Presară sare pe pervazul ferestrei. Trucul care te scapă de o problemă enervantă și de problemele de sănătate
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Studiul, care este publicat în Clinical & Experimental Allergy (link direct studiu), a implicat două experimente separate, cu un total de 96 de consumatori cu alergii alimentare și 105 fără astfel de probleme de sănătate.
Cercetătorii au prezentat mai întâi în mod aleatoriu 18 produse alimentare diferite cu etichete care sugerează că arahida – unui dintre cei mai răspândiți alergeni - a fost, poate fi sau nu a fost un ingredient și apoi au prezentat trei formate diferite de prezentare a informației: „Produs într-o fabrică în care...” și „Poate conține” sau „Urme de”.
Practic asta înseamă același lucrur, că în alimentul pe care îl cumperi este posibil să fie urme dintr-un alergen.
Studiul a arătat că etichetarea de alergen de precauție (PAL) – adică informația prezentată voluntar pe etichetă, de către producător, care indică faptul că unul sau mai mulți alergeni reglementați ar putea fi prezenți în mod neintenționat, dar inevitabil, într-un produs și, astfel, acesta poate să prezinte un risc pentru consumatorii alergici - au fost deosebit de problematice, consumatorii atribuind orice risc între 2% și 99% de reacție și orice evaluări de comprehensibilitate între 1% și 98% celor trei formulări.
Acest lucru sugerează că etichetarea de precauție, adică expresii precum „pot conține arahide”, au o valoare mică pentru consumatori și pot duce la restricții alimentare inadecvate sau la comportament de asumare a riscurilor.
„De asemenea, mulți consumatori interpretează expresia „Produs într-o fabrică în care”ca fiind un avertisment mai slab decât „Poate conține”, a declarat autorul principal dr Bregje Holleman, de la Universitatea Utrecht, din Olanda.
„Din perspectiva comunicării, este logic ca, în general, consumatorii să atribuie niveluri de risc diferite avertismentelor formulate diferit. Dar, din moment ce producătorii intenționează probabil să comunice exact același nivel de risc cu fiecare dintre aceste avertismente diferite, vă sfătuim să folosiți doar formularea PAL”, a arătat acesta.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Telefoanele sunt un magnet pentru alergeni. Asta înseamnă că ați putea dezvolta anumite alergii din cauza celui mai utilizat obiect.
Răzvan Dragomir, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre ruptura de menisc.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Sezonul alergiilor la ambrozie a început, aducând un risc crescut de reacții alergice severe.
Un bărbat a primit șansa la o viață normală după un dublu transplant de mână, o operație de pionierat.
Intoxicația cu deodorant poate fi mortală. Iată ce trebuie să faci dacă ai inhalat vaporii parfumului sau ai deodorantului.
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.