Academia de Sanatate

Dr. Simona Carniciu a explicat la Academia de Sănătate de ce, pacienții diabetici, au o sensibilitate mai mare în fața infecțiilor, mai ales în contextul pandemiei de  COVID-19. Pe lângă afectarea fibrelor nervoase, circulația sângelui este afectată.

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 21:14

Diabeticii sunt mai predispuși infecției, nu doar cu COVID-19, ci cu orice fel de agent patogen. Dr. Simona Carniciu a explicat de ce se întâmplă asta, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 19:37

Telemedicina în tratamentul diabetului a fost tema emisiunii Academia de Sănătate, a cărei gazdă. Irinel Popescu, a avut-o ca invitată pe dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție de la Centrul de cercetare, diagnostic și tratament în diabet și boli de nutriție...

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 19:14

Medicul diabetolog Simona Carniciu a subliniat, la emisiunea Academia de Sănătate, rolul prevenției în diabet.

Scris de: Florina Pop       10 iul, 07:31

Medicul diabetolog Simona Carniciu a vorbit în ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate despre cum practica luării glicemiei în farmacii din nordul Europei se răspândește pe bătrânul continent.

Scris de: Florina Pop       09 iul, 19:07

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București, a discutat la Academia de Sănătate despre tratamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Scris de: Florina Pop       05 iul, 08:03

Medicamentul tocilizumab pare a fi foarte util pacienților cu COVID-19, susține conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 20:16

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 18:34

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre necesitatea unui vaccin pentru prevenirea infecției cu COVID-19. Ea a fost invitata academicianului Irinel Popescu la Academia de Sănătate.

Scris de: Angela Sabău       03 iul, 20:03

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a fost invitată la Academia de Sănătate, unde a vorbit despre modul în care este gestionată pandemia într-un spital de linia 1 în lupta cu COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       04 iul, 07:31

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre măsurile care au fost aplicate în România în pandemia COVID-19 și despre posibilele efecte ale creșterii...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 iul, 13:02

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre modul în care medicii au fost nevoiți să abordeze pandemia COVID-19, în condițiile în care, pacienții...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 iul, 12:07

Oamenii care au efectuat un transplant hepatic au o rată de infecție cu COVID-19 mai mică decât cea existentă la populația generală, susține academicianul Irinel Popescu în emisiunea Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 22:23

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre pacienții cronici în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 21:18

Academician dr. Irinel Popescu a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, declarațiile unui celebru institut din Statele Unite ale Americii, despre soarta bolnavilor cu boli cronice, după pandemia COVID-19. 

Scris de: Georgiana Ioniță       02 iul, 19:27

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, vine la Academia de Sănătate, luni, 6 iulie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre pandemia COVID-19 într-un spital de primă linie în lupta pentru viața...

Scris de: Dana Lascu       01 iul, 18:49

Medicii chirurgi și anesteziștii au fost expuși la infecția cu COVID-19 în timpu intervențiilor chirurgicale, iar unul dintre cele mai periculoase momente ale expunerii a fost explicat de către prof. dr. Cristian Lupașcu, la Academia de Sănătate.

Scris de: Angela Sabău       01 iul, 16:20

Acad prof dr Irinel Popescu a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, că e o problemă cu dexametazona în unele țări. 

Scris de: Dana Lascu       29 iun, 23:05

Medicul și profesorul Cristian Lupașcu a vorbit despre echipamentele de protecție folosite în timpul stării de urgență și stării de alertă la Chirurgie I și II din cadrul Spitalului Județean Sf. Spiridon din Iași.

Scris de: Florina Pop       30 iun, 06:31

Medicul și profesorul Cristian Lupașcu a declarat că nu s-au înregistrat nicio infecție nosocomială în perioada stării de urgență în Chirurgie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Spiridon din Iași.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 19:55

Prof Dr Cristian Lupașcu, reputat chirurg de la Spitalul Universitar de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, vine la Academia de Sănătate, luni, de la ora 11.00, pentru a discuta despre provocările pe care le-a adus chirurgilor pandemia de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 23:52

Profesorul și medicul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași spune că majoritatea pacienților pozitivi cu COVID-19 pe care i-a tratat au avut hipertensiune.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 19:18

Acad Prof Dr Irinel Popescu a explicat, la Academia de Sănătate, cum se leagă măsurile de relaxare, nevoia de a redeschide spitalele și faptul că a sărit de 400 numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 23:52

Spitalul de Urgență Sf. Spiridon din Iași a avut o organizare aparte pe perioada stării de urgență impuse de COVID-19.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 22:16

Acad prof dr Irinel Popescu a detaliat, la Academia de Sănătate, tratamentul pentru COVID descoperit în Israel. Este vorba de un medicament folosit uzual pentru gută, care ar bloca formarea de cheaguri de sânge la persoanele infectate cu coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 21:49

Prof Dr Cristian Lupașcu, reputat chirurg de la Spitalul Universitar de Urgență „Sf. Spiridon” Iași,  vine la Academia de Sănătate de la ora 18.00, pentru a discuta despre provocările pe care le-a adus pandemia de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 07:06

Prof dr Octavian Buda a povestit la emisiunea Academia de Sănătate despre începuturile vaccinării.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 00:06

Prof dr Octavian Buda povestește, în emisiunea Academia de Sănătate, cum a fost creat primul vaccin împotriva variolei.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 21:19

Prof dr Octavian Buda, medic primar Psihiatrie, explică, în emisiunea Academia de Sănătate cum microbii și microorganismele își schimbă comportamentul și virulența. 

Scris de: Florina Pop       22 iun, 18:25

Prof. dr. Ileana Constantinescu, medic primar virusologie-imunologie a fost prezentă la Academia de Sănătate, unde a explicat cum a reușit să acopere nevoia de testare la Institutul Clinic Fundeni.

Scris de: Angela Sabău       22 iun, 16:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria ACADEMIA DE SANATATEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy