Cum facem diferența între alergia la polen și viroze. Leru: Sistemul imunitar o ia razna
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Antihistaminicele sunt substanțe care blochează activitatea histaminelor din organism. Histamina este o proteină care declanșează simptome de alergie, cum ar fi strănutul, mâncărimea ochilor și iritațiile gâtului.
Vitamina C stimulează sistemul imunitar. De asemenea, acționează ca un antihistaminic natural.
Conform unui studiu din 2018 privind vitamina C în tratamentul alergiilor, stresul oxidativ joacă un rol cheie în bolile alergice. Deoarece vitamina C este un puternic antioxidant și antiinflamator, aceasta poate acționa ca un tratament pentru alergii.
Cercetătorii au observat că doze mari de vitamina C intravenoasă au redus simptomele de alergie. Ei au raportat, de asemenea, că o deficiență de vitamina C ar putea duce la boli legate de alergie.
Vitamina este prezentă în multe fructe și legume, inclusiv:
ardei gras
brocoli
pepene
conopidă
citrice
kiwi
căpșune
roșii și suc de roșii
dovlecei
Brusturele este un extract vegetal dintr-un arbust care crește în Asia, Europa și în unele părți din America de Nord.
Conform Centrului Național de Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH), brusturele poate avea efecte antihistaminice.
O revizuire din 2007 a 16 studii randomizate controlate, care testează 10 produse pe bază de plante, sugerează că brusturele ar putea fi un tratament pe bază de plante eficient pentru febra fânului.
Această recenzie a sugerat că brusturele a fost mai bun decât un placebo, sau la fel de eficient ca medicamentele antihistaminice, pentru ameliorarea simptomelor alergice.
Cu toate acestea, autorii revizuirii subliniază că unele studii mari au primit finanțare de la producătorii din industrie, astfel că este necesară o cercetare independentă suplimentară.
Majoritatea oamenilor tolerează bine brusturele, conform NCCIH, dar poate provoca reacții adverse, cum ar fi:
Dificultăți de respirație
diaree
somnolenţă
oboseală
durere de cap
mancarimi la ochi
Extractele brute de brusture conțin anumiți compuși numiți alcaloizi care pot provoca leziuni hepatice și cancer. Sunt disponibile extracte de unt care nu conțin aceste substanțe. Cu toate acestea, niciun studiu nu a analizat efectele pe termen lung ale utilizării acestor produse.
Extractul vegetal poate provoca, de asemenea, reacții alergice la persoanele cu sensibilitate la râpă, crizanteme, gălbenele și margarete.
Sucul de ananas conține enzima anti-inflamatoare, numită bromelina.
Bromelina este o enzimă care se găsește în miezul și sucul ananasului.
Bromelaina este un remediu natural popular pentru umflarea sau inflamația, în special a sinusurilor și în urma leziunilor sau a intervenției chirurgicale.
Cercetările efectuate pe șoareci sugerează că bromelina poate reduce sensibilizarea alergică și boala alergică a căilor respiratorii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și anti-alergice.
Probioticele sunt microorganisme care ar putea oferi beneficii pentru sănătate, ajutând organismul să mențină un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale.
Probioticele pot stimula sistemul imunitar al unei persoane, ceea ce poate ajuta organismul să lupte împotriva alergiilor.
NCCIH spune că dovezile pentru probiotice sunt mixte și că unele probiotice pot ajuta în timp ce altele nu.
Quercetina este un flavonoid antioxidant găsit în multe plante și alimente. Cercetările sugerează că adăugarea de quercetină în dietă poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice.
Potrivit cercetărilor, quercetina poate avea proprietăți anti-alergice și antihistaminice.
Într-un studiu efectuat pe animale, cercetătorii au descoperit că quercetina ar putea reduce efectele respiratorii ale alergiilor la șoareci prin scăderea inflamației căilor respiratorii.
Cu toate acestea, dovezile pentru eficiența sa sunt mixte și, potrivit NCCIH, nu există suficiente dovezi care să sugereze că quercetina poate ameliora rinita alergică.
Quercetina este prezentă în mod natural în multe alimente și ierburi, inclusiv:
mere
fructe de padure
ceai negru
brocoli
ceai de hrișcă
struguri
Ginkgo biloba
ceai verde
ardei
cepe roșii
vin rosu
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Alergia la polen. Află care sunt simptomele și ce presupune diagnosticul și tratamentul alergiilor la polen.
Care sunt sfaturile pentru un somn odihnitor, dar și pentru o viață fără alergii.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Ce este rino-conjunctivita alergică și ce anume o provoacă, de fapt. Care e diferența față de rinita alergică.
Fitofotodermatita apare cel mai frecvent în sezonul cald. Care sunt simptomele și când este cazul să vă prezentați la medic.
Află mai multe despre alergia la polen și cum îți dai seama dacă nivelul din atmosferă este unul ridicat.
Răzvan Dragomir, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre ruptura de menisc.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Sezonul alergiilor la ambrozie a început, aducând un risc crescut de reacții alergice severe.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Tratamentul cu aerosoli se poate face încă de la vârsta de 2 luni, cu respectarea recomandărilor medicului.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
În vremurile actuale există mai multe alergii decât în urmă cu o generație, însă părinții nu trebuie să intre în panică.