Omleta iese mai pufoasă dacă bați albușurile separat de gălbenușuri. În tigaie pune prima dată gălbenușurile bătute, apoi deasupra albușurile bine bătute.
Tot pentru a obține o omletă mai pufoasă, adaugă câteva lingurițe de apă atunci când baţi ouăle sau lapte.
Ca omleta să nu se prindă de tigaie, înainte de a pune ouăle bătute, adaugă puțină făină în uleiul încins.
O altă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta.
Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița.
Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci.
Acum că știi trucurile necesare pentru ca omleta să iasă pufoasă, iată o rețetă de mic dejun cu puține calorii:
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.