Cum alegem cozonacii de Paște. Nutriționist: nu pe cei care pot fi mâncați și de Crăciun

Cozonaci

Medicii nutriționiști dau sfaturi despre cum să alegem cozonacii potriviți pentru Paște.

Iată ce spune dr. Ruxandra Maria Pleșea:

„Despre cozonaci în Săptămâna Mare!

-sunt buni!

-au multe calorii; 400 la suta de grame!

-îi alegem pe cei cu nucă, mac , stafide și cacao și nu pe cei cu rahat sau ciocolată!

-îi alegem pe cei cu unt și nu pe cei cu margarină, ulei de palmier sau alte uleiuri hidrogenate!

-îi alegem pe cei cu termen de valabilitate mic și nu pe cei pe care îi putem mânca și la Crăciun!

-mâncăm una-două felii pe zi și dacă se întâmplă să ne oblige cineva la mai mult, tăiem pâinea de la masă respectivă!

- îi facem acasă și îi dospim lent și îi frământăm cu rugăciuni pentru că acest procedeu da naștere unui aluat mult mai sănătos decât cel preparat prin dospire rapidă insustrială.

Săptămâna Binecuvântată!”, a scris ea pe pagina de Facebook.

 

Articole similare