Boli cronice, legume. Nu mai e o noutate că legumele trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Specialiștii recomandă consumul de vegetale care de care mai colorate, cu o gamă largă varietate de nutrienți și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale, se arată pe medicinenet.com.
O cercetare a clasificat cele mai bune legume și fructe și a stabilit care sunt cele mai puternice vegetale asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Au descoperit 47 în baza procentelor de 17 substanțe nutritive - nutrienții au inclus vitaminele A, C, D, E, K și multe dintre vitaminele B, calciu, potasiu, fier și zinc, fibre și chiar proteine.
Prime cinci din clasament sunt: măcrișul, varza chinezească, frunzele verzi de sfeclă roșie și spanacul.
În topul celor 47 de vegetale mai sunt amintite și varza kale, broccoli , rucola, varză de Bruxelles.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News