Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.
Boli cronice, legume. Nu mai e o noutate că legumele trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Specialiștii recomandă consumul de vegetale care de care mai colorate, cu o gamă largă varietate de nutrienți și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale, se arată pe medicinenet.com.
O cercetare a clasificat cele mai bune legume și fructe și a stabilit care sunt cele mai puternice vegetale asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Au descoperit 47 în baza procentelor de 17 substanțe nutritive - nutrienții au inclus vitaminele A, C, D, E, K și multe dintre vitaminele B, calciu, potasiu, fier și zinc, fibre și chiar proteine.
Prime cinci din clasament sunt: măcrișul, varza chinezească, frunzele verzi de sfeclă roșie și spanacul.
În topul celor 47 de vegetale mai sunt amintite și varza kale, broccoli , rucola, varză de Bruxelles.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.