Alergie la alune: un tratament revoluționar va fi administrat copiilor din Marea Britanie
Un tratament revoluționar împotriva alergiei la alune va fi administrat, în premieră, în Europa, copiilor din Marea Britanie.
Ceapa face parte din familia de Alliaceae, un grup de plante care include și usturoiul și prazul, poate fi destul de greu de evitat. Ea nu este inclusă în lista alergenilor frecvenți, așa că nu apare trecută în meniuri sau pe etichetele produselor, dar o găsim în mâncăruri de-a data, se pune în supe, ciorbe, tocănițe, salate, murături, dar și în mezeluri și ale produse. Pe etichete o putem găsi și sub formă de pudră (sau praf) de ceapă.
Alergia sau sensibilitatea se datorează faptului că ceapa are un conținut mare de FODMAP (prescurtarea de la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli), care sunt o colecție de carbohidrați cu lanț scurt și alcooli de zahăr ce se găsesc în alimente în mod natural, dar care sunt și folosiți ca aditivi alimentari. Ei sunt „responsabili" pentru multe probleme digestive.
Când o persoană este alergică la ceapă, sistemul său imunitar reacționează ca și cum aceasta ar fi o substanță periculoasă. Drept rezultat, apar simptomele alergice care pot fi severe, precum vărsături, mâncărime, umflare și dificultăți de respirație. Iată care sunt, pe larg, simptomele date de alergia la ceapă.
Dacă o persoană este alergică la ceapă, simptomele pot apărea până la două ore după ingestie. Simptomele unei alergii la ceapă pot include:
Greață,
Vărsături,
Diaree,
Dureri de cap,
Mâncărime,
Bubițe sau erupții cutanate,
Umflarea feței, a buzelor sau a gâtului,
Probleme de respirație,
Dureri de stomac,
Tuse sau respirație șuierătoare,
Leșin sau amețeli,
Anafilaxie, deși extrem de rară.
Principala diferență între o alergie alimentară și sensibilitatea alimentară este sistemul organismului care este implicat.
O alergie alimentară implică sistemul imunitar, în timp ce sensibilitatea alimentară sau intoleranța implică sistemul digestiv.
Atunci când o persoană este alergică la ceapă, corpul ei tratează ceapa ca pe un invadator. Sistemul imunitar eliberează anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE), care declanșează reacții alergice, notează experții de la Medical News Today.
Conform Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie (AAAAI), de fiecare dată când o persoană este expusă alimentului „vinovat", poate să apară o reacție alergică.
Simptomele alergiei alimentare pot fi severe și pot declanșa șoc anafilactic. Dacă o persoană se confruntă cu șoc anafilactic, are nevoie de asistență medicală de urgență.
Simptomele șocului anafilactic pot include:
Urticarie,
Umflarea gâtului,
Vărsături,
Diaree,
Bătăi rapide ale inimii,
Leșin,
Amețeală.
O persoană poate experimenta sensibilitatea alimentară atunci când organismul nu este în măsură să digere anumite alimente. Acest lucru poate duce la probleme digestive precum greață, balonare, diaree sau gaze.
Persoanele sensibile la ceapă pot întâmpina probleme digestive după ce le-au consumat. Cu toate acestea, în unele cazuri, aceste simptome pot să nu apară decât după câteva ore. Sensibilitatea alimentară poate provoca simptome incomode, dar nu pune viața în pericol.
Simptomele sensibilității alimentare pot fi corelate cu cantitatea din alimentul „vinovat" pe care o mănâncă o persoană. De exemplu, o cantitate mică de ceapă nu poate declanșa niciun simptom sau simptome ușoare, în timp ce consumul unei cantități mai mari de ceapă poate provoca simptome mai severe.
Un tratament revoluționar împotriva alergiei la alune va fi administrat, în premieră, în Europa, copiilor din Marea Britanie.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Alergia bizară pe care o poți face chiar în propria casă poate fi declanșată de un lucru absolut banal.
Care e primul simptom al rinitei alergice, când apar alergiile de obicei și ce este polipoza nazală, complicația alergiilor.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Ce este rinita alergică, ce o cauzează și care e diferența dintre rinită și viroză.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.
Ce este rino-conjunctivita alergică și ce anume o provoacă, de fapt. Care e diferența față de rinita alergică.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor poate fi ușor confundată.
Intoxicația cu deodorant poate fi mortală. Iată ce trebuie să faci dacă ai inhalat vaporii parfumului sau ai deodorantului.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Adda a pus lista completă a simptomelor pe care le-a avut din cauza Boreliozei și Bartonellei.