De ce să congelezi lămâile: motivul care te va surprinde

Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate

O mulțime de oameni adoră lămâile. Unii oameni le folosesc pentru a da puțin gust în plus băuturii, alții le folosesc pentru a desăvârși gustul mâncării, cum ar fi salatele sau peștele. Ne place tortul cu lămâie, plăcinta cu bezea de lămâie și budinca de lămâie și ne place să facem aceste delicatese dulci în mod regulat. Dar dacă folosim lămâile în mod regulat în bucătărie, ar fi bine să șuăm în calcul și congelarea lor.

Iată cum pot fi folosite:

Consumate ca atare

Știm cu toții că lămâile sunt acre, motiv pentru care nu sunt prea frecvent consumate ca o gustare. Dar, prin înghețare, lămâia își va pierde din gustul acru, ceea ce o va face mult mai comestibilă. În plus, fructul galben este super sănătos! Lămâile combate bacteriile, paraziții și viermii, conțin substanțe care vă vor ajuta să preveniți cancerul, să vă reglați tensiunea arterială și sunt benefice împotriva stresului și depresiei.

Coaja de lămâie

Coaja lămâii este de fapt cea mai importantă parte a fructului: coaja conține de 5 până la 10 ori (1) mai multe vitamine decât sucul. Asigurați-vă că spălați lămâia înainte de a o pune în congelator!

Congelarea lămâilor a devenit o practică obișnuită în multe gospodării. Scoateți lămâile spălate din congelator când sunt complet înghețate. Răzuiți coaja de lămâie înghețată și presărați-o peste salate, tăiței, supă, cereale pentru micul dejun, pahare cu apă sau peste înghețată. Coaja înghețată are un gust mult mai savuros decât coaja dezghețată.

 

 

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.