De ce să pui lapte în omletă. Secretul gospodinelor a fost aflat

Cătălina Burghelea / 28 iun 2021 / 19:40

Omletele vin în multe forme și dimensiuni. Simplă, cu cașcaval, ceapă, pătrunjel, legume sau măsline, omleta este o variantă de mic-dejun sănătoasă și rapidă, care nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. 

Pentru ca omleta să iasă super pufoasă și delicioasă, trebuie să pui un ingredient pe care nu îl folosești de obicei: lapte. Pentru fiecare două ouă bătute, pune și aproximativ 50 de mililitri de lapte. Bate ouăle bine cu laptele, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va ieși mai pufoasă.

Alte reguli de respectat

 

În timp ce prepari omleta, reține că acesta continuă să se gătească chiar și după ce tigaia a fost luată de pe foc. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-le urgent în farfurie.

Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse. 

Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie. 

Rețete omletă PUFOASĂ și GUSTOASĂ, cu puține calorii

 

Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate

Timp pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Ingrediente:

o lingură de ulei de măsline

2 ouă, bătute ușor

câteva rondele de ceapă

4 roșii uscate, tăiate cuburi

25 grame brânză feta

mix frunze de salată

pătrunjel

Mod de preparare:

Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy