Alergia CIUDATĂ descoperită la români. Carmen Bunu-Panaitescu: Cine ar fi crezut? Noi nu suntem obișnuiți, nu e normal
Care e alergia ciudată pe care medicii alergologi au descoperit-o la români.
Analiza publicată în jurnalul Respirology a inclus 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de alimente fast food, consumul de hamburger a fost cel mai vizibil asociat cu bolile alergice într-o manieră dependentă de doză, indiferent de veniturile consumatorilor.
Cum acționează
De ce au aceste efecte? Cauzele încă nu sunt elucidate foarte clar, dar se știu câteva lucruri importante, notează autorii. Spre exemplu, ei notează în analiză că acizii grași saturați pot activa receptorii tip Toll (Toll-like receptors), conducând la eliberarea citokinelor proinflamatorii (TNF-a și IL-6) și a răspunsurilor imune mediate de factorul nuclear (NF) -kB care pot contribui la boli cronice inflamatorii ale căilor respiratorii.
Autorii analizei au notat faptul că o dietă de proastă calitate este de natură să contribuie la dezvoltarea și progresia astmului bronșic și alergiilor, prin mecanisme multiple.
„Studii suplimentare sunt necesare pentru a confirma relațiile evidențiate în această analiză și pentru a identifica asociațiile de cauzalitate potențiale între consumul de fast food și bolile alergice", a spus autorul principal Dr. Gang Wang, de la West China Hospital, Universitatea Sichuan, într-un material dat publicității de Wiley.
Prevalența astmului și a bolilor atopice cum ar fi eczema (dermatita atopică), rinită alergică (alergia la polenică) și rinoconjunctivita a crescut drastic în ultimele decenii. Aceste boli au o etiologie neclară și un o sarcină suplimentară semnificativă asupra sistemului de sănătate, având în același timp drept efect reducerea calității vieții pacienților, se arată în analiză.
Analiza poate fi studiată integral AICI.
Care e alergia ciudată pe care medicii alergologi au descoperit-o la români.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.
Ce este rino-conjunctivita alergică și ce anume o provoacă, de fapt. Care e diferența față de rinita alergică.
Tatuajele nu doar că înfrumusețează corpul, dar au și beneficii la care nici nu te-ai fi așteptat.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Intoleranța la fructoză apare atunci când organismul nu poate absobi fructoza în mod corespunzător. Simptomele sunt digestive.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.