Ghimbirul este un condiment cu un gust foarte puternic. Nu este doar foarte gustos, dar are și multe calități bune. Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală.
Gingerolul este o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea articulațiilor inflamate. Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie. Dar nu numai asta: ghimbirul are și un efect antidiabetic și îmbunătățește funcția creierului și sistemul imunitar.
Iată ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci ghimbir în fiecare zi timp de o lună.
Antiinflamator: inflamația în organism este redusă mai repede. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.
Greața dispare: Mâncând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. În special femeile însărcinate și persoanele supuse chimioterapiei pot beneficia de acest lucru.
Reducerea durerii musculare: Consumul zilnic de ghimbir va ușura treptat durerea.
Favorizează mișcările intestinului: Poate ajuta împotriva constipației.
Durere menstruală: Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.
Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.
Sporește sistemul imunitar: Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.