Legume. Cum să le alegi pe cele mai bune
Legumele sunt cele mai importante alimente pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru a le alege cu grijă.
Legume proaspete fac parte din dieta bogată în nutrienți și pot fi ieftine, atunci când sunt cumpărate în sezon.
Sfaturile simple de selecție vă vor permite să alegeți cele mai bune produse pentru a vă bucura de mese delicioase și, la fel de important, să vă păstrați legumele pentru a maximiza aroma și "durata de valabilitate", scrie MedicineNet.
Sfaturi pentru alegerea celor mai bune legume
Broccoli ar trebui să fie verde smarald, în formă de buchețele strânse și tulpină umedă. Tulpina nu ar trebui să arate ofilită sau uscată. Depozitați în frigider într-o pungă închisă.
Morcovii ar trebui să fie fermi și portocaliu strălucitor, fără nunațe de verde sau pete moi maro. Frunza trebuie să fie verde și stufoasă, (utilizați-le pentru a adăuga arome la supe). A se păstra într-o pungă închisă în frigider.
Vinetele ar trebui să aibă o consistență fermă și să fie puțin grele în mâna ta. Coaja sa trebuie să fie lipsită de pete și să fie lucioasă. Se păstrează la frigider într-o pungă de produse închise.
Ceapa trebuie să fie fermă la atingere fără zone moi. Acestea ar trebui să aibă coajă închisă bine, fără mucegai sau pete întunecoase. Depozitați într-un loc răcoros, întunecat, cum ar fi un sertar de bucătărie adânc.
Spanacul ar trebui să aibă frunze verzi, fără fâșii sau pete întunecate. Refrigerați într-o pungă de produse închise, căptușită cu prosop de hârtie.
Roșiile trebuie să fie ușor moi la atingere, cu codițe dacă este posibil și fără pete întunecate sauzdrobite. Nu le păstrați în frigider.
Zucchini ar trebui să aibă o coajă verde închisă, fermă, lipsită de pete și zgârieturi, dar să rebuie să fie netedă și uot de zgâriat sau zdobit. Dacă nu se zgârie ușor, înseamnă că e moale și veșted. Depozitați-l într-o pungă de produse închise în frigider.
Vine sezonul legumelor, iar cea mai valoroasă și sănătoasă masă este compusă din multe legume.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
