5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Care sunt șansele de a suferi un nou infarct
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Conform unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea din Finlanda de Est, bărbații cu un consum ridicat de produse lactate fermentate au un risc mai mic de infarct miocardic decât cei care consumă mai puține astfel de produse sau lapte. Pe de altă parte, consumul foarte ridicat de produse lactate nefermentate (laptele, spre exemplu) a fost asociat cu un risc mai mare de infarct miocardic. Rezultatele au fost publicate în British Journal of Nutrition.
Studiile anterioare au arătat mai multe efecte pozitive ale produselor lactate fermentate, de exemplu asupra nivelului de grăsime din sânge sau a riscului de boli de inimă, decât al altor produse lactate. Produsele lactate fermentate includ brânză, iaurtul, laptele acru, kefirul și sana. Cu toate acestea, până în prezent s-au făcut puține cercetări în această direcție.
Un studiu privind factorul de risc pentru boli coronariene, de la Universitatea din Finlanda de Est, a investigat legătura dintre utilizarea lactatelor fermentate și a altor produse lactate și riscul de infarct miocardic. La studiu au participat aproximativ 2.000 de bărbați. Dietele subiecților au fost cercetate la începutul studiului între 1984 și 1989, după care au fost urmărite, în medie, timp de 20 de ani. În timpul studiului, 472 de bărbați au făcut un infarct miocardic.
Subiecții au fost împărțiți în grupuri pe baza consumului de produse lactate diferite, urmat de o comparație a riscului consumatorilor de lactate cel mai mare și cel mai scăzut, luând în considerare mai multe variabile nutriționale și de stil de viață.
Persoanele care au consumat cele mai multe lactate fermentate cu sub 3,5% grăsime - în majoritatea cazurilor fiind vorba de laptele acru - au avut un risc cu 26% mai mic de infarct miocardic, comparativ cu cei care consumau cel mai puțin astfel de produse. De asemenea, consumul produselor lactate cu conținut mare de grăsimi, cum ar fi brânza, nu a arătat nicio asociere cu riscul de infarct miocardic.
În schimb, consumul foarte mare de produse lactate nefermentate a fost asociat cu un risc crescut de infarct miocardic. Cel mai utilizat produs din acest grup de produse a fost laptele.
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Pandemia tăcută care ucide zilnic. Medicii lansează un avertisment sumbru. E o amenințare globală subestimată. Este principala cauză a mortalității la nivel global.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.