Academia de Sanatate

Prof dr Mircea Ioan Popa, cunoscut microbiolog de la Institutul Cantacuzino vine la Academia de Sănătate, a fost invitat la Academia de Sănătate, unde a arătat cât de mare este interesul lumii științifice pentru realizarea unu vaccin anti COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       28 sep, 22:27

Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a făcut o scurtă prezentare a Institutului Cantacuzino, unde lucrează ca specialist, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       28 sep, 16:04

Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate, că la Institutul Cantacuzino se lucrează la producția unui imunomodulator, vaccin, administrat pe cale orală. 

Scris de: Florina Pop       28 sep, 12:39

Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate, că la Institutul Cantacuzino se lucrează la producția mai multor medicamente importante.

Scris de: Adisa Codruț       28 sep, 14:26

Prof dr Mircea Ioan Popa, cunoscut microbiolog de la Institutul Cantacuzino vine la Academia de Sănătate, luni, 28 septembrie, de la ora 11.00 și, în reluare, de la ora 19.00, pentru a discuta despre vaccinurile contra-COVID și nu numai. 

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 23:02

Prof dr Dorel Săndesc a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre noile prevederi legale ale donării de plasmă.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 22:49

Prof dr Dorel Săndesc a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre beneficiile tratamentului cu plasmă în alte boli, nu doar în cele virale.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 19:54

Din cauza campaniei electorale, în mod special astăzi emisiunea Academia de Sănătate se decalează cu un sfert de oră! Prof Dr Dorel Săndesc, reputat expert în Terapie Intensivă, vine la Academia de Sănătate luni, 21 septembrie, de la ora 11.15, pentru a discuta despre problemele și provocările...

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 18:53

Prof. dr. Dorel Sandesc, vice-președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit la Academia de Sănătate despre terapia cu plasmă hiperimună și eficiența ei dovedită în infecțiile virale, precum cea cu virusul SARS-CoV-2.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 22:07

Prof. dr. Dorel Sandesc, vice-președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a fost prezent la Academia de Sănătate, unde a discutat despre problemele și provocările din pandemia COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 21:32

Realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu, a explicat că modelul aplicat de suedezi a avut succes în fața pandemiei de COVID-19 datorită unui fapt extrem de simplu. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 19:07

Prof Dr Dorel Săndesc, Vice-Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, vine la Academia de Sănătate astăzi, de la ora 18.00, pentru a discuta despre problemele și provocările din pandemia COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 00:54

Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit despre reacțiile de după transfuzia cu plasmă convalescentă la emisiunea Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 15:10

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, vine luni, 14 septembrie, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate pentru a discuta despre transfuziile și recoltarea de plasma sanguină de convalescentă în pandemia de COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 17:14

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit, la emisiunea Academia de Sănătate, despre legea care permite recoltarea de plasmă.

Scris de: Florina Pop       12 sep, 13:57

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit despre terapia cu imunoglobulină împotriva COVID-19.

Scris de: Florina Pop       12 sep, 10:51

Un studiu american, realizat pe circa 40.000 de gene ale bolnavilor de COVID-19, a scos la iveală un nou element care ar juca un rol important în găsirea unei soluții în lupta împotriva coronavirusului.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 20:36

Academicianul Irinel Popescu a vorbit la ediția de joi, 10 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate despre stadiul în care se află vaccinurile împotriva COVID-19.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 19:34

Dr Doina Goșa a explicat, la Academia de Sănătate, că dintre cei circa 500 de donatori de plasma convalescentă doar 4 și-au păstrat titrul de anticorpi inițial. Unii chiar au rămas fără anticorpi și e posibil să se reinfecteze!

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 18:55

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, vine, de la ora 18.00, la Academia de Sănătate pentru a discuta despre transfuziile și recoltarea de plasma sanguină convalescentă în pandemia de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 12:09

Directorul medical al Spitalului Colentina din București, medicul Sabina Zurac, a vorbit, la emisiunea Academia de Sănătate, despre un document potrivit căruia autopsia la decedații de COVID-19 nu e necesară.

Scris de: Florina Pop       08 sep, 20:16

Directorul medical al Spitalului Colentina, dr Sabina Zurac, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre lipsa morgilor cu un nivel de biosecuritate 3, adică cele în care riscul de contaminare nu e mare.

Scris de: Florina Pop       08 sep, 17:56

Prof. dr. Sabina Zurac a fost la Academia de Sănătate, unde a explicat de ce se fac atât de puține necropsii la persoanele decedate în urma infecției cu COVID-19. De asemenea, medicul a explicat cât de mare este riscul la care se supune personalul medical care efectuează aceste autopsii.

Scris de: Angela Sabău       08 sep, 16:19

Directorul medical al Spitalului Colentina, prof dr Sabina Zurac, explică, la emisiunea Academia de Sănătate, de ce e bine să fie amânată o operație cu anestezie generală.

Scris de: Florina Pop       04 sep, 14:37

Prof. dr. Sabina Zurac, director medical al Spitalului Colentina, a vorbit la Academia de Sănătate despre experiența pandemiei și despre modul în care a fost influențată asistența medicală și pacienții.

Scris de: Angela Sabău       04 sep, 00:38

Prof. dr. Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Colentina, a explicat la Academia de Sănătate cât de importantă este părerea medicului epidemiolog în luarea deciziilor, în contextul pandemiei, motiv pentru care numărul angajaților din spital care s-a infectat în cursul actului medical...

Scris de: Angela Sabău       04 sep, 00:20

Prof Dr Sabina Zurac, Șef Secție Anatomie Patologică la Spitalul Clinic Colentina, vine astăzi la Academia de Sănătate, de la ora 18.00. 

Scris de: Dana Lascu       03 sep, 11:35

Prof dr Ileana Constantinescu a precizat la emisiunea Academia de Sănătate de ce se folosesc trei teste PCR pentru depistarea COVID-19.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 13:14

Prof dr Ileana Constantinescu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre tipurile de teste care se folosesc pentru depistarea infecției COVID-19.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 12:41

Prof. dr. Ileana Constantinescu va explica, la Academia de Sănătate, de luni, 31 august, ora 11.00, cum se face testarea COVID-19 la Institutul Clinic Fundeni.

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 19:08

Click pentru a naviga in paginile din categoria ACADEMIA DE SANATATEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy