Adevărul despre consumul de OUĂ. Legătura cu vitamina D, colesterol, boli cardiace, Alzheimer

Ouă

Unele studii au legat consumul de ouă de creșterea riscului de boli cardiace. Care este adevărul, însă? 

Colesterolul se pare că este crucial pentru celule și ajută organismul să genereze vitamina D, alături de testosteron și estrogen. Ficatul și intestinele noastre produc tot colesterolul de care avem nevoie, dar, în același timp, îl regăsim în produse animale precum carnea de vită, creveți, ouă, unt și cașcaval. Este purtat prin corp în sânge prin diferite tipuri de lipoproteine, ceea ce este important pentru că este responsabil pentru ceea ce numim colesterol bun sau colesterol rău.

Grăsimile trans, principala preocupare

În primul rând, cercetătorii nu au dovedit exact legătura între consumul de colesterol și riscul crescut de boli cardiace. În realitate, ei sunt mai îngrijorați cu privire la...

Citește continuarea pe DC NEWS

Articole similare

Donald Trump, din nou la spital

12 oct 2025, 09:57
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a ajuns din nou la spital. Ce se întâmplă cu președintele SUA, la doar câteva zile după ce medicii au anunțat că este într-o stare...