Studiul apei din avion din 2019, realizat de DietDetective.com și Centrul de politică alimentară Hunter College NYC a investigat 11 companii aeriene majore și 12 companii aeriene regionale, punctându-le de la 0 la 5 (5 fiind cele mai bune) în ceea ce privește calitatea apei oferite la bord. Scorurile s-au bazat pe 10 criterii, inclusiv dimensiunea flotei aeriene; prezența bacteriilor coliforme sau E. coli în apă; și de câte ori au încălcat Regulamentul guvernului federal privind apa potabilă a aeronavelor (ADWR), care a fost implementată în 2011 și impune companiilor aeriene să furnizeze apă potabilă sigură tuturor pasagerilor și personalului, notează People.
Rezultatele studiilor de 3 sau mai mari sugerează că apa de la bord este suficient de sigură pentru a fi băută - în mod uimitor, doar trei dintre cele 11 companii aeriene principale au obținut acest scor, împreună cu doar una dintre cele 12 companii aeriene regionale.
Pentru a vă proteja de potențialii agenți patogeni, DietDetective.com și Centrul de Politici Alimentare Hunter College NYC sugerează să nu beți niciodată apă potabilă pe un avion decât dacă este îmbuteliată și sigilată.