultați eticheta. Chiar dacă credeți că ați renunțat la zahăr, e posibl să constatați că e în murături, pâine, brânză etc.
Eliminarea acestor produse alimentare din dietă ar putea ajuta persoanele cu artrită și reducând frecvența și gravitatea simptomelor.
Purina este un compus organic heteroclitic, unitate de bază a acidului uric, care formează adenina și guanina din structura acizilor nucleici. Organismul extrage din alimente purina și o transformă în acid uric. Dacă acidul uric se acumulează în sânge provoacă un atac de gută. Alimentele care conțin multă purină și care trebuie evitate sunt: carnea roșie, berea, șunca și fructele de mare.
Persoanele cu poliartrită reumatoidă au un risc semnificativ mai mare de a dezvolta deficiențe cognitive specifice adulților în vârstă.
Care sunt asemănările și deosebirile dintre artrită și artroză? Cum putem preveni aceste afecțiuni?
Află mai multe despre această afecțiune autoimună, de la simptome la tratament și care sunt factorii de risc.
Artrita reumatoidă este o afecțiune inflamatorie cronică care poate afecta mai mult decât articulațiile.
Guta a fost asociată cu un deficit de proteine din lichidul articular. Cum se manifestă și care sunt persoanele cu risc crescut de a face gută.
Împachetările cu parafină pot vindeca anumite afecțiuni ale pielii, dar sunt folosite și pentru durerile reumatoidale.
Dacă suferiți de artrită, există anumite alimente pe care trebuie să le evitați pentru a preveni agravarea stării de sănătate. Iată care:
Osteoporoza, cea mai frecventă boală metabolică osoasă care crește riscul de fractură.
Artrita este o boală incurabilă, dar durerea pe care o provoacă poate fi controlată și prin dietă. Iată ce conține dieta pentru artrită:
Coxartroza este o afecțiune specifică persoanelor în vârstă, dar este întâlnită și la tineri.
Poliartrita este un termen folosit atunci când cinci sau mai multe articulații sunt afectate de dureri articulare.
De ce te doare spatele. Care sunt cauzele comune ale durerii de spate și afecțiuni medicale pe care le poate semnala durerea.