De ce ești alergic: cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Copiii care nu consumă arahide în primul an de viață au mai multe șanse să fie alergici la arahide la vârsta de trei ani, conform noilor descoperiri din Studiul de cohortă CHILD.
Folosind date de la peste 2.600 de copii canadieni, cercetătorii au descoperit că sugarii care nu au consumat arahide în primele 12 luni de viață au avut un risc de peste patru ori mai mare să aibă o alergie clinică , potrivit MedicalXpress.
Cercetarea a fost publicată în Allergy and Clinical Immunology. "Unele dintre cele mai cunoscute studii privind momentul introducerii arahidei s-au concentrat asupra copiilor care aveau cel mai mare risc de a dezvolta alergie la arahide. Descoperirile noastre sunt semnificative, deoarece studiul de cohortă COPIL copiii sunt din populația generală și majoritatea nu sunt la un nivel ridicat de risc de alergie la arahide ”, a declarat cercetătorul principal dr. Elinor Simons, profesor asistent la Departamentul de Pediatrie și Sănătatea Copilului de la Universitatea din Manitoba și un clinician-științific al Institutului de Cercetări pentru Spitalul Copiilor din Manitoba (CHRIM).
„Chiar și atunci când am exclus copiii cu risc ridicat, introducerea timpurie a arahidei a fost asociată cu un risc mai mic de alergie la arahide la vârsta de trei ani. Aceasta înseamnă că copiii cu risc scăzut pot beneficia și de introducerea timpurie a arahidei."
În cadrul studiului, care a implicat mii de copii canadieni, niciunul dintre sugarii cărora li s-a introdus în alimentație arahide chiar înainte de vârsta de șase luni, nu a fost sensibilizat la arahide la vârsta de trei ani.
Un interes deosebit a fost constatarea studiului potrivit căreia copiii cărora nu li s-au dat arahide până la vârsta de 18 luni aveau un risc de peste șapte ori mai mare să fie sensibilizați sau să prezinte o alergie clinică la arahide, în comparație cu copiii care au început să o consume înainte de nouă luni de viață.
„Acest lucru ne spune că, dacă arahidele nu sunt introdus înainte de vârsta de 12 luni, acesta ar trebui să fie introdus cât mai curând posibil”, a adăugat dr. Simons.
Această cercetare se bazează pe constatarea anterioară din Studiul de Cohortă CHILD, care a arătat că introducerea cu întârziere a alimentelor cu potențial alergenice la sugarii din populație generală crește riscul de sensibilizare, un precursor comun al alergiei alimentare, la un an.
"Orientările pentru hrănirea sugarului s-au schimbat și promovează introducerea timpurie a alimentelor, cum ar fi arahide, dar știm că unii părinți sunt încă îngrijorați atunci când vine vorba de a le oferi bebelușilor lor alimente potențial alergene", a remarcat dr. Simons, care este și alergolog pediatru la Spitalul pentru copii din Manitoba și un investigator pe site-ul Manitoba din Studiul de cohortă CHILD.
Rezultatele acestui studiu ar trebui să asigure părinții, îngrijitorii și profesioniștii din domeniul sănătății despre beneficiile introducerii timpurii de arahide pentru toți copiii.
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Cum să cureți bradul artificial și ce poți să pățești dacă nu faci lucrul acesta.
Alergia la ambrozie afectează sute de mii de români. Un medicament internațional ar urma să fie introdus pe piață.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre testul paharului în cazul unei erupții pe piele, în contextul în care spitalele sunt arhipline.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.
Un bărbat a primit șansa la o viață normală după un dublu transplant de mână, o operație de pionierat.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Alergia la ambrozie - simptome și cum să gestionezi răspândirea acesteia.
Tratamentul cu aerosoli se poate face încă de la vârsta de 2 luni, cu respectarea recomandărilor medicului.
Intoleranța la histamină - ce este, care sunt simptomele și care sunt alimentele care trebuie evitate.