EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!

Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu E perfect! Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu E perfect! - FOTO: Freepik@tksonique

Cum se gătește corect peștele și cu ce garnituri se consumă. Aceste detalii pot face diferența între o masă sănătoasă și una mai puțin benefică.

Carnea de pește este bogată în proteine ușor digerabile și nutrienți esențiali, dar modul în care o gătim poate transforma o masă sănătoasă într-una mai puțin benefică. Dr. Lygia Alexandrescu ne explică cum să găttim peștele corect, ce garnituri să alegem și cum să păstrăm toate proprietățile nutritive pentru o alimentație echilibrată și gustoasă.

Cum gătim corect peștele

Carnea de pește este mai ușor de digerat decât alte tipuri de carne, dar modul în care o preparăm face diferența între o masă cu adevărat sănătoasă și una încărcată de calorii și grăsimi. Nutriționistul Dr. Lygia Alexandrescu explică ce metode de gătire păstrează toate proprietățile nutritive ale peștelui și cum să recunoști când este perfect gătit.

"Carnea de peşte este mai uşor de digerat decât alte feluri de carne. Depinde însă de modul în care o preparăm! A mânca pește prăjit în ulei, asortat cu maioneză și cartofi prăjiți, nu înseamnă s-a beneficiat de o masă sănătoasă.

Cel mai indicat este peştele fiert, preparat la abur (în steamer), la grătar sau la cuptor (cu diverse condimente: rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi, ulei de măsline). 

Astfel îşi păstrează toate proprietăţile nutritive. Un pește gătit perfect pentru a-și păstra toate beneficiile nutritive este peștele care se rupe ușor cu furculița și are o culoare oarecum opacă pe margini și puțin translucidă pe mijloc", a explicat lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat CIO, președinte al Societății Române de Educație Nutrițională, în exclusivitate pentru DC Medical.

Garniturile care se potrivesc cu peștele

Pentru o masă echilibrată, este important să asociem corect peștele cu alte alimente.

"În ceea ce priveşte alimentele cu care poate fi asociat, peştele poate fi pus pe aceeaşi farfurie cu o garnitură de legume, orez integral sau, în mod tradițional, este delicios cu mămăliguță", a explicat lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat CIO, președinte al Societății Române de Educație Nutrițională, în exclusivitate pentru DC Medical.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare