De ce să pui lapte în omletă. Secretul gospodinelor a fost aflat

Pentru ca omleta să iasă super pufoasă și delicioasă, trebuie să pui un ingredient pe care nu îl folosești de obicei: lapte. Pentru fiecare două ouă bătute, pune și aproximativ 50 de mililitri de lapte. Bate ouăle bine cu laptele, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va ieși mai pufoasă.

Alte reguli de respectat

 

În timp ce prepari omleta, reține că acesta continuă să se gătească chiar și după ce tigaia a fost luată de pe foc. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-le urgent în farfurie.

Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse. 

Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie. 

Rețete omletă PUFOASĂ și GUSTOASĂ, cu puține calorii

 

Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate

Timp pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Ingrediente:

o lingură de ulei de măsline

2 ouă, bătute ușor

câteva rondele de ceapă

4 roșii uscate, tăiate cuburi

25 grame brânză feta

mix frunze de salată

pătrunjel

Mod de preparare:

Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.

 

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.