Avocado, beneficii pentru sănătatea inimii
Cercetătorii descoperă o vastă gamă de beneficii la avocado legate de combinația spectaculoasă a fructului de grăsimi speciale și...
Beneficiile avocado includ îmbunătățirea colesterolului, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, vă ajută să mențineți nivelul optim de zahăr din sânge, scăderea inflamației și protejarea ochilor și a articulațiilor. Avocado te ajută chiar să absoarbi substanțial mai mulți nutrienți și fitochimici din alimentele pe care le consumi alături, notează University Health News.
Avocado conține o varietate densă de substanțe nutritive esențiale și fitochimice importante
Avocado Hass, cel mai des consumat avocado din lume, conține o varietate densă de nutrienți esențiali și fitochimice importante. O jumătate de avocado (68 g) conține 114 calorii și oferă următoarele substanțe nutritive și fitochimice:
fibre dietetice (4,6 g)
potasiu (345 mg)
magneziu (19,5 mg)
vitamina A (43 μg)
vitamina C (6,0 mg)
vitamina E (1,3 mg)
vitamina K1 (14 μg)
folat (60 mg)
vitamina B-6 (0,2 mg)
niacină (1,3 mg)
acid pantotenic (1,0 mg)
riboflavină (0,1 mg)
colină (10 mg)
luteină / zeaxantină (185 μg)
fitosteroli (57 mg)
acizi grași cu un conținut ridicat de monoasaturați (6,7 g)
Beneficii
Înainte de a explora beneficiile specifice de avocado, rețineți rezultatele unui studiu recent care a arătat că persoanele care mănâncă avocado sunt mai sănătoase decât cele care nu. Mâncătorii de avocado au tendința de a consuma în mod semnificativ mai multe substanțe nutritive frecvente - fibre dietetice, vitaminele K și E, potasiu și magneziu - conform datelor din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2001-2006) cu privire la aportul alimentar de 14.484 Adulți din SUA. De asemenea, studiul a descoperit că cei care mănâncă avocado au un colesterol HDL mai mare, ceea ce reprezintă forma bună, protectoare a colesterolului, asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Nu numai că, mâncătorii de avocado aveau un risc semnificativ mai mic pentru sindromul metabolic, precursorul diabetului și al bolilor de inimă. În cele din urmă, studiul a arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să cântărească mai puțin și au circumferințe mai mici ale IMC și talie mai mici, chiar dacă aportul total de grăsimi este mai mare. Desigur, acest studiu nu dovedește că toate aceste avantaje pentru sănătate se datorează direct beneficiilor avocado (un astfel de studiu ar fi practic imposibil), dar demonstrează că poate juca un rol important în viața sănătoasă și în hrănirea optimă
Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară
Cel puțin opt studii clinice preliminare au demonstrat în mod constant beneficii pozitive pentru avocado asupra sănătății inimii și vaselor de sânge. Într-unul dintre cele mai recente studii pentru a arăta cum avocado reduce riscul de boli cardiovasculare, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au studiat efectele unui avocado pe zi asupra factorilor de risc cardiovascular la adulți supraponderali și obezi cu colesterol LDL crescut. Includerea fructului în dietă a scăzut semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și alți factori de risc asociați colesterolului (cum ar fi apoB și raportul LDL / HDL). Comparativ cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi care nu conține avocado, dar același număr de calorii totale, dieta avocado, care a fost considerată moderată în grăsimi, a dus la o reducere semnificativ mai mare a colesterolului LDL. Alte studii au arătat, de asemenea, scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun), pe lângă îmbunătățiri ale colesterolului total și LDL.
Grăsimile, nutrienții esențiali și fitochimicele avocado joacă fiecare un rol în capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii și vaselor de sânge. Unii dintre nutrienții avocado sunt antioxidanți puternici și antiinflamatoare. Alți compuși din avocado blochează absorbția colesterolului din intestine și încă alte componente ale avocadoului scad homocisteina, un factor important de risc cardiovascular.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
