Supraponderalii, risc mai mare de a face boli cronice

Angela Sabău |
Data publicării:
Grăsimea abdominală
Grăsimea abdominală

Persoanele supraponderale au un risc mai mare să dezvolte boli cronice, dar nici cele cu o greutate normală nu sunt ferite în totalitate de acest risc. Un studiu a analizat factorii de risc.

Persoanele supraponderale, dar care nu suferă de boli cronice, cum ar fi colesterolul ridicat și hipertensiunea arterială, s-ar putea să nu considere pierderea în greutate o prioritate. Dar o analiză de cinci ani a înregistrărilor a 3,5 milioane de persoane - subponderale, cu greutate normală sau supraponderale și obeze - a evidențiat un motiv de îngrijorare, notează medicalxpress.com.

Cercetătorii au descoperit că, chiar dacă oamenii nu aveau boli metabolice la început, cei care erau obezi aveau un risc mai mare decât cei cu greutate normală să dezvolte probleme de sănătate în timp. Aceste probleme de sănătate includ boli coronariene, boli cerebrovasculare, insuficiență cardiacă și boli vasculare periferice (o tulburare de circulație care afectează vasele de sânge dincolo de creier și inimă).

Greutatea, un factor de risc, dar nu singurul

Dar nimeni nu este complet imun la problemele de sănătate. De asemenea, cercetătorii au descoperit că a menține o greutate normală nu elimină neapărat orice risc pentru anomalii metabolice, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabetul. Într-adevăr, 10% dintre cei cu o greutate normală au avut cel puțin o problemă metabolică. De asemenea, indiferent de greutate, cu cât sunt mai prezenți markerii de sănătate, cu atât crește riscul unor evenmente cardiace precum un atac de cord.

Această cercetare subliniază importanța obținerii unor analize de sănătate regulate și cunoașterea valorilor la colesterol (total, HDL și LDL) și trigliceride; tensiunea arterială (sistolică și diastolică); și zahăr din sânge. Apoi, puteți colabora cu furnizorul de servicii de sănătate la modificările stilului de viață pentru a vă îmbunătăți sănătatea și factorii de risc, indiferent dacă pierderea în greutate trebuie să facă parte sau nu din plan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel