Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Pui sarea în oală de la început, "ca să aibă gust"? Ai putea face mai mult rău decât bine! Deși pare un detaliu minor, momentul în care adaugi sarea într-o tocăniță sau ciorbă poate schimba complet gustul, textura și chiar timpul de fierbere al preparatului.
Află în acest articol de ce este greșit să sărezi mâncarea de la început, când e momentul ideal să faci acest pas și ce spun bucătarii profesioniști despre asta.
Sarea nu doar "condimentează", ci influențează procesele chimice din timpul gătirii. Dacă este adăugată prea devreme:
- carnea se poate întări
- legumele își pierd forma sau se gătesc inegal
- lichidul poate scădea prea mult
- mâncarea poate deveni prea sărată, pentru că volumul scade, dar sarea rămâne
Când e momentul ideal să adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe?
Răspunsul este: la mijlocul gătitului, nu la început.
De ce? Pentru că:
- ai deja o idee clară despre volumul de lichid care rămâne
- ingredientele s-au combinat parțial și poți regla gustul
- eviți săratea excesivă dacă apa mai scade
Pont: gustă întotdeauna înainte să adaugi sarea și pune treptat. Mai bine mai puțin și corectezi la final, decât prea mult din prima.
Tocăniță de cartofi sau legume: adaugă sarea după ce legumele s-au înmuiat ușor, nu imediat după ce le pui în oală.
Ciorbă de pui/ v ită: sarea se pune după ce ai spumat și carnea e pe jumătate fiartă.
Sosuri: sarea se pune aproape de final, când consistența e aproape de cea dorită.
- La carne: sarea scoate lichidul și poate duce la o textură uscată și tare
- La legume: sarea înmoaie prea repede legumele, iar unele (ex: cartofii) se pot sfărâma
- La ciorbe: lichidul scade în timpul fierberii, dar sarea rămâne - mâncarea e prea sărată.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.