Inteligența Artificială poate prezice stopul cardiac cu până la două săptămâni înainte de declanșare
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Colesterolul crescut este cunoscsut ca factor de risc pentru o serie de boli cardiovasculare, în special la vârste mai înaintate. Specialiștii au descoperit că un consum de carne, roșie sau albă, controbuie la creșterea colesterolului, dar au verificat și alimente care pot duce la scăderea colesterolului.
Mâncând cantități mari de carne roșie poate crește nivelul de colesterol LDL (rău), dar noile cercetări sugerează că ar trebui să vă reduceți și aportul de carne albă. Rezultatele au fost publicate online, în de The American Journal of Clinical Nutrition.
Cercetătorii au ales la întâmplare 113 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani, cărora le-au dat să urmeze o dietă de patru săptămâni cu niveluri ridicate de carne roșie, carne albă (pui și curcan) sau proteine pe bază de plante (cum ar fi nuci, cereale integrale, produse din soia) și leguminoase, potrivit Harvard Medical School.
După aceea, nivelurile de LDL din grupul de alimente cu carne roșie ridicată au crescut, așa cum au fost prognozate, dar cercetătorii au descoperit că și la cei care au consumat carne de pasăre au avut același efect asupra nivelului LDL ca al cărnii roșii.
În comparație, oamenii din grupul care a consumat proteine vegetale au obsergvat că nivelul LDL-urilor lor a scăzut cu aproximativ 7%.
Cercetătorii au menționat fitosterolii (substanțele chimice vegetale) ale dietei, care pot scădea nivelul colesterolului, drept cel mai probabil motiv. Ei au ajuns la concluzia că reducerea consumului de carne - roșie și alb - și consumul mai multor proteine vegetale poate fi cea mai bună abordare pentru gestionarea nivelurilor LDL.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Patru schimbări care reduc colesterolul mai eficient decât statinele.
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.