Cu toate acestea, nu toată lumea pregătește la fel acest fruct înainte de a-l mânca sau de a-l încorpora într-o rețetă. Bucătarul spaniol Karlos Arguiñano a dezvăluit în programul său Open Kitchen un fapt important despre căpșuni.
Trebuie tăiate frunzele căpșunilor înainte de a le spăla sau după? Arguiñano are un răspuns ferm: „Nu tăiați niciodată codița înainte de a spăla aceste fructe, deoarece apa intră în căpșuni”.
La fel, bucătarul a insistat asupra importanței spălării căpșunilor, deoarece sunt pline de pesticide.
Acest fruct este o sursă importantă de vitamine, printre care se remarcă vitamina C, deși conține și acid folic, vitamina E și beta-caroten.
Proprietățile sale antioxidante ajută la blocarea efectelor radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânire, precum și de boli cardiovasculare. Fiind bogate în fibre, căpșunile îmbunătățesc și tranzitul intestinal și, datorită prezenței naturale a xilitolului, consumul de căpșuni favorizează sănătatea bucală.
VEZI De ce să pui căpșunile în apă cu sare: efectul la care nu te-ai fi așteptat