Trucul suprem pentru ca omleta să nu se rupă când o întorci în tigaie

Ouă, cașcaval, sare și ulei. Doar cu aceste ingrediente de bază poți prepara una dintre cele mai iubite variante de mic dejun: omleta. Deși sunt necesare doar acele ingrediente prezente în toate bucătăriile, uneori prepararea omletei poate fi trunchiată în anumite momente, mai ales când o întorci în tigaie. Mai pe scurt, se rupe, iar bucăți din omletă cad fie în tigaie, fie pe aragaz. 

A ști când să întorci omleta în tigaie poate fi pasul important pentru un rezultat perfect. 

O primă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta. 

Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița. 

Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci. 

Acum că știi trucurile necesare pentru ca omleta să nu se rupă în tigaie, mai jos îți prezentăm o rețetă de omletă pufoasă, cu puține calorii:

Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate

 

Timp pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Ingrediente

o lingură de ulei de măsline

2 ouă, bătute ușor

câteva rondele de ceapă

4 roșii uscate, tăiate cuburi

25 grame brânză feta

mix frunze de salată

pătrunjel

Mod de preparare

Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.