Boli cronice: legume pe care ar fi bine să le includeți în dietă

Spanac
Spanac

Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.

Boli cronice, legume. Nu mai e o noutate că legumele trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Specialiștii recomandă consumul de vegetale care de care mai colorate, cu o gamă largă varietate de nutrienți și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale, se arată pe medicinenet.com.

O cercetare a clasificat cele mai bune legume și fructe și a stabilit care sunt cele mai puternice vegetale asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Au descoperit 47 în baza procentelor de 17 substanțe nutritive - nutrienții au inclus vitaminele A, C, D, E, K și multe dintre vitaminele B, calciu, potasiu, fier și zinc, fibre și chiar proteine.

Prime cinci din clasament sunt: măcrișul, varza chinezească, frunzele verzi de sfeclă roșie și spanacul.

În topul celor 47 de vegetale mai sunt amintite și varza kale, broccoli , rucola, varză de Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy