Cele 7 alimente pe care le poți congela. Ce trebuie să știi despre cum se păstrează și cum se dezgheață

Cele 7 alimente pe care le poți congela, pot fi, astfel folosite pentru o perioadă mai lungă de timp.
Cele 7 alimente pe care le poți congela, pot fi utilizate pentru o perioadă mai lungă. Astfel, se reduce risipa alimentară. Un chef împărtășește care sunt cele 7 alimente care pot fi congelate - inclusiv brânză, ciuperci și ouă. O modalitate de a reduce prețul cumpărăturilor de la supermarket este să aruncați mai puține alimente la gunoi și să le congelați în schimb.
Bucătarul-șef ne împărtășește care sunt alimentele care pot fi congelate - inclusiv brânză, ciuperci și ouă.
Când trebuie să congelezi alimentele
Congelarea în ziua cumpărării poate crește considerabil durata de depozitare și mulți ar putea fi surprinși să afle că ciupercile, avocado, spanacul și multe alte alimente proaspete pot fi congelate fără a sacrifica calitatea.
Primele 7 produse pe care oamenii vor să știe dacă le pot congela sunt brânza, laptele, ciupercile, ouăle, cartofii, bananele, orezul, dovleacul.
Expertul bucătar expert Anna Williams a oferit sfaturi în ceea ce privește congelarea acestor alimente.
”Risipa de alimente este ceva cu care ar trebui să începem cu toții să fim creativi - este o abilitate. Cu toții ar trebui să fim creativi atunci când gătim și, în timp ce facem cumpărăturile, să fim atenți la ce avem în dulapurile de acasă”, a spus Anna Williams, potrivit Express.
Brânză
”Brânzeturile tari sunt cele mai bune pentru congelare, deoarece rețin mai puțină umiditate. Cel mai bun mod de a congela brânza este într-o pungă de depozitare a alimentelor bine închisă, astfel încât să intre sau să iasă cât mai puțină umiditate. Asigurați-vă că strângeți înainte de a sigila complet, astfel încât tot aerul să fie aspirat”, a explicat Anna.
Lapte
”Este important să congelați laptele înainte de data limită de consum. Puteți congela în recipientul său original de plastic, dar nu în sticlă sau carton, deoarece se dilată. Tăvile pentru cuburi de gheață și pungile de congelator pot fi, de asemenea, folosite pentru a depozita laptele, dar asigurați-vă că acestea sunt înclinate corespunzător pentru a evita orice scurgeri”, a precizat ea.
Ciuperci
”Le puteți congela crude, dar fiți atenți, deoarece conțin multă umiditate, textura lor poate fi afectată. Este important să nu spălați ciupercile înainte de a le congela, altfel se vor înmuia. Pentru a economisi spațiu, le puteți, de asemenea, tăia în felii fără nicio problemă”, a spus bucătarul.
Ouă
”Ouăle pot fi congelate, dar nu recomand să faceți acest lucru întregi în coajă. Puteți sparge ouăle și le puteți depozita într-un recipient ca ouă întregi sau le puteți congela bătute. De asemenea, nu aș sfătui să congelați ouăle fierte moi sau tari, deoarece acestea tind să nu se refacă în urma acestui proces”, a comentat Anna.
Cartofi
”Cartofii pot fi congelați în mai multe moduri, dar nu vă sfătuiesc să îi congelați cruzi datorită conținutului de apă. Piureul de cartofi poate fi congelat cu ușurință în orice pungă de congelare, la fel ca și cartofii prăjiți și cartofii wedges de casă. Cartofii fierți pot fi, de asemenea, congelați și reîncălziți cu ușurință în apă clocotită”, a continuat ea.
Banane
”Puteți pune bananele întregi în congelator cu coaja pe ele, doar rețineți că vor trebui să se dezghețe puțin după aceea, altfel nu se vor decoji. Bananele tocate pot fi, de asemenea, păstrate cu ușurință în pungi de congelator, fiind perfecte pentru a fi adăugate în smoothie-uri sau pentru a le pune pe pâinea prăjită de dimineață”, a recomandat bucătarul.
Orez
”Orezul fiert poate fi congelat, dar, trebuie să fie răcit rapid. Cel mai bun mod este să întindeți orezul fiert pe o tavă plată și să îl puneți în prealabil în frigider. Atunci când îl reîncălziți, cel mai bine este să o faceți în cuptorul cu microunde și asigurați-vă că este foarte fierbinte înainte de a-l consuma”, a explicat Anna.
Ce trebuie să știi atunci când congelezi alimentele
Alimentele păstrate constant la -17 grade Celsius vor fi întotdeauna sigure. Doar calitatea are de suferit în cazul unei depozitări îndelungate la congelator. Congelarea menține alimentele sigure prin încetinirea mișcării moleculelor, determinând microbii să intre într-un stadiu latent. Congelarea conservă alimentele pentru perioade îndelungate, deoarece împiedică dezvoltarea microorganismelor care provoacă atât deteriorarea alimentelor, cât și boli de origine alimentară.
Vezi și: Cum să gătești fasolea pentru a nu te balona. Trucul banal dezvăluit de nutriționiști
Congelarea distruge bacteriile și paraziții
Congelarea inactivează orice microb - bacterii, drojdii și mucegaiuri - prezent în alimente. Cu toate acestea, odată decongelate, acești microbi pot deveni din nou activi, înmulțindu-se în condiții adecvate până la niveluri care pot duce la boli de origine alimentară. Deoarece atunci se vor dezvolta cam în același ritm ca și microorganismele de pe alimentele proaspete, trebuie să manipulați produsele decongelate ca pe orice aliment perisabil.
Trichina și alți paraziți pot fi distruși de temperaturile de îngheț sub zero grade. Cu toate acestea, trebuie îndeplinite condiții foarte stricte. Nu se poate conta pe congelarea la domiciliu pentru a distruge trichina. Cu toate acestea, gătitul temeinic va distruge toți paraziții, potrivit Food Safety and Inspection Service.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.