Cum să previi îmbătrânirea prematură a tenului: 5 sfaturi și trucuri
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Toba și caltaboșul sunt nelipsite de pe masă atunci când vorbum de bucate trafiționale sau masa de sărbători. Dar fiind alimente exterm de consistente, acestea terbuie consumate cu măsură.
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum ar trebui consumate pentru a avea digestia în siguranță. Ea recomandă ca produsele să fie consumate cu o felie de pâine şi puţină ceapă sau muştar.
"Tobă, leber şi caltaboş - un trio obligatoriu în meniul de Sărbători. Ce au în comun aceste preparate? Faptul că sunt făcute din organe şi părţi mai puţin nobile ale porcului: urechi, cap de porc, guşă, ficat, slănină etc. Ingredientele sunt tocate mărunt (leber şi caltaboş) sau în bucăţi mai mari (tobă), apoi sunt puse în membrană naturală şi fierte. Condimentele se pun după gust, însă e important să fie picante, piperate, usturoiate.
Din punct de vedere nutritiv, avem de-a face cu produse ce nu conţin glucide, ci doar proteine (aprox 18%) şi grăsimi (aprox 14%), cu 200cal/100g. Toate aceste preparate din carne de porc sunt aperitive - produse ce se consumă la începutul mesei, în cantitate mică (30-50g), pentru plăcerea gustului şi deschiderea apetitului. Ca să obţinem un meniu echilibrat, mezelurile trebuie completate cu o felie de pâine şi puţină ceapă sau muştar - cât să taie gustul gras.
Bunica înmuia covrigi în zeama în care fierbea caltaboşul, ba chiar punea şi orez în tocătură, ca să fie mai spornică. Vremurile s-au schimbat, dar obiceiurile şi tradiţiile rămân aceleaşi", a scris nutriţionistul Mihaela Bilic pe Instagram.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.