Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este important
Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este importantă valoarea.
Conform unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea din Finlanda de Est, bărbații cu un consum ridicat de produse lactate fermentate au un risc mai mic de infarct miocardic decât cei care consumă mai puține astfel de produse sau lapte. Pe de altă parte, consumul foarte ridicat de produse lactate nefermentate (laptele, spre exemplu) a fost asociat cu un risc mai mare de infarct miocardic. Rezultatele au fost publicate în British Journal of Nutrition.
Studiile anterioare au arătat mai multe efecte pozitive ale produselor lactate fermentate, de exemplu asupra nivelului de grăsime din sânge sau a riscului de boli de inimă, decât al altor produse lactate. Produsele lactate fermentate includ brânză, iaurtul, laptele acru, kefirul și sana. Cu toate acestea, până în prezent s-au făcut puține cercetări în această direcție.
Un studiu privind factorul de risc pentru boli coronariene, de la Universitatea din Finlanda de Est, a investigat legătura dintre utilizarea lactatelor fermentate și a altor produse lactate și riscul de infarct miocardic. La studiu au participat aproximativ 2.000 de bărbați. Dietele subiecților au fost cercetate la începutul studiului între 1984 și 1989, după care au fost urmărite, în medie, timp de 20 de ani. În timpul studiului, 472 de bărbați au făcut un infarct miocardic.
Subiecții au fost împărțiți în grupuri pe baza consumului de produse lactate diferite, urmat de o comparație a riscului consumatorilor de lactate cel mai mare și cel mai scăzut, luând în considerare mai multe variabile nutriționale și de stil de viață.
Persoanele care au consumat cele mai multe lactate fermentate cu sub 3,5% grăsime - în majoritatea cazurilor fiind vorba de laptele acru - au avut un risc cu 26% mai mic de infarct miocardic, comparativ cu cei care consumau cel mai puțin astfel de produse. De asemenea, consumul produselor lactate cu conținut mare de grăsimi, cum ar fi brânza, nu a arătat nicio asociere cu riscul de infarct miocardic.
În schimb, consumul foarte mare de produse lactate nefermentate a fost asociat cu un risc crescut de infarct miocardic. Cel mai utilizat produs din acest grup de produse a fost laptele.
Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este importantă valoarea.
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Pandemia tăcută care ucide zilnic. Medicii lansează un avertisment sumbru. E o amenințare globală subestimată. Este principala cauză a mortalității la nivel global.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Aceasta este modalitatea de a scădea hipertensiunea arterială. Are efect semnificativ.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Acest simptomul comun îți arată că ai probleme cu inima. De obicei, apare dimineața. Poate duce inclusiv la deces.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.