Omletă vegană, FĂRĂ ouă, dar deosebit de gustoasă. Rețeta perfectă pentru micul dejun

Cătălina Burghelea / 09 iun 2021 / 08:16

Cum să faci omletă vegană. Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu făina de năut sau tofu. Rezultatul este o omletă pufoasă, sățioasă, bogată în proteine, la fel de delicioasă ca rețeta clasică din ouă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru 2 persoane (180 de calorii/porție):

 

50 de grame de făină de năut

50 de grame de tofu

1 lingură de fulgi de drojdie

50 ml de apă sau lapte de soia

2 fire de ceapă verde

o jumătate de ardei gras cubulețe

2 roșii uscate tăiate cubulețe

pătrunjel proaspăt tocat

sare, piper, turmeric, boia, pudră de chimion, după gust

1 lingură de ulei

VEZI De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit

Mod de preparare:

 

Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă apă până când obții o compoziție cremoasă ca cea de clătite. 

Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie întinsă antiaderentă cu coadă detașabilă și toarnă compoziția de omletă vegană.

Lasă la foc mediu timp de 4-5 minute. Separă coada tigăii, apoi transferă tigaia cu omletă în cuptorul încins la 190 de grade Celsius și mai las-o 5 minute, scrie CSID.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy