Avocado, beneficii pentru sănătatea inimii

Cercetătorii descoperă o vastă gamă de beneficii la avocado legate de combinația spectaculoasă a fructului de grăsimi speciale și nutrienți.

 

Beneficiile avocado includ îmbunătățirea colesterolului, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, vă ajută să mențineți nivelul optim de zahăr din sânge, scăderea inflamației și protejarea ochilor și a articulațiilor. Avocado te ajută chiar să absoarbi substanțial mai mulți nutrienți și fitochimici din alimentele pe care le consumi alături, notează University Health News.

Avocado conține o varietate densă de substanțe nutritive esențiale și fitochimice importante
Avocado Hass, cel mai des consumat avocado din lume, conține o varietate densă de nutrienți esențiali și fitochimice importante. O jumătate de avocado (68 g) conține 114 calorii și oferă următoarele substanțe nutritive și fitochimice:

fibre dietetice (4,6 g)
potasiu (345 mg)
magneziu (19,5 mg)
vitamina A (43 μg)
vitamina C (6,0 mg)
vitamina E (1,3 mg)
vitamina K1 (14 μg)
folat (60 mg)
vitamina B-6 (0,2 mg)
niacină (1,3 mg)
acid pantotenic (1,0 mg)
riboflavină (0,1 mg)
colină (10 mg)
luteină / zeaxantină (185 μg)
fitosteroli (57 mg)
acizi grași cu un conținut ridicat de monoasaturați (6,7 g)

Beneficii

Înainte de a explora beneficiile specifice de avocado, rețineți rezultatele unui studiu recent care a arătat că persoanele care mănâncă avocado sunt mai sănătoase decât cele care nu. Mâncătorii de avocado au tendința de a consuma în mod semnificativ mai multe substanțe nutritive frecvente - fibre dietetice, vitaminele K și E, potasiu și magneziu - conform datelor din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2001-2006) cu privire la aportul alimentar de 14.484 Adulți din SUA. De asemenea, studiul a descoperit că cei care mănâncă avocado au un colesterol HDL mai mare, ceea ce reprezintă forma bună, protectoare a colesterolului, asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Nu numai că, mâncătorii de avocado aveau un risc semnificativ mai mic pentru sindromul metabolic, precursorul diabetului și al bolilor de inimă. În cele din urmă, studiul a arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să cântărească mai puțin și au circumferințe mai mici ale IMC și talie mai mici, chiar dacă aportul total de grăsimi este mai mare. Desigur, acest studiu nu dovedește că toate aceste avantaje pentru sănătate se datorează direct beneficiilor avocado (un astfel de studiu ar fi practic imposibil), dar demonstrează că poate juca un rol important în viața sănătoasă și în hrănirea optimă

Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară

Cel puțin opt studii clinice preliminare au demonstrat în mod constant beneficii pozitive pentru avocado asupra sănătății inimii și vaselor de sânge. Într-unul dintre cele mai recente studii pentru a arăta cum avocado reduce riscul de boli cardiovasculare, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele unui avocado pe zi asupra factorilor de risc cardiovascular la adulți supraponderali și obezi cu colesterol LDL crescut. Includerea fructului în dietă a scăzut semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și alți factori de risc asociați colesterolului (cum ar fi apoB și raportul LDL / HDL). Comparativ cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi care nu conține avocado, dar același număr de calorii totale, dieta avocado, care a fost considerată moderată în grăsimi, a dus la o reducere semnificativ mai mare a colesterolului LDL. Alte studii au arătat, de asemenea, scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun), pe lângă îmbunătățiri ale colesterolului total și LDL.

Grăsimile, nutrienții esențiali și fitochimicele avocado joacă fiecare un rol în capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii și vaselor de sânge. Unii dintre nutrienții avocado sunt antioxidanți puternici și antiinflamatoare. Alți compuși din avocado blochează absorbția colesterolului din intestine și încă alte componente ale avocadoului scad homocisteina, un factor important de risc cardiovascular.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel