OMS a definit boala răspândită "prin aer", după confuzia din perioada COVID. Oamenii de știință spun că "ar fi putut să coste vieți"
După COVID, OMS și experții în sănătate au definit boala răspândită "prin aer".
O legătură ciudată și totuși evidențiată într-un studiu recent realizat de cercetătorii de la Baton Rouge General Medical Center din Louisiana spune că unele alimente prea amare pot evidenția dacă există pericolul de a te infecta cu SARS-COV-2. Munca lor, publicată în revista medicală JAMA Network Open și transmisă de „National Geographic”, indică faptul că persoanele care nu suportă gustul amar, precum cel de broccoli, țelină sau varză, sunt probabil „super-degustători” - oameni care sunt foarte sensibili la gustul amar și că există o corelație cu gravitatea infecției COVID-19.
Aceste persoane nu numai că ar fi mai puțin susceptibile de a contracta COVID-19 decât persoanele care nu se simt dezgustate de arome amare, dar și mai puțin probabil să ajungă spitalizate din cauza infecției. În plus, „super-degustătorii” din acest studiu au prezentat simptome ale COVID-19 timp de aproximativ 5 zile, comparativ cu o medie de 23 de zile pentru ceilalți participanți. Cercetătorii nu înțeleg exact de ce sau cum afectează gustul riscul de COVID-19 , dar au stabilit o teorie. Și anume că receptorii gustului amar, dintre care unul numit „T2R38”, se găsesc în papilele gustative.
„Când T2R38 este stimulat, acesta reacționează prin producerea de oxid nitric pentru a ajuta la distrugerea sau prevenirea replicării ulterioare a virușilor în mucoasa respiratorie, care este un punct de intrare pentru viruși, inclusiv SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19", explică doctorul Henry Barham, care a condus studiul.
Studiul a implicat aproape 2.000 de persoane (vârsta medie de 46 de ani), a căror capacitate gustativă a fost testată folosind benzi de hârtie și împărțită în trei grupuri: non-degustători, super-degustători și degustători.
Non-degustatorii sunt persoane care nu pot detecta deloc anumite arome amare, în timp ce „super-degustătorii” sunt extrem de sensibili la amărăciune și pot detecta niveluri extrem de scăzute. În timpul studiului, 266 de participanți au fost testați pozitiv pentru COVID-19 și se dovedește că non-degustătorii au fost mult mai susceptibili de a fi infectați și mai probabil să aibă simtome severe de COVID-19. În schimb, cei care au experimentat o intensitate mai mare a gusturilor amare (super-degustători) au reprezentat 5,6% dintre pacienții infectați, sugerând o protecție imunitară înnăscută îmbunătățită.
Prin urmare, cercetătorii speculează că această legătură ar putea explica de ce copiii suferă de simptome mai puțin severe atunci când sunt infectați: numărul receptorilor gustativi scade odată cu vârsta.
După COVID, OMS și experții în sănătate au definit boala răspândită "prin aer".
Probleme pulmonare ascunse au fost descoperite la copiii cu long-COVID.
Noua tulpină COVID provoacă o creștere semnificativă a numărului de noi îmbolnăviri.
Originea pandemiei de COVID-19 rămâne un mister, deși au trecut deja cinci ani de la carantina care a marcat oraşul Wuhan.
Moderna retrage cererea pentru vaccinul combinat antigripal COVID.
Acest tratament anti-COVID poate avea efecte secundare importante.
Medicii lansează un avertisment, deoarece noi variante ale COVID-19, FLiRT, FLuQE și LB.1, se răspândesc în lume.
CIA afirmă că "cel mai probabil" COVID-19 a provenit dintr-un laborator.
Asta s-a aflat abia acum despre testele de diagnostic pentru COVID. Care a fost acuratețea lor.
Uniunea Europeană achiziționează vaccinuri pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie.
Cererea AstraZeneca pentru medicamentul de prevenire COVID primește o evaluare accelerată în UE.
Ce s-a constatat în cazul celor trei medicamente pentru COVID-19: remdesivir, molnupiravir și nirmatrelvir / ritonavir.
Agenţia americană pentru alimente şi medicamente amână o decizie cheie privind un vaccin anti-COVID-19.
Comisia Europeană a semnat cu Moderna un contract pe 4 ani pentru vaccinurile anti-COVID-19.