Avocado, beneficii pentru sănătatea inimii

Cercetătorii descoperă o vastă gamă de beneficii la avocado legate de combinația spectaculoasă a fructului de grăsimi speciale și...
Beneficiile avocado includ îmbunătățirea colesterolului, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, vă ajută să mențineți nivelul optim de zahăr din sânge, scăderea inflamației și protejarea ochilor și a articulațiilor. Avocado te ajută chiar să absoarbi substanțial mai mulți nutrienți și fitochimici din alimentele pe care le consumi alături, notează University Health News.
Avocado conține o varietate densă de substanțe nutritive esențiale și fitochimice importante
Avocado Hass, cel mai des consumat avocado din lume, conține o varietate densă de nutrienți esențiali și fitochimice importante. O jumătate de avocado (68 g) conține 114 calorii și oferă următoarele substanțe nutritive și fitochimice:
fibre dietetice (4,6 g)
potasiu (345 mg)
magneziu (19,5 mg)
vitamina A (43 μg)
vitamina C (6,0 mg)
vitamina E (1,3 mg)
vitamina K1 (14 μg)
folat (60 mg)
vitamina B-6 (0,2 mg)
niacină (1,3 mg)
acid pantotenic (1,0 mg)
riboflavină (0,1 mg)
colină (10 mg)
luteină / zeaxantină (185 μg)
fitosteroli (57 mg)
acizi grași cu un conținut ridicat de monoasaturați (6,7 g)
Beneficii
Înainte de a explora beneficiile specifice de avocado, rețineți rezultatele unui studiu recent care a arătat că persoanele care mănâncă avocado sunt mai sănătoase decât cele care nu. Mâncătorii de avocado au tendința de a consuma în mod semnificativ mai multe substanțe nutritive frecvente - fibre dietetice, vitaminele K și E, potasiu și magneziu - conform datelor din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2001-2006) cu privire la aportul alimentar de 14.484 Adulți din SUA. De asemenea, studiul a descoperit că cei care mănâncă avocado au un colesterol HDL mai mare, ceea ce reprezintă forma bună, protectoare a colesterolului, asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Nu numai că, mâncătorii de avocado aveau un risc semnificativ mai mic pentru sindromul metabolic, precursorul diabetului și al bolilor de inimă. În cele din urmă, studiul a arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să cântărească mai puțin și au circumferințe mai mici ale IMC și talie mai mici, chiar dacă aportul total de grăsimi este mai mare. Desigur, acest studiu nu dovedește că toate aceste avantaje pentru sănătate se datorează direct beneficiilor avocado (un astfel de studiu ar fi practic imposibil), dar demonstrează că poate juca un rol important în viața sănătoasă și în hrănirea optimă
Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară
Cel puțin opt studii clinice preliminare au demonstrat în mod constant beneficii pozitive pentru avocado asupra sănătății inimii și vaselor de sânge. Într-unul dintre cele mai recente studii pentru a arăta cum avocado reduce riscul de boli cardiovasculare, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele unui avocado pe zi asupra factorilor de risc cardiovascular la adulți supraponderali și obezi cu colesterol LDL crescut. Includerea fructului în dietă a scăzut semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și alți factori de risc asociați colesterolului (cum ar fi apoB și raportul LDL / HDL). Comparativ cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi care nu conține avocado, dar același număr de calorii totale, dieta avocado, care a fost considerată moderată în grăsimi, a dus la o reducere semnificativ mai mare a colesterolului LDL. Alte studii au arătat, de asemenea, scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun), pe lângă îmbunătățiri ale colesterolului total și LDL.
Grăsimile, nutrienții esențiali și fitochimicele avocado joacă fiecare un rol în capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii și vaselor de sânge. Unii dintre nutrienții avocado sunt antioxidanți puternici și antiinflamatoare. Alți compuși din avocado blochează absorbția colesterolului din intestine și încă alte componente ale avocadoului scad homocisteina, un factor important de risc cardiovascular.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!