Avocado, beneficii pentru sănătatea inimii
Cercetătorii descoperă o vastă gamă de beneficii la avocado legate de combinația spectaculoasă a fructului de grăsimi speciale și...
Beneficiile avocado includ îmbunătățirea colesterolului, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, vă ajută să mențineți nivelul optim de zahăr din sânge, scăderea inflamației și protejarea ochilor și a articulațiilor. Avocado te ajută chiar să absoarbi substanțial mai mulți nutrienți și fitochimici din alimentele pe care le consumi alături, notează University Health News.
Avocado conține o varietate densă de substanțe nutritive esențiale și fitochimice importante
Avocado Hass, cel mai des consumat avocado din lume, conține o varietate densă de nutrienți esențiali și fitochimice importante. O jumătate de avocado (68 g) conține 114 calorii și oferă următoarele substanțe nutritive și fitochimice:
fibre dietetice (4,6 g)
potasiu (345 mg)
magneziu (19,5 mg)
vitamina A (43 μg)
vitamina C (6,0 mg)
vitamina E (1,3 mg)
vitamina K1 (14 μg)
folat (60 mg)
vitamina B-6 (0,2 mg)
niacină (1,3 mg)
acid pantotenic (1,0 mg)
riboflavină (0,1 mg)
colină (10 mg)
luteină / zeaxantină (185 μg)
fitosteroli (57 mg)
acizi grași cu un conținut ridicat de monoasaturați (6,7 g)
Beneficii
Înainte de a explora beneficiile specifice de avocado, rețineți rezultatele unui studiu recent care a arătat că persoanele care mănâncă avocado sunt mai sănătoase decât cele care nu. Mâncătorii de avocado au tendința de a consuma în mod semnificativ mai multe substanțe nutritive frecvente - fibre dietetice, vitaminele K și E, potasiu și magneziu - conform datelor din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2001-2006) cu privire la aportul alimentar de 14.484 Adulți din SUA. De asemenea, studiul a descoperit că cei care mănâncă avocado au un colesterol HDL mai mare, ceea ce reprezintă forma bună, protectoare a colesterolului, asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Nu numai că, mâncătorii de avocado aveau un risc semnificativ mai mic pentru sindromul metabolic, precursorul diabetului și al bolilor de inimă. În cele din urmă, studiul a arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să cântărească mai puțin și au circumferințe mai mici ale IMC și talie mai mici, chiar dacă aportul total de grăsimi este mai mare. Desigur, acest studiu nu dovedește că toate aceste avantaje pentru sănătate se datorează direct beneficiilor avocado (un astfel de studiu ar fi practic imposibil), dar demonstrează că poate juca un rol important în viața sănătoasă și în hrănirea optimă
Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară
Cel puțin opt studii clinice preliminare au demonstrat în mod constant beneficii pozitive pentru avocado asupra sănătății inimii și vaselor de sânge. Într-unul dintre cele mai recente studii pentru a arăta cum avocado reduce riscul de boli cardiovasculare, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele unui avocado pe zi asupra factorilor de risc cardiovascular la adulți supraponderali și obezi cu colesterol LDL crescut. Includerea fructului în dietă a scăzut semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și alți factori de risc asociați colesterolului (cum ar fi apoB și raportul LDL / HDL). Comparativ cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi care nu conține avocado, dar același număr de calorii totale, dieta avocado, care a fost considerată moderată în grăsimi, a dus la o reducere semnificativ mai mare a colesterolului LDL. Alte studii au arătat, de asemenea, scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun), pe lângă îmbunătățiri ale colesterolului total și LDL.
Grăsimile, nutrienții esențiali și fitochimicele avocado joacă fiecare un rol în capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii și vaselor de sânge. Unii dintre nutrienții avocado sunt antioxidanți puternici și antiinflamatoare. Alți compuși din avocado blochează absorbția colesterolului din intestine și încă alte componente ale avocadoului scad homocisteina, un factor important de risc cardiovascular.
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Crezi că berea fără gluten e sigură? Studiul care dă peste cap tot ce știai
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
