Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Aproape 70% dintre romani preferă să cumpere carne proaspătă, iar un român din patru consideră carnea de vită mai prietenoasă pentru sănătate. Peste 90% având în meniul zilnic și cel săptămânal carne şi preparate din carne și, pentru a se asigura că achiziţionează carne din surse sigure şi cu o trasabilitate clară, majoritatea este dispusă să plătească cu până la 30% mai mult.
Potrivit Obor21.ro, românii preferă să consume carnea la prânz (42%), în weekend (17%) sau oricând au ocazia (23%), iar cei mai mulţi o preferă gătită la grătar (26%) sau la cuptor (23%), confirmând o tendinţă spre un stil de viaţă mai sănătos, care s-a accentuat în ultimii ani.
În topul consumului se află carnea de pasăre, de porc, respectiv de vită.
Un sfert (25%) dintre români consideră carnea de vită mai prietenoasă pentru sănătate decât cea de porc, fiind întrecută la acest capitol doar de carnea de pui, considerată mai sănătoasă de jumătate dintre respondenţi.
Cei mai mulţi achiziţionează carne de la supermarket, însă peste o treime preferă băcăniile şi magazinele specializate, online sau offline, 19% cumpără de la surse private (de la ţărani), în timp ce 7% achiziţionează de la ferme. "Atunci când cumpără carne de la ţară, indiferent că este de la ferme, persoane fizice sau magazine specializate, aproape jumătate aleg carnea proaspătă, nu congelată, de preferinţă în bucăţi mici. Alegerile confirmă tendinţa din ultimul an spre un consum echilibrat, evitând risipa alimentară şi cheltuielile inutile", se arată în concluziile studiului.
Provenienţa şi trasabilitatea produselor reprezintă alţi factori importanţi în decizia de achiziţie a cărnii şi preparatelor din carne de la ţară. Datele sondajului susţin acest lucru, prin cei 25% dintre respondenţi care declară că îşi doresc informaţii clare despre provenienţă, respectiv verificarea cărnii de către veterinar.
Sondajul comandat de Obor21.ro a arătat, totodată, că românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru a beneficia de avantajele produselor cu provenienţă sigură şi o calitate ridicată. Aproape 70% preferă carnea proaspătă, cu un procent mai ridicat în cazul Bucureştiului. Astfel, jumătate dintre respondenţi ar plăti cu până la 20% mai mult faţă de preţul de supermarket pentru carnea proaspătă de la ţară, iar 25% sunt dispuşi să plătească chiar şi mai mult.
Cercetarea a fost realizată online, la nivel naţional, în luna august 2021, pe un eşantion de 840 de respondenţi (54% femei şi 46% bărbaţi), din care 60% au venituri medii şi peste medie.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.