Academia de Sanatate

Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, consideră că fiecare spital ar trebui să aibă o secție sau un etaj alocat tratării pacienților cu infecția COVID-19.

Scris de: Florina Pop       30 noi, 15:30

Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, spune tratarea acasă a formelor ușoare și medii a fost o decizie bună, mai ales că acum nu mai sunt locuri în spitale.

Scris de: Florina Pop       30 noi, 15:11

Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, spune că în acest val doi al infecției COVID se înregistrează mai multe cazuri de forme severe.

Scris de: Florina Pop       30 noi, 14:26

Deși inițial era gândită ca unitate suport destinată pacienților COVID cu forme ușoare s-au medii, Spitalul modular din Pipera tratează și pacienți în stare gravă, iar echipa medicală care-l deservește este „bucată ruptă” din cea de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a explicat dr...

Scris de: Dana Lascu       30 noi, 12:33

Dr Simin Florescu spune că de circa două luni de zile numărul pacienților COVID care se adresează Spitalului Victor Babeș e atât de mare încât atât spitalul cât și secția sa suplimentară din Pipera sunt ocupate non-stop. 

Scris de: Dana Lascu       30 noi, 11:20

Conf dr Simin Florescu vine la Academia de Sănătate, luni, 30 noiembrie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre valul doi al pandemiei COVID cu care se confruntă astăzi România. 

Scris de: Dana Lascu       29 noi, 23:38

Profesorul și medicul Liliana Bordeianou de la Universitatea Harvard a explicat, în emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, ce proceduri se folosesc în chirurgia colorectală peste Ocean.

Scris de: Florina Pop       27 noi, 15:12

Liliana Bordeianou, profesor de Chirurgie la Universitatea Harvard și doctorul la celebra unitate medicală Massachusetts General Hospital, a fost invitata ediției de săptămâna aceasta a emisiunii DC Medical, Academia de Sănătate, unde a vorbit despre echipa de medici care tratează pacienții cu...

Scris de: Angela Sabău       26 noi, 16:00

Screeningul pentru cancerul colo-rectal începe la 50 de ani în România, dar conform specialiștilor, ar trebui să înceapă ca și în SUA, la 45 sau chiar mai devreme. Prof dr. Liliana Bordeianou a explicat la Academia de Sănătate de ce.

Scris de: Angela Sabău       25 noi, 16:10

Liliana Bordeianou, profesor de chirurgie la Universitatea Harvard și medic la Massachusetts General Hospital, a declarat la emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, că a crescut numărul de cazuri de cancer colorectal la oameni de 25-30 de ani.

Scris de: Florina Pop       24 noi, 17:53

Liliana Bordeianou, profesor de Chirurgie la Universitatea Harvard și doctorul la celebra unitate medicală Massachusetts General Hospital, a fost invitata ediției de săptămâna aceasta a emisiunii DC Medical, Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       23 noi, 17:23

Prof dr Liliana Bordeianou vine la Academia de Sănătate, luni 23 noiembrie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre chirurgia modernă colorectală, așa cum se face ea peste Ocean, în SUA. 

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 00:51

Doctorul Bogdan Tănase, directorul medical al Institutului Oncologic București, spune că s-au creat opt circuite separate pentru a evita întâlnirea bolnavilor de cancer, negativi la COVID și a celor despre care nu se știe că dacă au sau nu noul coronavirus.

Scris de: Florina Pop       19 noi, 07:31

Dr. Bogdan Tănase, medic primar chirurg de chirurgie toracică și chirurgie generală, director medical al Institutului Oncologic București, a vorbit despre tratamentul pacienților cu cancer în pandemie, la emisiunea Academia de Sănătate.

Scris de: Angela Sabău       16 noi, 12:29

Dr Bogdan Tănase vine luni, 16 noiembrie 2020, la Academia de Sănătate, pentru a discuta despre problemele pe care le ridică pandemia de COVID-19 în tratarea pacienților cu cancer, o boală care, lăsată netratată, are „evoluția uniform fatală”. 

Scris de: Dana Lascu       15 noi, 23:41

Ediția Academiei de Sănătate de luni, 9 noiembrie, de la ora 11.00, este dedicată Premiului Nobel pentru Chimie, care recunoaște practic puterea incredibilă de a controla evoluția prin editare genomică. Invitați sunt Dr Răzvan Iacob și dr Bogdan Preda. 

Scris de: Dana Lascu       08 noi, 22:02

Prof dr. Silviu Constantinoiu, șeful Secției Chirurgie Generală I și directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană, de la Spitalul Sf. Maria din Capitală, și membru al Academiei de Științe Medicale, a fost invitatul emisiunii „Academia de Sănătate” realizată de către academicianul...

Scris de: Angela Sabău       02 noi, 16:38

Prof dr Silviu Constantinoiu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate și despre efectele pandemiei COVID asupra bolnavilor de cancer care aveau nevoie și de intervenții chirurgicale.

Scris de: Florina Pop       02 noi, 15:55

Reputatul chirurg Prof dr Silviu Constantinoiu, de la Spitalul Sf. Maria din Capitală, vine luni 3 noiembrie, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 01:36

Virusul hepatitei C poate să dispară din organism în câteva săptămâni, datorită acestor noi tratamente revoluționare care sunt disponibile și în România. Prof. dr. Anca Trifan a explicat la Academia de Sănătate în câte săptămâni pacienții sunt aviremici, adică au scăpat de virus.

Scris de: Angela Sabău       28 oct, 18:42

Descoperirea acestui medicament a fost momentul cheie, de cotitură, în tratamentul bolilor provocate de virusul hepatitic C, a arătat prof dr Anca Trifan, la emisiunea Academia de Sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       27 oct, 14:35

Hepatita virală C ar putea fi eradicată sau eliminată până în 2030. Asta susține prof. dr. Anca Trifan la Academia de Sănătate, care consideră că tratamentele actuale au această capacitate.     

Scris de: Angela Sabău       26 oct, 18:34

Prof dr Anca Trifan a detaliat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, povestea fabuloasă a descoperirii virusului hepatitic C, care începe de fapt acum o sută de ani. 

Scris de: Dana Lascu       26 oct, 16:14

Prof dr Anca Trifan, reputat hepatolog din Iași, vine la Academia de Sănătate, luni, 26 octombrie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre virusul hepatitic C și premiul Nobel câștigat anul acesta de cei trei cercetători care l-au descoperit. 

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 21:48

Medicul chirurg Cristian Lupașcu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate și despre programul de transplantul hepatic din Iași.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 17:14

Medicul Cristian Lupașcu consideră că s-ar putea face mult mai multe în spitalele județene legat de activitatea de transplant.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 15:02

Prof Dr Cristian Lupașcu vine la Academia de Sănătate, luni, de la ora 11.00, pentru a dezvălui noutăți din programul de transplant de organe și țesuturi și provocările întâmpinate în vreme de pandemie.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 02:46

Prof dr Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, revine la Academia de Sănătate, luni, 12 octombrie, de la ora 11.00, pentru a explica în ce stadiu de dezvoltare este vaccinul românesc contra COVID și când îl vom avea pe piață.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 21:57

Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen din Timișoara, profesor la UMF „Victor Babeș” din Timișoara, a fost prezent la Academia de Sănătate. Unde a vorbit despre vaccinul-candidat împotriva noului coronavirus.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 14:06

Academicianul Irinel Popescu a făcut o scurtă trecere în revistă a previziunilor sumbre privind evoluția pandemiei, la Academia de Sănătate prezentată de DC Medical.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 12:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria ACADEMIA DE SANATATEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy