De ce să nu mai folosești scobitori niciodată. Remus Grecea: Duc la deces
De ce să nu mai folosești scobitorile niciodată. Care sunt riscurile la care te expui și nu a spus-o nimeni până acum.
Zaharurile rafinate din bomboane, în special cele care se lipesc de dinți, oferă hrană pentru bacteriile dăunătoare din gură.
Aceste bacterii produc acizi care erodează smalțul și duc la apariția cariilor. Dacă vă răsfățați cu dulciuri, optați pentru cele care se dizolvă rapid și clătiți-vă gura cu apă după aceea.
Pâinea moale, chipsurile și alte alimente bogate în amidon pot rămâne prinse între dinți, descompunându-se în zaharuri și hrănind bacteriile dăunătoare. Periajul și folosirea aței dentare după consumarea acestor alimente pot minimiza impactul lor.
Băuturile răcoritoare sunt o cauză principală a eroziunii smalțului din cauza conținutului ridicat de zahăr și a acidității lor. Chiar și sucurile fără zahăr conțin adesea acizi fosforici și citrici care pot uza smalțul.
Hidratarea cu apă în schimb este cea mai bună alegere atât pentru sănătatea orală, cât și pentru cea generală.
Băuturile alcoolice și anumite medicamente pot usca gura, reducând producția de salivă. O gură uscată creează un teren propice pentru bacterii și crește riscul de carii și boli ale gingiilor.
Pentru a contracara acest lucru, beți multă apă și luați în considerare utilizarea clătirilor cu fluor pentru a întări smalțul.
Asociați alimentele zaharoase cu mesele: Consumul de dulciuri împreună cu mesele stimulează producția de salivă, care ajută la neutralizarea acizilor și la spălarea particulelor alimentare.
Alegeți gustări bogate în nutrienți precum migdale, țelină sau iaurt neîndulcit pentru a promova sănătatea orală și a ține foamea la distanță.
Rămâneți hidratat: Consumul de apă fluorizată este una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a vă proteja dinții. Aceasta reaprovizionează saliva, menține un pH sănătos în gură și spală resturile alimentare.
Mestecați gumă fără zahăr. Guma fără zahăr poate stimula fluxul salivar și ajută la îndepărtarea particulelor alimentare, ceea ce o face o alegere excelentă pentru perioada dintre mese.
De ce să nu mai folosești scobitorile niciodată. Care sunt riscurile la care te expui și nu a spus-o nimeni până acum.
Care sunt etapele premergătoare pentru aplicarea fațetelor care să ofere un zâmbet strălucitor și de ce uneori se recomandă tratamentele ortodontice.
Medicul Doru Negru a dezvăluit ce suntem făcuți să mâncăm în funcție de forma dinților.
Când se recomandă aparatul dentar copiilor și de ce trebuie evitat suptul degetului sau al suzetei.
Acest semn este un indicator esențial al bolilor de inimă. Crește riscul de deces cu peste 66%.
Alimentele și băuturile pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ asupra sănătății dentare.
De ce se îngălbenesc dinții. Ce înseamnă dacă ți se îngălbenește un singur dinte și ce probleme indică asta.
Ce este de fapt smalțul dinților și care sunt cauzele eroziunii. Nu are celule vii, prin urmare deteriorarea este ireversibilă.
Descoperă ce metode funcționează cel mai bine când vine vorba de albirea dinților după fumat.
De ce nu trebuie albiți dinții acasă și care sunt alimentele care ne pătează cel mai tare dinții. Cum putem să prevenim acest lucru.
Ce pățești dacă folosești gumă de mestecat. Răspunsul este șocant.
Când este mai bine să bei cafeaua. Înainte sau după ce te-ai spălat pe dinți.
Care sunt riscurile amânării mersului la stomatolog. Ce spun românii când vine vorba de stomatolog.
Care este rutina zilnică pentru a avea un zâmbet frumos și la ce trebuie să fim atenți când ne alegem periuța și pasta de dinți.