Deteriorarea cartilajului genunchiului, prezentă la peste jumătate dintre persoanele trecute de 30 de ani, fără simptome
Deteriorarea cartilajului genunchiului, prezentă la peste jumătate dintre persoanele trecute de 30 de ani, fără simptome.
Nu toate tipurile de alcool sunt la fel de rele pentru grăsimea de pe burtă. Consumul de bere și băuturi spirtoase este legat de nivelurile ridicate de grăsime viscerală, acel tip de grăsime care a fost asociată cu un risc crescut de apariție al bolilor cardiovasculare, boli metabolice sau cancere, în timp ce consumul de vin nu prezintă o astfel de asociere. Mai mult, acesta ar putea fi chiar protector, în funcție de vinul consumat, se arată într-un studiu publicat în Obesity Science & Practice, potrivit Science Alert.
Astfel, consumul de vin roșu este asociat cu un nivel scăzut de grăsime viscerală, în timp ce vinul alb nu influențează în vreun fel acest lucru, însă, potrivit studiului menționat, vinul alb contribuie la o mai mare densitate a oaselor.
Consumul de BERE te poate îmbătrâni mai devreme
Potrivit acestui studiu, realizat pe un număr de 1.869 de adulți, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, s-a constatat o densitate minerală osoasă mai mare în rândul celor care au consumat vin alb cu moderație. Nu aceleași cifre au reieșit în cazul celor care au băut vin roșu sau bere.
De ce este importantă această descoperire? Pentru că înaintarea în vârstă este adesea însoțită de o creștere a grăsimii de pe burtă care duce la un risc crescut de boli cardiovasculare, precum și o reducere a densității minerale osoase, în special la femeile aflate la menopauză.
Vinul, mai bogat în calorii decât un hamburgher. Câte pahare sunt PERMISE
Există mulți factori biologici și de mediu care contribuie la supraponderabilitate sau obezitate. Iar consumul de alcool poate fi un factor, deși există alte studii care nu au găsit legături clare între creșterea în greutate și consumul de alcool.
Un motiv pentru neconcordanțele din literatura de specialitate ar putea proveni din faptul că o mare parte din cercetările anterioare au tratat în mod tradițional alcoolul ca pe o singură entitate, în loc să măsoare separat efectele berii, cidrului, vinului roșu, vinului alb, șampaniei și băuturilor spirtoase. Cu toate acestea, chiar și atunci când sunt defalcate în acest mod, cercetările oferă mesaje contradictorii.
De exemplu, un studiu a sugerat că un consum mai mare de bere contribuie la un raport talie/șold mai mare, în timp ce un alt studiu a concluzionat că, după o lună de consum moderat de bere, adulții sănătoși nu au înregistrat nicio creștere semnificativă în greutate.
Însă cel mai important este ca, indiferent de băutura consumată, aceasta să fie cu moderație.
Deteriorarea cartilajului genunchiului, prezentă la peste jumătate dintre persoanele trecute de 30 de ani, fără simptome.
Medicul Cătălina Poiană ne-a vorbit despre sarcopenie, boala destul de des întâlnită despre care se vorbește mult prea puțin.
Medicul Răzvan Ionuț Dragomir ne-a vorbit despre ruptura de menisc și care sunt șansele sale de vindecare.
Când este indicată mobilizarea piciorului în cazul rupturii de menisc. Cât de importantă este această tehnică de tratament.
Ce implică planul de prevenție a spondilozei. Care sunt factorii de risc ai acestei afecțiuni.
Ce este disjuncția acromio-claviculară, care sunt cauzele și simptomele și cum se pune diagnosticul.
Află cum poți proteja și întări oasele tale printr-o dietă echilibrată și un stil de viață activ.
Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie, ne-a explicat cum se poate corecta și trata artrita.
Care este metoda chirurgicală prin care se tratează piciorul plat.
Medicul ortoped Liviu Ojoga ne-a spus totul despre luxația de umăr. Ce presupune tratamentul și cât durează recuperarea.
Acest tratament vindecă osteoartita genunchiului. Are efect major.
Spatele curbat odată cu vârsta: ce este cifoza și cum o putem preveni.