De ce nu ar trebui să tai niciodată căpșunile înainte de a le spăla

Cu toate acestea, nu toată lumea pregătește la fel acest fruct înainte de a-l mânca sau de a-l încorpora într-o rețetă. Bucătarul spaniol Karlos Arguiñano a dezvăluit în programul său Open Kitchen un fapt important despre căpșuni.

Trebuie tăiate frunzele căpșunilor înainte de a le spăla sau după? Arguiñano are un răspuns ferm: „Nu tăiați niciodată codița înainte de a spăla aceste fructe, deoarece apa intră în căpșuni”.

La fel, bucătarul a insistat asupra importanței spălării căpșunilor, deoarece sunt pline de pesticide. 

Acest fruct este o sursă importantă de vitamine, printre care se remarcă vitamina C, deși conține și acid folic, vitamina E și beta-caroten.

Proprietățile sale antioxidante ajută la blocarea efectelor radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânire, precum și de boli cardiovasculare. Fiind bogate în fibre, căpșunile îmbunătățesc și tranzitul intestinal și, datorită prezenței naturale a xilitolului, consumul de căpșuni favorizează sănătatea bucală.

VEZI De ce să pui căpșunile în apă cu sare: efectul la care nu te-ai fi așteptat

Articole similare