De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit
Iată de ce ar trebui să începi să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie.
Nu ducem lipsă de informații pe internet despre pierderea în greutate. Știm cu toții că nu se poate realiza peste noapte, dar cu ajutorul anumitor sfaturi și trucuri putem accelera procesul de slăbire.
Dacă te-ai documentat despre cum să slăbești, presupun că știi de ce mâncatul dintr-o farfurie albastră te ajută să pierzi în greutate.
Astăzi, vorbim despre știința din spatele consumului de alimente dintr-o farfurie de culoare închisă. Conform cercetărilor, oamenii mănâncă mai puțin dacă există un contrast mai mare de culori între farfurie și mâncare. Spre exemplu, dacă mânânci alimente ușoare, cum ar fi brânză și roșii, dintr-o farfurie de culoare închisă, probabil vei ajunge să nu termini toată mâncarea, decât dacă le-ai fi mâncat dintr-o farfurie albă.
Citește și Berbec, Fecioară, Scorpion: Află cu ce legumă semeni cel mai mult, pe baza semnului tău zodiacal
Din păcate, culoarea albă este cea mai preferată atunci când cumpărăm farfurii, dar devine problematică atunci când vrem să slăbim. Acest lucru se datorează faptului că porția de mâncare arată mai mare pe o farfurie închisă la culoare, spre deosebire de farfuriile albe.
Conform studiului Universității din Valencia din 2011, consumul dintr-o o farfurie albă a făcut ca mâncarea să aibă un gust de 7% mai dulce, 9% mai plăcut și 13% mai aromat. Explicația ar fi că fundalul alb declanșează amintiri cu mâncăruri dulci.
Farfurii albastre, roșii și negre
Conform unor studii, culoarea albastră este un inhibitor al apetitului, deoarece nu este asociat cu poftele din creier. Când mâncăm alimente, în special alimente nesănătoase de pe farfurie roșie, putem ajunge să mâncăm mai puțin, deoarece culoarea roșie înseamnă pericol și evităm semnalul.
-
Cum să iei vitamina C pentru a fi cât mai eficientă. Ai greșit până acum02.11.2025, 14:04
-
Semnele pe care le ignori și care arată că ficatul tău cedează încet02.11.2025, 12:37
-
6 motive pentru care ți se face poftă de ceva dulce după ce ai mâncat02.11.2025, 11:13
-
Ce s-a descoperit în pungile de perfuzie folosite zilnic la pacienți02.11.2025, 10:26
-
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
