Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții, îngrijorați
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Dr. Mihaela Bilic a explicat care sunt cele mai sănătoase gustări cu care ne putem potoli pofta de „ronțăit”.
Potrivit medicului, fructele și legumele uscate sunt cea mai bună alegere în sezonul rece. Pe lângă nutrienții pe care îi conțin, acest tip de ronțăieli sunt și prietenoase cu silueta.
„Au fost vremuri când nu existau frigidere, congelatoare sau conserve. Au fost vremuri când roșiile și ardeii grași nu creșteau în sere, și nici din Turcia sau din Spania nu veneau. În acele vremuri, fructele și legumele erau uscate, deshidratate, ca să fie păstrate peste iarnă.
Bunica le numea „poame” și erau felii de mere înșirate pe sfoară, ce se atârnau sub grindă, asemenea decorațiunilor de Crăciun. Ardeii tot așa erau uscați, ca șiraguri. Cât despre roșii și prune, ele se puneau pe rogojină la soare încă din vară, ca să se stafidească cu totul”, a explicat dr. Bilic în emisiunea Doctor de bine, de la PRO TV.
Medicul atrage atenția că o etapă importantă în satisfacerea sațietății este mestecarea alimentelor. Astfel că, ronțăitul alimentelor sănătoase poate să ne ajute și să inhibăm senzația de foame, dar și să evităm caloriile în plus.
„Țineți cont că ne săturăm doar atunci când mestecăm. Un aliment care nu are multe calorii și necesită mult mestecat este ideal pentru siluetă. Fructele și legumele uscate sunt o ronțăială sănătoasă, o alternativă la produsele procesate și ambalate.
Pot fi o variantă de gustare în cazul copiilor care au stomacul mic și care se plictisesc de mestecat înainte să termine un fruct. Pentru ei, fructele uscate reprezintă o esență de fruct”, a mai spus medicul.
Potrivit medicului, varianta uscată a fructelor și legumelor poate să ne aducă mai multe beneficii decât varianta proaspătă a acestora, deoarece cantitatea de nutrienți este mai concentrată. De asemenea, faptul că sunt atât de ușor de transportat și de savurat, le face să fie o variantă ideală și pentru călătorii, dar și pentru ronțăit în fața televizorului.
„Sunt de șase ori mai concentrate în nutrienți decât fructul proaspăt. La drum sau în călătorii, fructele și legumele deshidratate sunt o gustare comodă și ușor de transportat. Iar dacă stați pe canapea și vreți să ronțăiți ceva, cu astfel de chipsuri calmați stresul și protejați silueta”, a mai spus Mihaela Bilic.
Citește continuarea pe Spectacola și află la ce ar trebui să fim atenți atunci când avem poftă de gustări, dar și cum putem prepara fructele și legumele deshidratate.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.