Evenimente

Robert Dâncă, managerul Maternității Cuza Vodă din Iași, afirmă că ar fi dorit implementarea sistemului de telemedicină mai demult. 

Scris de: Florina Pop       12 mai, 22:34

Radu Gănescu, președintele COPAC, spune că pacienții au deschidere în ce privește telemedicina pentru că văd beneficiile.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 20:15

Prof dr Vasile Cepoi, președintele ANMCS, a subliniat, la o dezbatere online a DC Medical, că deși telemedicina nu poate fi folosită în orice context, ea ar putea constitui un intrument în evaluarea dar și acreditarea spitalelor din România. 

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 18:50

Președintele COPAC, Radu Gănescu, consideră că autoritățile române ar trebui să continue utilizarea telemedicinei. Însă, aceasta nu poate substitui anumite lucruri din relația cu medicul.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 18:10

Telemedicina e o formă absolut operațională de medicină, a spus managerul Spitalului Colțea, Ovidiu Lupușoru, în cadrul dezbaterii ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România".

Scris de: Florina Pop       11 mai, 16:27

Florin Golovatic (ASF) a arătat, la dezbaterea „Telemedicina - medicina viitorului?” că asigurările de malpraxis sunt facultative și că prin definiția lor legală ele presupun negociere, dar că din păcate de multe ori sunt limitate la prevederile minime din lege.

Scris de: Dana Lascu       11 mai, 06:39

Prof Dr Cătălina POIANĂ, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că în medicină și în telemedicină medicii și pacienții sunt defavorizați deopotrivă de acest sistem de asigurări de malpraxis. Există însă un „câștigător” care profită de pe urma...

Scris de: Dana Lascu       11 mai, 05:52

Doctorul Paul Gusbeth, medic șef la Centrul Fresenius NephroCare din Pitești, a vorbit, la dezbaterea "Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii şi sistemul de sănătate din România", despre viitorul dializei.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 16:07

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, medicul Florin Buicu, spune că legea existentă nu îngrădește decontarea serviciilor oferite de telemedicină.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 15:39

Un exemplu de telemedicină care funcționează de puțin timp a fost pus în practică la rețeaua medicală Regina Maria. 

Scris de: Florina Pop       08 mai, 14:15

Consultațiile medicale la telefon și prescrierea de rețete pe e-mail se va face și în timpul stării de alertă, au decis autoritățile.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 11:48

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat, în cadrul dezbaterii „TELEMEDICINA - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", că orice măsură de relaxare luată după 15 mai va fi analizată.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 11:28

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC NewsTV, DC News, DC Medical și DC Business va organiza la data de 08 mai 2020, de la ora 11.00, o nouă dezbatere online pe teme medicale.

Scris de: D.C.       07 mai, 23:31

Dr Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică - Administrația Prezidențială, a vorbit despre importanța imunizării în dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată online de DC...

24 apr, 11:21

Directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu, a atras atenția, în cadrul dezbaterii ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, asupra antivacciniștilor care nu trebuie ignorați.

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 15:53

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM, a declarat la dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile" că legea vaccinării ar ajuta la creșterea ratei imunizării.

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 15:02

Prof dr Alexandru Rafila a vorbit la dezbaterea „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", despre pericolul unei noi epidemii, aflată la granița cu Ucraina.

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 13:02

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că nu trebuie uitate celelalte patologii la dezbaterea „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile".

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 12:52

Dr Florian Bodog din Comisia pentru Sănătate publică din Senatul României, a participat la dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată online de DC Media Group.

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 11:55

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical și DC Business, organizează, de la ora 11.00, DEZBATEREA ONLINE „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”.

Scris de: Dana Lascu       24 apr, 06:58

Horia Grigorescu, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, a anunțat, la o dezbatere DC Medical, că printre noile produse care sunt în dezvoltare se numără serviciul de curierat , inclusiv transportul de medicamente la domiciliu.

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 22:32

Daniel Florea, primarul Sectorului 5 din București, a explicat la dezbaterea „Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, cum a pus în practică, cu un milion de euro din fonduri europene, proiecte digitale...

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 14:20

Europarlamentarul Cristian Buşoi a venit cu ideea, în cadrul dezbaterii „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", ca vaccinarea să se facă și în farmacii.

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 12:00

Tustul de presă DC Media Group, din care fac parte și DC News, DC Business şi DC Medical, va organiza la data de 10 aprilie 2020, DEZBATEREA ONLINE „Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?".

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 09:25

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat dezbaterea „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", că e nevoie de o lege a vaccinării.

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 16:33

Prof Dr Doina Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie, subliniază, în dezbaterii online ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile” că vaccinarea copiilor contra rujeolei trebuie să continue, deși e stare de...

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 16:05

Dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a făcut o comparație între COVID-19 și gripă în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”.

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 11:58

Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, a explicat, la dezbaterea DC Media Group intitulată „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, că nu există nicio justificare pentru întârzierea adoptării Legii Vaccinării.

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 13:53

Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, a explicat, la dezbaterea DC Media Group intitulată „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, când vom avea, în mod realist, un vaccin contra noului coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 11:01

Dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit și despre legea vaccinării în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”.

Scris de: Florina Pop       08 apr, 09:26

Click pentru a naviga in paginile din categoria EVENIMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy