EXCLUSIV Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
"Sensibilitatea la gluten" există, dar nu înseamnă același lucru pentru toată lumea.
Medical vorbind, termenul de "intoleranță la gluten" este folosit ca o umbrelă pentru trei situații diferite:
Ei bine, glutenul nu este o singură proteină, ci un grup de proteine din cereale: în special grâu, orz, secară.
O parte dintre aceste proteine sunt greu de descompus complet în tubul digestiv la toată lumea, nu doar la persoanele cu boală celiacă. Ba chiar în anumite cazuri, fragmente rezultate pot traversa bariera intestinală și pot declanșa un răspuns inflamator la persoanele cu suspiciune de boală celiacă, potrivit Medical News Today.
Păi, boala celiacă este o boală autoimună care apare atunci când consumul de gluten declanșează un răspuns imun care afectează intestinl subțire și poate duce la malabsorbție și complicații precum anemie sau osteoporoză.
În cazul acestei boli, tratamentul ține strict de dietă fără gluten.
Apoi, alergia la grâu este... o alergie, care dă reacții rapide și, în cazuri severe, anafilaxie.
Și mai avem sensibilitatea la gluten non-celiacă, unde intră persoanele care au simptome după ce consumă alimente cu gluten sau alimente din grâu, dar testele pentru boala celiacă sunt negative și nu există alergie la grâu.
Simptomele pot fi digestive:
sau extra-digestive:
Multe persoane observă că simptomele dispar atunci când nu mai consumă gluten.
Cauza exactă a sensibilității la gluten nu este încă clară. Sunt ipoteze că la unii oameni problema ar putea fi legată și de alte componente ale grâului, precum amylase-trypsin inhibitors / ATIs sau de alți carbohidrați fermentabili (FODMAP), nu doar de gluten în sine, potrivit Cleveland Clinic.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.