Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Profesorul Amiram Goldblum și echipa sa de la Institutul pentru Cercetări Medicamentale din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim (The Hebrew University of Jerusalem) au realizat un nou studiu care are potențial revoluționar. Cele 27 de noi molecule descoperite de ei activează proteina PPAR-delta și au potențialul de a trata boala ficatului graă, obezitatea, nefrotoxicitatea diabetică, dar ajută și la vindecarea rănilor.
Rezultatele studiului lor au fost publicate ieri în Scientific Reports, un jurnal din gama Nature, și au fost posibile datorită unui nou algoritm premiat, dezvoltat de echipa lui Goldblum. Cu acest algoritm a fost analizată o bază de date de 1,56 milioane de molecule și au fost selectate 27 care un potențial terapeutic puternic, după cum au stabilit biologii la Institutul Novartis Genomic (GNF) din San Diego.
În acest moment, aceste noi molecule sunt în curs de evaluare farmaceutică pentru a trata doua afecțiuni principale de sanatate. Prima este boala ficatului gras, cunoscută și sub numele de NASH (Steatoză hepatică non alcoolică). Pentru această boală nu există în prezent niciun fel tratament și este o cauză principală de cancer la ficat în lumea occidentală. A doua afecțiune este obezitatea. Activarea cu PPAR-delta are potențialul de a spori rezistența fizică și de a reduce nivelul taliei, determinând celulele musculare să ardă mai mult grăsime. Evaluări viitoare vor include, speră cercetătorii, tratamente pentru o vindecare mai bună a rănilor și pentru a preveni toxicitatea la rinichi, la diabetici.
Profesorul Goldblum este optimist dar prudent în legătură cu aceste constatări. „Cu un grup atât de mare de molecule extrem de active, există o mare probabilitate de a găsi tratamente pentru mai multe boli comune. Totuși, ar trebui să așteptăm ca toate experimentele să fie făcute înainte de a ne face speranțe prea mari", a spus el, într-un material dat publicității de The Hebrew University of Jerusalem.
Totodată, există un mare interes farmaceutic pentru moleculele noi descoperite de Goldblum. Integra Holdings, compania biotehnologică a Universității Hebrew, a stabilit că 21 din cele 27 de molecule au potențialul de a ajunge la un succes farmaceutic, mai ales ca un remediu posibil pentru boala ficatului gras.
În plus, Institutul Heller de Cercetări Medicale din Israel testează în prezent proprietățile fizice de rezistență ale PPAR-delta pe șoareci. Goldblum e convins că, în câțiva ani, am putea să vedem câteva dintre aceste molecule în studii clinice pe oameni.
Studiul, integral (open acces), poate fi consultat AICI.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.