Consumul regulat de pui, legătura cu riscul crescut de deces prematur din cauza cancerelor gastrointestinale
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC) face regulat raportări asupra amplorii cancerului în întreaga lume, analizând în detaliu 36 de tipuri diferite de cancer în 185 de țări.
Ultimul asemenea document, arată că unul din cinci bărbați și una din șase femei vor dezvolta boala în timpul vieții.
Și, pe măsură ce țările devin mai bogate, mai mulți oameni dezvoltă cancere legate de stilul de viață, altele decât cele din țările sărace.
Cercetătorii spun că, deși modalitățile de măsurare și colectare a datelor privind cancerul s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, tendința generală arată că ratele de cancer și decesele cauzate de acest tip de afecțiuni au crescut de la an la an.
Cel mai recent raport sugerează că, dintre tipurile de cancer, ce pulmonar, cel de sân (la femei) și cancerul intestinal sunt responsabile pentru o treime din toate cazurile și decesele datorate acestei boli din întreaga lume.
Controlul tutunului
Autorii raportului spun că tipul principala cauza de deces prin cancer la femei, în 28 de țări, este cancerul pulmonar. Cele mai afectate țări sunt SUA, Ungaria, Danemarca, China și Noua Zeelandă, notează BBC.com.
George Butterworth, de la organizația de caritate Cancer Research UK, a declarat: „Tutunul este singurul motiv pentru care mai multe femei din întreaga lume suferă acum de cancer pulmonar”.
„În Marea Britanie, fumatul în rândul femeilor a proliferat mai târziu decât în cazul bărbaților, deci nu este surprinzător faptul că acum vedem rate crescute ale cancerului pulmonar. (...) În mod similar, țigările sunt din ce în ce mai populare în rândul femeilor din țările cu venituri mici și mijlocii, iar marketingul agresiv al industriei de tutun care le vizează influențează acest lucru”, a arătat specialistul.
Între paralel, dr. Freddie Bray, de la IARC, a declarat: „Rezultatele subliniază necesitatea de a continua instituirea de politici orientate și eficiente pentru controlul tutunului în fiecare țară din lume".
Diversitate extraordinară
În general, raportul estimează că aproape jumătate din toate cazurile și cele mai multe dintre decesele cauzate de cancer, în lume, în acest an, vor avea loc în Asia, parțial datorită numărului mare de persoane care trăiesc pe acest continent și parțial datorită faptului că unele cancere cu rate mai mari de deces sunt mai frecvente această regiune.
Aceasta include, de exemplu, rate mari de cancer la ficat, care, în general, are un prognostic prost, în China.
Dincolo de aceasta, spun autorii, există „o diversitate extraordinară" în ceea ce privește tipurile de cancer și modelele bolilor, la nivel mondial.
Ei spun că, din cauză, țările respective trebuie să ia în considerare adaptarea modului în care încearcă să prevină și să trateze cancerul.
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Află care sunt cele mai periculoase stadii ale cancerului pulmonar și de ce majoritatea pacienților ajung prea târziu la medic.
Testul simplu care detectează cancerul. Depistează 92% din cancerele agresive și nu mai sunt necesare biopsiile.
Aceasta este cauza care duce la cancer și nu este de vină doar genetica.
Acest simptom suprinzător al cancerului apare pe gât. Este semn al unui cancer care este depistat întâmplător.
Această terapie omoară celulele canceroase. E văzută ca o armă care elimină și cele mai mici celule bolnave.
Care sunt șansele să faci cancer dacă unul din părinții tăi au fost diagnosticați cu o boală oncologică.
Cum poate inteligența artificială să identifice femeile cu risc de cancer de sân, cu mult timp înainte de diagnosticare.
Un nou studiu arată că această analiză detectează cancerul colorectal în formă incipientă cu o precizie de 95%.