Pentru ca omleta să iasă super pufoasă și delicioasă, trebuie să pui un ingredient pe care nu îl folosești de obicei: lapte. Pentru fiecare două ouă bătute, pune și aproximativ 50 de mililitri de lapte. Bate ouăle bine cu laptele, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va ieși mai pufoasă.
Alte reguli de respectat
În timp ce prepari omleta, reține că acesta continuă să se gătească chiar și după ce tigaia a fost luată de pe foc. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-le urgent în farfurie.
Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse.
Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie.
Rețete omletă PUFOASĂ și GUSTOASĂ, cu puține calorii
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente:
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare:
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.